Papatya çayı da boğazınızda oluşan enfeksiyonu yok edecek özelliktedir. Papatya çayını ılık şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca demlenen papatyaları süzüp bir bez içine alarak boğaz çevrenizde gezdirebilirsiniz. Zerdeçal ve yeşil çay ile bir bitki çayı, boğaz iltihabına çok iyi gelecektir.
Soğuk algınlığından ve gripten dolayı oluşan halsizliği gidermeye yardımcı olabilir. Hafif tadı olması sebebiyle içerisine bir çay kaşığı bal veya tarçın eklemeniz de yararlı olacaktır. Araştırmacılar yeşil çayla boğazınıza gargara yaptığınızda boğaz ağrısını hafifletebileceğini buldu.
Bitki çayları iltihabın giderilmesine destek oluyor
Genellikle boğaz ağrısıyla gelen hastalıklara karşı güçlü olmak için bitki çaylarından destek alabilirsiniz. Boğaz ağrılarını hafifletmeye ve boğazın yumuşamasını sağlamaya yardımcı olan bitki çayları iltihabın giderilmesine de destek oluyor.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Ebegümeci ve adaçayını demleyin. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bu çay ile gargara yapın. Bu iki şifalı bitki hem boğaz iltihabını iyileştirir hem de ses kısıklığını ortadan kaldırır. Gün içinde 2 defa gargara yaparak boğazınızı rahatsız eden bakterilerden kurtulabilirsiniz.
Adaçayı, nane çayı, nar kabuğu, karanfil, meyan kökü gibi bitkilerin boğaz iltihabı için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen çaylar arasında; zencefil, adaçayı, ıhlamur, kuşburnu, nane-limon, ekinezya, papatya bulunmaktadır. Bu çayları demleyerek ılık bir şekilde içebilirsiniz. Bitki çaylarının etkisini arttırmak için içine bal ve limon ekleyebilirsiniz.
Yeşil çayda bulunan polifenoller iltihabı azaltır. Bu durum vücudun kanserle savaşmasına yardımcı olur.
Yeşil çayın bir fincanı bile çok önemli miktarlarda biyoaktif bileşen içerir. Bunlar arasında en önemlilerinden bir tanesi olan polifenoller, vücutta inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olarak birçok hastalığa karşı koruyu etki sağlar.
“YEŞİLÇAY MİKROPLARA KARŞI SİLAHTIR”
Çünkü mikroorganizmalar, antibiyotik içeri girmesin diye koruma kalkanı oluşturuyor. Buna 'antibiyotik direnci' diyoruz. Yeşilçayın içerisindeki bileşikler işte o savunma kalkanını parçalıyor.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
İltihap genellikle iyileşmeyi tetiklemeye yardımcı bir süreçtir ama doğru zamanda durdurulmaz veya kontrol altına alınmazsa hasara neden olabilir. İltihap (enflamasyon, yangı) vücudun bağışıklık sisteminin belli bir bölgede aktif olduğunun bir işaretidir.
Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ılık suyla az miktarda tüketildiğinde boğaza boğaz rahatlamasına yardımcı olabilir.
“BOĞAZ ŞİŞLİĞİNE SOĞUK UYGULAMA YAPILMALI”
Enflamasyonu giderici, enfeksiyonu giderici ilaçların kullanılması, o bölgeye dışarıdan soğuk uygulamalar yapılması ağrı hissinin az olarak hissedilmesine yardımcı olacaktır” dedi.
Boğaz iltihabının en sık nedeni virüs kaynaklı enfeksiyonlardır. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlar ise daha nadir görülür. Nedeni virüs olan boğaz iltihapları genellikle kendi kendine düzelir. Bununla birlikte bakteri nedeni ile enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi gereklidir.
TUZLU SU GARGARASI
Boğazdaki istenmeyen mikropları öldürmeye de yardımcı olabilir. 1 fincan ılık suyun içine 1 çay kaşığı tuz atın ve erimesi için karıştırın. Her saat başı 30 saniye gargara yapın. Saat başı tuzlu su ile gargara yapmak şişliği azaltır ve ağrıyı hafifletir.
Boğaz enfeksiyonu en sık görülen enfeksiyonlardan olup, genellikle 5-7 gün arası sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri