Mısır püskülü çayı: Böbreklerde enfeksiyondan kaynaklı bir ağrı mevcut ise mısır püskülü çayı ile ağrıyı yatıştırabilirsiniz. Karpuz tohumu çayı: Ilık suya katılarak demlenen karpuz tohumu çayı, idrar söktürücü etkisi ile böbreklerin temizlenmesi için yararlıdır.
Böbreklerde ağrı hissedildiği zaman sıcak su torbasının içerisine, sıcak su doldurulduktan sonra direkt temas yerine, mutlaka bir havluya sarılmalı ve ağrının olduğu bölgeye yerleştirilmelidir. Diğer yandan böbreklerin çalışmasını sağlamak amacıyla günde en az 2 litre su ve periyodik aralıklarla nar suyu içilmelidir.
Önce iyi geldiği iddia edilenleri yazalım. Maydanoz, Çaltı otu, Pitaya, Bal kabağı, Kırmızı elma, Isırgan otu, Limon suyu, Karnabahar, Yaban mersini, Sarımsak, Karabuğday, Lahana, Biber, Soğan, Makademya fındığı, Ananas, Kızılcık, Ayrık otu… Bu örnekleri arttırmak mümkün.
Limon Suyu: En bilinen böbrek ağrısı bitkisel çözüm yöntemlerinden biri de taze limon suyu! Sitrik bir meyve olan limon özellikle böbrek taşı kaynaklı ağrılarda etkili olup içerdiği asetik asit ile taşların parçalanmasına yardımcı olur.
☑ Böbrek iltihapları, idrar yolları ve idrar torbası iltihabı (sistit) için; adaçayı, kocayemiş yaprağı, funda yaprağı ve mersin yaprağı 1 litre sıcak suya bir tutam atılıp, 20 dakika demlenip süzülür. Bu karışımdan aç karnına günde 3 su bardağı içilir. İçilmeye bir müddet devam edilmelidir.
İlgili 18 soru bulundu
Karnabahar, C vitamini, folat ve lif açısından zengin bir kaynak olan böbrek dostu ve turplu bir süper besindir. Ayrıca karaciğer için önemli olan ve vücuttaki toksik maddeleri nötralize eden bileşikler içerir. Karnabahar, haşlanmış, beyazlatılmış, çiğ olarak veya salatalarda tüketilebilir.
Kızartma, fast food, işlenmiş gıdalar ve kırmızı et aşırı tüketildiğinde hipertansiyona, bu hastalık da böbrek yetmezliğine neden olur. Aynı zamanda kafein ve asitli içecekler de böbreklerin baş düşmanıdır. Böbrek vücutta oluşan atıkların atılmasından sorumlu olan organlarımızdan birisidir.
Böbrek ağrısı üşütme belirtileri aşağıdaki gibidir. Bunlar; Ateş, ağrılı idrara çıkma, kusma, idrarda kan, mide bulantısı, baş dönmesi, yorgunluk, kabızlık, ishal, titreme, ağızda metalik tat, şişme ve ya nefes darlığı gibi belirtilerdir.
-Kekik çayını içmek yerine gargara olarak kullanarak diş ve diş eti hastalıklarına karşı önlem alabilirsiniz. -Böbrek sağlığına olumlu etkileri varıdır. Kronik böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. -Bağışıklık sistemini güçlendirir.
“BÖBREKLERE Z GÜCÜ”
Her derde deva olarak adlandırabileceğimiz “zencefil” ve “zerdeçal” özellikle böbrek hastalıkları konusunda en önemli besinlerdendir. Zencefilin suya karıştırılarak tüketilmesi böbreklerin fonksiyonları için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
Böbrek enfeksiyonunun en yaygın belirtileri arasında bulantı, donuk ağrı, idrara çıkma sırasında yanma veya ağrı, idrarda kan veya irin, keskin ağrı, kötü kokulu veya bulanık idrar, kusma, sırt veya kasık bölgesi ağrısı, titreme ve ateş görülür.
İdrar kanalına düşen taş spazma ve böbrekte şişmeye sebep olduğu için soğuk spazmı artırarak ağrıya katkıda bulunur. Bu yönüyle sıcak su banyoları, kaplıcalar veya en azından ağrının olduğu yere sıcak su torbası koymak rahatlatır.
Ancak sağlıklı böbrekler için uymamız gereken birkaç kural var. Öncelikle kahve ve çay tüketimini sınırlandırın. Çünkü kafein kan dolaşımını arttırır ve böbreklere çok fazla ağırlık bindirir. Kırmızı et başta olmak üzere çok fazla hayvansal protein tüketmek böbreklerin yükünü artırır.
Mısır Püskülü Çayı: Mısır püskülü çayı böbrek ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Böbrek üriner sistemi üzerinde olumlu etkisi bulunan mısır püskülü çayı ile ağrılarınızdan kurtulacaksınız. Mısır püskülü çayını belirli aralıklarla tüketerek böbreklerinizi iyi edebilirsiniz. Günde 2 defa mısır püskülü çayı tüketebilirsiniz.
Lahana, karnabahar, kırmızıbiber, sarımsak, soğan, elma, kızılcık, yaban mersini, ahududu, çilek, kiraz, kara üzüm, yumurta beyazı, balık ve zeytinyağıdır.
Böbreklere en iyi gelen sıvının su olduğu bilinmektedir. Çünkü uzmanların bile tavsiye etmiş oldukları suyun vücut için çok önemli faydaları bulunmaktadır. Günlük düzenli su tüketimi böbreklerin işlevlerini doğru bir şekilde yapmaları için gereklidir. Limonu doğal bir şekilde sıkarak içerisine ılık su ekleyin ve için.
Böbreklerinize çok sıcak olmamak kaydıyla sıcak su torbası koyabilirsiniz. Bunlar genelde üşütmeden kaynaklı böbrek ağrılarını geçiren yöntemlerdir. Ayrıca vücutta oluşan su kaybından dolayı böbrek ağrısı yaşıyorsanız düzenli yudum yudum su içerek de böbrek ağrısından kurtulabilirsiniz.
-İdrar yolu enfeksiyonu: İdrar yaptıktan sonra geride kalan bakterilerin neden olduğu idrar yolu boyunca herhangi bir yerde oluşan enfeksiyon böbrek ağrısına neden olabilir. Bu durumda ağrıya ek olarak ateş, ağrılı idrara çıkma, bulanık idrar ve genel yorgunluk gibi semptomlar görülebilir.
Yan ağrısı, sırt, üst karında rahatsızlık oluşması ya da ağrı oluşması ile ifade edilir. Ağrı sabit ya da şiddetli seviyedeyse böbrek ya da idrar yolu enfeksiyonları, böbrek kanseri, böbrek kistlerinin patlaması gibi ciddi rahatsızlıklardan meydana gelir.
7- BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN RİSKLİ
Çeşitli çalışmaların böbrek ve safra kesesi sorunları olan kişilerin Limon suyu içmekten kaçınmaları gerektiğini gösterdiğini biliyor muydunuz? limon suyu, vücuttaki kalsiyum emilimini engelleyebilir ve böbrek durumunu ağırlaştırabilir.
Elma sirkesi, böbrekler tarafından üretilen, kan damarlarının daralması ve genişlemesinden sorumlu bir hormon olan renini kontrol etmeye yardımcı olur.
Deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmada, zeytinyağı kökenli skualenin verildiği gruplarda böbrek işlevlerindeki kaybın ve doku hasarının çok azaldığı saptandı. Araştırma sonucunda, böbreklerde işlev bozukluğuna işaret eden serum kreatinin ile idrar protein değerlerinde de azalma görüldü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri