Ancak ikisin de çıkış noktası farklıdır. Wifi internet paylaşımının kablosuz bir şekilde kullanılmasına imkan sağlarken bluetooth iki cihaz arsında veri transferi yapılmasını hedefler. Bu nedenle wifi ve bluetooth gibi teknolojilerde, internet söz konusu olduğu süre internet wifi aracılığıyla yapılmalıdır.
Bluetooth için İnternet değil 2 ayrı cihaz gereklidir. İnternet olmadan da kullanılabilecek bir paylaşma yoludur.
Bluetooth cihazınızı bilgisayarınıza, telefonunuza veya tabletinize bağladığınızda internet hızınız hissedilir bir şekilde yavaşlıyor, veya internet bağlantınız tamamen kesiliyor. Eğer tam olarak bu şekilde bir probleminiz var ise bir bağlantı çakışması yaşıyorsunuz demektir.
Wi-Fi ve Bluetooth arasındaki temel fark, bu teknolojilerin farklı cihazlarla bağlantı kurma şekilleridir. Bluetooth, iki cihaz arasında kısa mesafeli kablosuz iletişim sağlamak üzere tasarlanırken, Wi-Fi, cihazları kablosuz yönlendirici aracılığıyla internete bağlamanıza olanak tanır.
Bluetooth'u cep telefonlarımız veya cihazlarımız arasında kablosuz veri transferinde, kablosuz kulaklıklarda, oyun denetimlerini konsollara bağlamada, bilgisayarlara bağladığımız bileşenlerde kullanıyoruz.
İlgili 35 soru bulundu
Eğer telefonunuzun Bluetooth bağlantısını sürekli açık tutuyorsanız, güvenliğiniz tehlikede olabilir. Armis adlı bir güvenlik şirketinin fark ettiği BlueBorne adlı güvenlik açığı, Samsung Galaxy, Google Pixel, LG Sports Watch ve hatta otomobil ses sistemlerini bile etkiliyor.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
Peki, Bluetooth ne kadar güvenli? Çoğu durumda Bluetooth, Wi-Fi'den daha güvenlidir. Ancak, herhangi bir kablosuz sistemde olduğu gibi, Bluetooth teknolojisinde de verileriniz istenmeyen alıcılar tarafından görülebilir.
Hayır, zararı bulunmamaktadır. Çünkü; bluetooth frekansları kısa mesafe kat edebilen uzun dalga boylu frekanslardır. Bu frekansların zararlı bir yapısı yoktur.
Çalıştıkları yerde sürekli elektro manyetik sinyale maruz kalan kişiler gece verimli bir uyku uyuyamıyorlar ve çok ciddi kronik yorgunluk sendromu yaşıyorlar. Bu sorunların Wi-Fi sinyaline bağlı olma olasılığı çok yüksek” diye konuştu.
Bluetooth, oldukça fazla pil tüketiyor.
Bluetooth kulaklık satın alırken, genellikle teknik özellikler arasında bir sürüm bilgisi yer alır. Çoğu yeni cihaz Bluetooth 4.1, 4.2 veya en güncel versiyon olan 5.0 ile sorunsuz çalışabilir.
Bir bağlantıyı bu şekilde paylaşmak, tethering veya hotspot kullanımı olarak adlandırılır. Bazı telefonlar kablosuz bağlantıyı tethering üzerinden paylaşabilir. Çoğu Android telefon kablosuz bağlantı, Bluetooth veya USB üzerinden mobil veri bağlantısını paylaşabilir.
Tabikide yer sürekli wifi açık gezdiğinizde nasıl şarj tüketiyorsa aynı şekilde bluetooth'da şarj yer.
Şöyle ki; kullanmadığınız takdirde bu teknolojiyi kapalı tutmak, hem batarya tasarrufu hem de ekstra güvenlik sağlayacaktır. Çünkü Bluetooth açıkken, neredeyse tamamen savunmasızsınız. Güvenlik şirketleri, Bluetooth teknolojisindeki güvenlik açıkları ve sorunlarını tespit edebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
Bluetooth Kimliğe Bürünme Saldırıları veya BIAS olarak adlandırılan saldırılar, cihazlar arasında kablosuz veri aktarımı için Temel Hız (BR) ve Gelişmiş Veri Hızını (EDR) destekleyen Bluetooth Classic ile ilgilidir.
Bluetooth standardı Bluetooth Special Interest Group (SIG) tarafından yönetilir. Telekomünikasyon, bilgi işlem, ağ ürünleri ve tüketici elektroniği alanlarında 35.000'den fazla şirket gruba üyedir.
Kardach'ın bu isim önerisi kısa zamanda üç şirketin yönetimi tarafından kabul gördü. Ayrıca Bluetooth logosu Kral Mavi Diş'in isim ve soyisminin ilk harflerinin birleşmesi ile oluşmuş bir şekil. Bu harfler 9. yüzyıldaki runik tarzda İskandinav harfleri. İkisi kombine edilerek bugünkü bluetooth logosu ortaya çıkmış.
Bluetooth'u Kim Ne Zaman İcat Etti? Bluetooth'u bir zamanın teknoloji devlerinden İsveç'li firma Ericsson mühendisleri 1989'da icat ettiler.
Bluetooth'un bir önceki teknolojisi 4.2, 25 saniyede megabit hızla aktarım yaparken, Bluetooth 5.0'da bu rakam saniyede 50 megabite kadar yükseldi. Başka bir deyişle iki katlık bir artış söz konusu. Kullanıcılar, 1 dakikada yaptıkları aktarımları 30 saniyede gerçekleştirebiliyor.
Konu ile ilgili olarak, Kullanıcı Dosyaları>İndirilenler dizininde veya Kullanıcı Dosyaları>Belgeler dizininde Bluetooth ile aldığınız dosyalara erişebilirsiniz.
Mesafe aralığının genişlemesi: Bluetooth 4.0 sürümünde bağlantı mesafesi, cihazlar arası 60 metre olarak belirlenmişti. Ancak 5.2 sürümünde yapılan güncellemeler ile bu mesafe, her iki cihaz arasında 200 metre olacak kadar yükseltilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri