Bluetooth frekansları kısa mesafe kat edebilen uzun dalga boylu frekanslardır. Dolayısıyla duvardan, kalın metal yüzeylerden geçemez. Bluetooth'un bağlantı yapısının sınırlılığı, yani yalnızca yakın çevredeki cihazlarla iletişim kurabilmesi, aslında onu güvenli kılan özelliktir.
Hayır, zararı bulunmamaktadır. Çünkü; bluetooth frekansları kısa mesafe kat edebilen uzun dalga boylu frekanslardır. Bu frekansların zararlı bir yapısı yoktur. Yapıları gereği duvarlardan, kalın metal yüzeylerden geçemezler ve yakın çevredeki cihazlarla iletişim halindedir.
Bluetooth'un güvenli olup olmadığını sorgulamakla başlayabiliriz. Bluetooth yoluyla PC'mizden mobil cihazımıza bir dosya paylaştığımızda bu dosyanın başkaları tarafından görülebilme hatta cihazımıza erişim sağlanabilmesi olasılığı oldukça yüksek.
Bluetooth Kimliğe Bürünme Saldırıları veya BIAS olarak adlandırılan saldırılar, cihazlar arasında kablosuz veri aktarımı için Temel Hız (BR) ve Gelişmiş Veri Hızını (EDR) destekleyen Bluetooth Classic ile ilgilidir.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
İlgili 41 soru bulundu
Eğer telefonunuzun Bluetooth bağlantısını sürekli açık tutuyorsanız, güvenliğiniz tehlikede olabilir. Armis adlı bir güvenlik şirketinin fark ettiği BlueBorne adlı güvenlik açığı, Samsung Galaxy, Google Pixel, LG Sports Watch ve hatta otomobil ses sistemlerini bile etkiliyor.
Bluetooth ismi Danimarka Kralı I. Harald'ın lakabı olan mavi dişten gelmektedir.
Bluetooth'dan değil de Bluetooth üzerinden güvenilir olmayan kaynaktan gelen dosyadan virüs olma ihtimali olabilir.
Sanal korumalı ağ (VPN) kullanın.
Sanal özel ağ anlamına gelen ve uygulama mağazalarında indirilebilen VPN'ler, kullanıcıya hareket halindeyken bağlanmak için daha güvenli bir yol sunar.
Bluetooth ve WiFi ile mesajlaşma ağı
Afetler dışında da, GSM veya internet bağlantısının olmadığı tüm yer ve durumlarda kullanılabilirler.
Bir takvim etkinliği veya kişi gönderirseniz, normal olarak doğrudan alıcı cihazın ilgili uygulamasına eklenir. Farklı türde bir dosyayı Windows kullanan bir bilgisayara gönderirseniz, normalde kişisel belge klasörlerinden Bluetooth Exchange klasörüne kaydedilir.
Konu ile ilgili olarak, Kullanıcı Dosyaları>İndirilenler dizininde veya Kullanıcı Dosyaları>Belgeler dizininde Bluetooth ile aldığınız dosyalara erişebilirsiniz.
Bluetooth, wi-fi ya da kablo kullanarak telefondan televizyona görüntü aktarma işlemini yapabilirsiniz. Bu yazımızda, kablosuz ve kablolu telefondan görüntü aktarmak için yapılması gerekenlere ayrıntılarıyla ulaşabilirsiniz...
Şöyle ki; kullanmadığınız takdirde bu teknolojiyi kapalı tutmak, hem batarya tasarrufu hem de ekstra güvenlik sağlayacaktır. Çünkü Bluetooth açıkken, neredeyse tamamen savunmasızsınız. Güvenlik şirketleri, Bluetooth teknolojisindeki güvenlik açıkları ve sorunlarını tespit edebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.
Akıllı telefonunuzu akıllı televizyona bağlamak, telefonunuzu taşınabilir bir hoparlöre bağlamaktan daha fazla şarj tüketiyor. Şarjınızın bitmesinin suçlusu Bluetooth değil, bu nedenle Bluetooth'u kapatarak kayda değer pil tasarrufu sağlayamazsınız.
Ancak ikisin de çıkış noktası farklıdır. Wifi internet paylaşımının kablosuz bir şekilde kullanılmasına imkan sağlarken bluetooth iki cihaz arsında veri transferi yapılmasını hedefler. Bu nedenle wifi ve bluetooth gibi teknolojilerde, internet söz konusu olduğu süre internet wifi aracılığıyla yapılmalıdır.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
Uluslararası radyo frekans ağında 2.402-2.480 gHz (gigahertz) arasındaki 79 kanalı kullanan bluetooth cihazları, entegre edildikleri birimlerin diğer birimler ile (bilgisayar, cep telefonu, modem, faks, yazıcı vs.) radyo dalgaları üzerinden veri transferi yapabilmelerini sağlıyor.
Home menüsünden, [Bluetooth]'u seçin. [Eklenmiş Cihazları Yönet] öğesini seçin. Seçenekler menüsünü görüntüleyin ve [Cihazı Sil] öğesini, ardından silmek istediğiniz cihazı ve [Evet] öğesini seçin.
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Bluetooth'u Kim Ne Zaman İcat Etti? Bluetooth'u bir zamanın teknoloji devlerinden İsveç'li firma Ericsson mühendisleri 1989'da icat ettiler.
ilk bluetoothlu telefon kesinlikle değildir 7650. sadece ilk kameralı telefon olma özelliğini taşır. 3650 de ilk video çeken telefondur. ilk bluetooth'lu telefon ise ericsson r520m'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri