Çoğu Android telefon kablosuz bağlantı, Bluetooth veya USB üzerinden mobil veri bağlantısını paylaşabilir.
Ayarlar > Ağ ve İnternet (Samsung telefonlarında Bağlantılar) > Wi-Fi yolunu izleyin. Açılan sayfada bağlı olduğunuz WiFi ağının yanındaki dişli simgesine tıklatarak ayarlar sayfasına girin. Sayfada yer alan Paylaş düğmesine tıklatın. Ekranda QR kodu, Wi-Fi ağının adını ve şifresini göreceksiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Ağa bağlanmasını istediğiniz aygıtta Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası'na veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin ve bu seçeneğin açık olduğundan emin olun. Ardından, Wi-Fi parolasını ve telefonun adını doğrulayın. Diğer aygıtınız da Wi-Fi ağına bağlanana kadar bu ekranda kalın.
Bağlantı noktası yönlendirme, genellikle bir ağ üzerinde bulunan bir dış IP adresi ve belirli bir port numarası kombinasyonuna gelen taleplerin, aynı ağ içindeki bir iç IP adresine yönlendirilmesini ifade eder. Bu işlem, ağ arkasında bulunan sunuculara veya hizmetlere erişim sağlamak için oldukça önemlidir.
WLAN ve Wi-Fi, birbirine bağlı ve birbirinden farklı iki kavramdır. Bu nedenle iki terimin karşılaştırmasını net olarak yapmak mümkün değildir. WLAN teknolojisi ağ bağlantısını kablosuz bir şekilde yapabilmeyi sağlar. Wi-Fi ise bir aygıtla birlikte bağlantının kurulabilmesi için gereklidir.
Wireless bağlantı noktaları radyo dalgaları üreten sistemlerdir. Çeşitli standartlara göre üretilen bu dalgalar çeşitli alıcılar tarafından algılanarak sisteme dahil edilirler. Günümüzde pek çok cihazın wifi alıcısı vardır. Bu alıcılar sayesinde dalgaları yakalayarak ağ içerisinde girebiliyorlar.
Türk Telekom Aboneleri için Türk Telekom WiFi Hizmetine Giriş Türk Telekom WiFi isim ve logosunu gördüğünüz kablosuz internet servis noktasında cihazınızın kablosuz internet (Wireless) özelliğini açınız. Kablosuz ağlardan (SSID) “Turk Telekom WiFi”ı seçiniz. Herhangi bir ağ şifresi sorulmadan bağlantı yapılacaktır.
Bluetooth'u cep telefonlarımız veya cihazlarımız arasında kablosuz veri transferinde, kablosuz kulaklıklarda, oyun denetimlerini konsollara bağlamada, bilgisayarlara bağladığımız bileşenlerde kullanıyoruz.
Bluetooth cihazınızı bilgisayarınıza, telefonunuza veya tabletinize bağladığınızda internet hızınız hissedilir bir şekilde yavaşlıyor, veya internet bağlantınız tamamen kesiliyor. Eğer tam olarak bu şekilde bir probleminiz var ise bir bağlantı çakışması yaşıyorsunuz demektir.
Bluetooth, sabit veya taşınabilir cihazlar arasında kısa mesafelerde veri aktarımı yapmaya veya kişisel alan ağları (PAN) kurmaya yarayan kablosuz bağlantı standardı. 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındaki ISM bantlarında UHF radyo dalgalarını kullanır.
İki cihaz arasında veri alışverişi yapmak istediğinizde (USB) kablosuna olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bluetooth teknolojisi, bağlantıyı kurmak için kısa dalga boylu UHF radyo dalgalarını kullanır ve bu da onu esasen bir radyo bağlantısı yapar. Bluetooth, 2.402 ile 2.480 GHz arasındaki frekanslarda çalışır.
Cihazlar ayarlarında Bluetooth ile dosya gönder veya al'ı seçin. Bluetooth Dosya Aktarımı altında Dosya gönder > paylaşım yapmak istediğiniz cihaz > İleri'yi seçin. Gözat > paylaşılacak dosya veya dosyalar > Aç > İleri (onu gönderir) > Son'u seçin.
Bir Android telefonundan aktarım yapmayı seçtiyseniz, Hızlı aktarım öğesine dokunun. Eski telefonunuzda, Bluetooth öğesini açın. Eski ve yeni telefonlarınızı eşleştirmek ve veri aktarımını başlatmak için ekranlarında görüntülenen talimatları uygulayın.
Wi-Fi ve Bluetooth arasındaki temel fark, bu teknolojilerin farklı cihazlarla bağlantı kurma şekilleridir. Bluetooth, iki cihaz arasında kısa mesafeli kablosuz iletişim sağlamak üzere tasarlanırken, Wi-Fi, cihazları kablosuz yönlendirici aracılığıyla internete bağlamanıza olanak tanır.
Wi-Fi (İngilizce: Wireless Fidelity, Türkçe: Kablosuz Bağlantı Alanı) kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazların kablosuz olarak birbirlerine bağlanmasını sağlayan teknolojidir.
Cep telefonları, uzaktan kumandalar, kablosuz kulaklık, fare, klavye, yazıcı gibi donanım birimleri kablosuz iletişim kullanır.
çok merak ediliyor. WLAN ve WiFi terimleri birbirinin yerine kullanılsa da bunlar iki farklı kablosuz teknoloji. WLAN; radyo frekanslarını kullanarak yerel ağ düğümlerini birbirine bağlarken, WiFi ise bir WLAN türüdür ve WLAN oluşturmak için kullanılır.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
Wi-Fi açılımı “Wireless Fidelity” yani “Kablosuz Bağlantı Alanı” anlamına gelen, kişisel bilgisayar, akıllı telefon, tablet, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve diğer teknolojik cihazların kablosuz olacak şekilde internete ve birbirlerine bağlanabilmesini sağlayan teknolojidir.
Servis ücretsizdir. Aramalar abonenin mevcut paketinin ses faydası üzerinden ücretlendirilir. VoWifi hizmetinde ayrıca bağlanılmış olan Wifi ağının kotasından düşer.
Neden iki tane kablosuz ağ bandı var diye soracak olursanız, 5 GHz frekansını göremeyen cihazların da bağlanabilmesi için olduğunu söyleyebiliriz. Son 5 yıl içerisinde üretilen bir modeme sahipseniz ya da kendisi bir 802.11ac yönlendiricisiyse (router) 5 GHz frekansında yayın yapabilir.
Kablosuz yönlendiricide bir düğmeye basarak bir Wi-Fi ağını otomatik ayarlayabilirsiniz. Aşağıdaki koşullar karşılandığında, bu yöntemi kullanarak ayarlayabilirsiniz. Kablosuz yönlendirici WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulumu) ile uyumludur. Kablosuz yönlendiricide bir düğmeye basarak geçerli Wi-Fi bağlantısı kurulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri