Vatandaşların hesapları bloke olduğu zaman hiçbir koşulda hesaplarındaki parayı kullanamaz ve hesapları ile ilgili işlemler yapamaz. Bu bloke olayının kaldırılmasını isteyenler, ilk önce borcu oldukları yerlere bütün borçlarını ödeyerek borçlarını kapatmaları gerekir.
Bloke edilen tutar hesap sahibi tarafından kullanılamaz; Bu hesaptan havale veya banka havalesi yapamazsınız. İcra makamlarının veya Cumhuriyet savcılıklarının emrine istinaden açılan blokajlar, mahkeme kararına göre işleme alınır.
Blokeli tutarı hesabınıza ait olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz. Ancak bloke kaldırma işleminin yapılmasına engel olan durumlarda blokeyi kaldırmak için banka şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğiniz zaman yapılan inceleme sonrasına blokeyi kaldırmak mümkündür.
MASAK BLOKE NE ZAMAN KALKAR
MASAK tarafından hesaba koyulan blokenin ne zaman kalkacağına ilişkin kanun ve diğer mevzuatlarca düzenlenen süre 7 işgünüdür.
Kanun gereği bloke veya haciz işlemleri o anki hesapta olan paraya bloke koyar ama ileriye donuk bloke olmaz. Yani hesap eksiye düşmez.
İlgili 34 soru bulundu
Söz konusu kişinin tüm banka hesapları, borç miktarınca bloke edilir. Hesaptaki miktar, borç tutarından fazlaysa bu durumda borç tutarı dışındaki rakam transfer edilebilir ya da kullanılabilir. Ancak blokeli miktar, hiçbir şekilde kullanılamaz. Böylece alacaklı taraf, borç tahsilatını yapabilir hâle gelir.
- Öncelikle kişi hesabında bulunan borcun tamamını ödemelidir. - Borç ödendikten sonra kredi kartı veya banka kartı üzerindeki bloke genelde otomatik kaldırılır. - Eğer otomatik kaldırılmamış ise o vakit banka yetkilileri ile irtibata geçerek bilgi verilmesi gerekir.
Bloke işlemlerini kaldırmak isteyenlerin bütün borçlarını ödeyip borçlarını ödediklerine dair belgeyi bankaya veya vergi dairesine götürerek bloke iptal işlemleri için başvuruda bulunmaları gerekir. Blokelerinin kaldırılması için vatandaşların bütün borçlarını ödeyip kapatmaları gerekir.
Maaşın haczedilebilmesi ya da hangi hallerde haczedileceğine odaklanacağımız bu yazıda kafanızdaki bütün soru işaretlerine cevap vermeyi arzuluyoruz. Bankalar, maaş hesaplarına bloke koyarak çalışanların maaşlarını çekmelerine engel olur.
Bloke işleminin kaldırılması için yapılacak tek şey oluşan borcun ödenmesi veya taksitlendirilmesidir. Bu işleminin yapılmasının ardından da bloke işlemi otomatik olarak kaldırılacaktır. Bunun yanında hesabınıza konulan blokeler borcunuzu tutarında olup borç tutarınızı aşacak biçimde gelmeyecektir.
Düzenlemede işlemin 7 günlük ertelenmesinden bahsedilmişse de uygulamada belli bir işlem değil tüm banka hesabı bloke edilmektedir. Bu kapsamda verilen erteleme kararı sadece 7 günle sınırlı olup, 7 günün sonunda başkaca bir karar alınmadığında sona ermektedir.
Bir bankanın hesaptaki paraya el koyması demek, hesap sahibinin bankadan olan alacağını dilediği zaman isteme hakkının ihlali anlamına gelir, bu da mülkiyet hakkının kapsamına giren alacak hakkının ihlali olduğundan, açıkça bir hukuka aykırılık söz konusudur.
Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz. İcra müdürlükleri genellikle bankalara gönderilen yazılarda, maaş hesabı olduğu durumlarda haciz uygulanmayacağını belirtmektedirler.
Banka hesabınızda/hesaplarınızda haciz olup olmadığını E Devlet ve GİB internet sitelerinden öğrenebilirsiniz. E HACİZ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Eğer bu türden borçlarınız varsa banka hesaplarınızda bloke var mı yok mu sorgulamak için E-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitelerini kullanabilirsiniz.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
Emekli Maaş Hesabına Bloke Konulması
Farklı hukuki ilişkilerden kaynaklanan borçlar nedeniyle emekli maaş hesabına icra müdürlüğü aracılığıyla bloke konulması yahut icra müdürlüğü dahil olmadan doğrudan banka hesabında maaştan kesinti yapılması söz konusu olmaktadır.
Vatandaşların başka bankalara borcunun olmasından dolayı banka hesaplarına bloke koyma işlemi gerçekleşir. Bu işlemin sonucunda bankalar, müşterilerinden alacakları kredi kartı veya kredi borçlarını bloke koydurma yolu ile alabilir.
İstanbul Barosu'nun Eylül-Ekim ayı sayısında da yayımlanan Yargıtay 12. Hukuk Dairesi'nin 19.12.2018 tarihli ve 2018/15328 E. ile 2018/13845 K. sayılı kararı uyarınca; “…Bir malın haczedilememesi için yasal düzenlemenin bulunması zorunludur.
Bloke Hesap (Sperrkonto), birçok uluslararası kişinin Almanya vizelerini güvence altına alması için Alman yasaları tarafından zorunlu tutulan özel bir banka hesabı türüdür.
e-Hacizin kaldırılması için tek yol, borçların tamamının ödenmesidir. Borçlar tam olarak ödenmedikçe, e-Haciz kaldırılamaz. Borçlu tarafın e-Hacizi kaldırmak için vergi dairesine veya banka şubesine ödeme yapması gerekmektedir. Ödemeler tamamlandığında, haczin kaldırılması için ilgili kuruma bir dilekçe verilir.
Bloke Hesabı açmak için sadece pasaportunuza ihtiyacınız var. Hesap kendi adınıza açıldıktan sonra, gerekli (bloke edilmek istenen) tutar hesaba transfer edilebilir. Yerel elçilik, konsolosluk veya yabancılar ofisinde Almanya vizesi veya oturma izni için başvuruda bulunabilirsiniz.
Bu kelimeden türetilen bloke, bir şeyin gerçekleşmesine engel olmak anlamına gelir.
e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı ve doğrulanmış e-posta adresiniz varsa, bu e-posta adresine gönderilecek olan doğrulama kodunu girerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet Kapısı'na şifrenizle veya internet bankacılığı üzerinden giriş yaptıktan sonra “Kurtarma e-Postası ile Kaldır” düğmesine tıklayınız.
2828 sayılı Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kanunun 26. Maddesi gereğince yapılan sosyal yardım ödemesine aynı kanunun 29. Maddesi gereğince bloke ve haciz konulamaz. Adana 6. İcra tarafından hesaplarıma bloke konuldu maaş/işsizlik ve sosyal yardım paralarına bloke konulamaz bunu bildikleri halde 13 ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri