Bunun için sıcak suyu elin sığacağı kadar küçük bir kaba doldurup içerisinde bir süre tutkalın yapıştığı bölgeyi bekletmek gerekir. Suyun içerisine bir miktar zeytinyağı damlatılarak yumuşatma işlemi hızlandırılabilir. Yumuşatma işleminden sonra çoğu ev tipi tutkal biraz katı sabun yardımıyla ovalanarak çıkar.
Bir ya da iki kaşık amonyak ve yarım su bardağı suyu karıştırıp kumaştaki lekeli bölgeye bu sıvıyı uygulamalısınız. Sonrasında lekeli bölgeyi ovalayarak lekeden kurtulabilirsiniz. Sentetik kumaşlardaki tutkal lekesini çıkarmak için de lekeli bölgeye buz koyup soğutmalısınız.
Kurumadan önce nemli bir bez ile silinip temizlenebilir. Yahut on dakika kadar beklendikten sonra hafifçe kuruduğu için ek çizgisinden taşan tutkal kabuk gibi çekilip alınabilir.
Kurumuş yapıştırıcı lekesinin üzerini kaplayacak miktarda aseton döktükten sonra lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet veya zımpara kullanarak lekeyi kazıyın.
Tutkal lekesini çıkarmak için, lekeyi sirke ile ıslatıp, bol su ile durulayın.
İlgili 16 soru bulundu
Aseton tırnak üzerinde bulunan yapıştırıcının kısa sürede çıkmasını sağlayacaktır. Bir pamuk üzerine döktüğünüz asetonu yapıştırıcı olan tırnak üzerinde bir süre bekleterek kolayca temizleyebilirsiniz. Tırnaklarınızda bulunan yapıştırıcıyı çıkarmak için bir diğer yöntem ise zeytinyağı ve tuz karışımıdır.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Yapıştırıcı lekesini ortadan kaldırmak için, asetonlardan yardım alınmalıdır. Japon yapıştırıcısının olduğu yere aseton dökerek, etki azaltılabilir. Aseton dökülerek nemli bir bezle lekeler temizlenmelidir. Lekelerin üzerine hafif baskı uygulanarak, Japon yapıştırıcısı lekesi giderilebilir.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir.
Giysinize bulaşan yapıştırıcı lekesini fazla beklemeden ve kurumadan temizleyin. İlk olarak deterjanlı suda yıkamayı tercih edebilirsiniz. Eğer bu yöntem işe yaramazsa yarım çay bardağı kadar beyaz sirkeyi kaynatın ve kıyafetinizi sirkeye batırıp soğuyana kadar bekletin. Gerekirse işlemi tekrarlayın.
Cam yüzeylerden Japon yapıştırıcısını silmek için asetonu yüzeye dökün ve cama zarar vermeden kazımaya başlayın. Asetonu dilediğiniz her doku için kullanabilirsiniz. Çok kısa sürede yapışkanı yumuşatacak ve yüzeyden kaldıracaktır.
Michelle Driscoll şöyle diyor: "Sert plastikten yapıştırmayı, tuvalet ispirtosu, alkol, yağ sökücü, fıstık ezmesi ya da karbonat ve zeytinyağı karışımı gibi çeşitli ürünlerle kolayca çıkarabilirsin. Ürünü plastiğe sür, birkaç dakika beklet, sonra da yapıştırmayı bezle ovarak çıkar."
Firmamızın özel yapıştırıcı sökücü kimyasalı olan Solvex Fs'yi tutkal lekesi üzerine uygulayın. Uygulama sırasında sıvıyı yüzeye dökebilir ya da sprey şişeler ile püskürtebilirsiniz. Dikey yüzeylerde etkili olması için püskürtme yöntemini öneriyoruz. Daha sonra kimyasalı yüzeyde etki etmesi için birkaç dakika bekletin.
Lekeli bölgeye sıcak su uygulanarak yapıştırıcı iyice yumuşatıldıktan sonra silinerek çıkartılabilir. Bu işlem için buharlı temizleyiciler de kullanılabilir. Ancak bu yöntemlerle çıkmayan lekeler için lekenin aseton ya da tiner ile ıslatılmış bir bez ile silinmesi gerekir.
Japon Yapıştırıcısı
Bu sebeple temizliği de zor olabilir. Parkeye bulaşan Japon yapıştırıcısını temizlemek için birkaç yöntem bulunur. Bunlardan biri buz kullanmaktır. Yapıştırıcının bulaştığı kısmı buz ile ovarak zemine zarar vermeden çıkarabilirsiniz.
Bir limonu yarıya kesin ve tutkal lekesinin üzerine limon suyu damlatın. 5-10 dakika bekleyin. Ardından, üzerine tuz dökün. Birkaç dakikadan sonra, tutkal tamamen yumuşar.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Plastikten japon yapıştırıcısını çıkarmak için, zarar vermeyecek bir cisimle kazıyabilirsiniz. Asetonu plastik malzemenin görünmeyen bir alanında deneyin. Eğer aseton plastik yüzeye bir zarar vermediyse yapıştırıcının üzerine aseton dökün. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra yapıştırıcı çözünmeye başlayacaktır.
Japon yapıştırıcısı bir siyanoakrilat yapıştırıcıdır. Su geçirmez, ancak aseton gibi organik bir çözücü içinde çözülebilir. Bir parça pamuğa aseton döküp yapıştırıcının bulaştığı bölgeye sürün.
İnatçı kalıntılara sirke sür.
Alkolden biraz daha fazla çaba gerektirse de yapıştırma kalıntısına sirke sürmek, daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. En iyi solüsyonu elde etmek için sirkeyi biraz suyla seyreltmeyi ihmal etme. Sirkeyi mermerde, taşta, alüminyumda ya da dökme demirde kullanmaktan kaçın.
Bir parça beze mazot damlatıp hafifçe silerseniz çıkaracaktır.
Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kâğıt havlu veya bez yardımıyla japon yapıştırıcısı olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın. Kâğıt havluyu 1-2 dakika yapıştırıcının üzerinde bekletin. Plastik bir kart veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken japon yapıştırıcısını dikkatlice kazıyın.
Sağlam yapışmalar – Hızlı yapıştırıcı kırılmaz, titreşim sönümleyici, darbeye dayanıklıdır ve dış mekanlar için de su geçirmez bir yapıştırıcı olarak uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri