Sinir sistemi üzerinde önemli rol oynar. Yeterli miktarda su içen insanın modu daha dinamik olur. Melatonin de dâhil tüm hormonların kilit unsuru olan su, psikolojimizin de sağlıklı olmasını sağlar. Su ayrıca, stres, gerginlik ve depresyon un hafiflemesine de yardımcı olur.
Az Su İçmenin Anksiyeteye Etkisi
Ayrıca uzmanlar dehidrasyonun da vücuttaki kortizol seviyesini artırıp daha stresli hissedilmesine neden olabileceğini belirtmektedirler8. Diğer bir deyişle, vücudunuzun ihtiyacı olan miktarda su tüketerek stres seviyenizi dengede tutmak mümkün olabilir.
Depresyona ne iyi gelir meditasyon yapmak size çok iyi gelecektir. Günlük olarak 15-20 dakikalık bir meditasyonla kas ve nefes egzersizleri yapılabilir. Böylelikle mükemmel rahatlamayı hissedeceksiniz. Depresyona ne iyi gelir sizin kötü hissetmenize sebep olan, sizi üzen kişilerden uzaklaşmayı deneyin.
Susuzluk, depresyona yol açan etmenler arasında sayılmaktadır.
Ilık su, sakinleştirme etkisine de sahip. Ilık su içmek, merkezi sinir sistemini sakinleştiriyor. Kas ve eklem ağrısı çekiyorsanız ılık su içerek sinir sisteminizi sakinleştirebilir, böylece ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırıyor, bu sayede kilo vermeye yardımcı oluyor.
İlgili 38 soru bulundu
Yeterli miktarda su içen insanın modu daha dinamik olur. Melatonin de dâhil tüm hormonların kilit unsuru olan su, psikolojimizin de sağlıklı olmasını sağlar. Su ayrıca, stres, gerginlik ve depresyon un hafiflemesine de yardımcı olur.
Su, Organların Düzenli Çalışmasını Sağlar
Kalp-damar sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi, sinir sistemi ile böbrek, beyin ve karaciğerin düzgün çalışması, yeterli su tüketilmesine bağlıdır3. Ayrıca düzenli ve yeterli su içmek kabızlığa ve yüksek tansiyona da iyi gelir.
Yetişkinlerde; aşırı susuzluk, daha az idrara çıkma, kas krampları, koyu renkli idrar, yorgunluk, gözlerde kısılma, tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, bilinç kaybı ve sinirlilik, konfüzyon.
Su eksikliğinin ciddi boyutlara ulaşması kişinin komaya girmesine kadar gidebilir. Su az tüketildiğinde; deri elastikiyetinde azalma, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kan basıncı düşüklüğü gibi şikayetler görülebilir. Bu bulgulara rağmen gerekli su alınmazsa ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir.
BÖBREK YETMEZLİĞİNE GÖTÜREBİLİYOR
Böbrekler vücudumuzda her gün oluşan zararlı atık maddeleri (üre, kreatinin, ürik asit gibi) su ile seyreltip atıyorlar. Günlük ihtiyacından daha az sıvı alan insanlarda idrar akımı yavaşlayacağı için kolayca idrar yolu iltihapları ve taşları oluşabiliyor.
Haftada 3 gün 30 -40 dakikalık kardiyo çalışması depresyon semptomlarını yüzde 50 ila 70 oranında azaltıyor. Yürümek ve koşmak, kafanızı boşaltmak için en ideal sporlar arasında. Çok az uyku kadar çok fazla uyumak da depresyonu tetikleyebiliyor. Gece uykunuzu 7-8 saat arasında sabitlemeye çalışın.
Yapılan birçok çalışmada Omega 3'ün ruh halini iyileştimede ve depresyonu azaltmada etkili olduğu görülmüştür. Proteinli besinler endorfin ve serotonin homonunu artırır, depresyon riskini azaltmaya yardımcı olur. Bu sebeple süt, yoğurt, et, tavuk, peynir gibi gıdaların besin listesine eklenmesi gerekir.
Sıcak su içmenin bir başka önemli faydası ise kaslarınızın ve sinir sisteminizin düzgün çalışması için önemli olan kan dolaşımını arttırmasıdır. Ayrıca etrafındaki yağ birikintilerini parçalayarak sinir sisteminizin daha sağlıklı işlemesine yardımcı olur.
Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur, Kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar, Bağırsak sağlığını düzenler, Metabolizmayı daha fazla çalıştırır.
1 -Ağız kokusunu önler. 2-Kan hacmini artırır, hücreler için gerekli oksijen ve besini hızlı bir şekilde taşır ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlar. 3-Kırık, kepek, dökülme gibi saç problemlerine engel olur. 4-Kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesini sağlar.
Su, cilt nemini korumak ve cilt hücrelerine gerekli besin maddelerini vermek için gerekli. Cilt dokusunu yeniler, esnekliğini artırır. Bu da, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi yaşlanma görünümünü geciktirmeye yardımcı olur. Az su tüketildiğinde ise cilt bozuklukları ve kırışıklıklarla daha erken karşılaşılır.
Çay, kahve, bitki çayları gibi içecekler vücuttan su attığı için suyun yerine tüketilmemelidir.
Su İçme İsteksizliği Neden Olur? Su içme isteksizliğinin ardında sindirim sistemi sorunları, mide rahatsızlıkları ya da suyun tadından veya kokusundan hoşlanmama gibi farklı nedenler olabilir. Kimi zaman su tüketme alışkanlığının bulunmaması da su içme isteksizliğine yol açabilir.
Dehidrasyon baş ağrısından kaynaklanan ağrı, ön, arka, yan veya başın her yerinde olabilir. Başı hareket ettirmek daha fazla ağrıya neden olabilir. Dehidrasyon baş ağrıları sadece vücut çok fazla sıvı kaybettiğinde ortaya çıktığından, baş ağrısıyla birlikte dehidrasyon belirtileri ortaya çıkacaktır.
Hipofiz bezinden salgılanan hormonlardan biri de Antidiüretik hormondur (ADH). Şekersiz diyabet dediğimiz hastalık Antidiüretik hormonun eksikliği veya etkisini gösterememesinden kaynaklanır. Sonuç olarak bu hormon eksikliğinde vücutta su tutulamaz, aşırı idrarla atılır ve susamayla birlikte çok su içme oluşur.
Su içen kişilerin vücutlarındaki toksinler, özellikle de sağlıklarına zarar verebilecek olanlardan bu şekilde kurtulmak mümkündür. İdeal, günde içilecek 3 litre su ile sağlıklarını iyileştirmek için vücutlarındaki toksinleri temizleyebilmeleri mümkün olabilmektedir.
Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte.
Genel bir söylemde bulunmak gerekirse gün içerisinde 2 litreye tekabül eden 8 bardak su içilmesi ideal kabul ediliyor. Ancak bu ölçü herkes için, her şartta yeterli olmayabiliyor. Gün içerisinde tüketilmesi gereken su miktarı kişisel nitelik taşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri