Bolu Tüneli, Marmara Bölgesi'ndeki Gümüşova-Gerede Otoyolu'nun 30. kilometresindeki Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinden başlayarak Doğu yönünde Asarsuyu Vadisi boyunca ilerleyip Bolu Dağı'nı bir tünelde geçiyor ve Yumrukaya mevkisinde sona eriyor.
Bolu Dağı Geçişi, Gümüşova-Gerede otoyolunun 30. kilometresindeki Kaynaşlı'dan başlayarak, Doğu yönünde Asarsuyu Vadisi boyunca ilerleyip Bolu Dağı'nı bir tünelde geçer ve Yumrukaya mevkiinde sona erer. Bolu Dağı Geçişi Projesi için 1990 yılında ihaleye çıkılıp, ihaleyi İtalyan Astaldi firması yüklenmiştir.
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında Samanlı Dağı delinerek, 3 şeritli 2 tüp olarak yapılan Orhangazi Tüneli, 3 bin 590 metreyle Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli unvanını taşıyor.
Teknik özellikleri. 57 km uzunluğundaki Gotthard Zemin Tüneli, 1881'de yapımı tamamlanmış olan 15 km.lik eski Gotthard tünelinin o yıllarda kazanmış olduğu dünyanın en uzun tüneli niteliğini yeniden kazandı.
57 kilometre uzunluğu, 2300 metre derinliğiyle dünyanın “en uzun ve en derin” demiryolu tüneli olarak adlandırılan İsviçre Alpleri'ndeki Gotthard Base Tüneli, çapraz geçişler, erişim tünelleri ve şaftlarla birlikte toplam 152 kilometreye ulaşıyor.
İlgili 21 soru bulundu
Zigana Tüneli, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'ndeki Kuzey Anadolu Dağları'nda bir kara yolu tünelidir. Gümüşhane ve Trabzon illerinden geçen tünel, güneyde Torul ile kuzeyde Maçka arasında yolunun bir parçasıdır. 14.476 m (47.493 ft) uzunluğuyla ülkenin en uzun kara yolu tünelidir.
14,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın 3'üncü ve Avrupa'nın en uzun çift tüp karayolu tüneli olacak yeni Zigana Tüneli'nin, Trabzon ve Gümüşhane'nin ev sahipliği yapacağı dünya çapında bir karayolu projesi olduğunu belirten Karaismailoğlu, tünelin kazı destekleme çalışmalarını tamamlayarak, 13 Ocak'ta ışık görme ...
#CebeciTüneli, özellikle Fatih Sultan Mehmet. Köprüsü'nden #Mahmutbey'e uzanan trafiğin en.
Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti trafiğe açıldı
Bolu Tüneli içerisinden hava koşullarına bağlı olarak süre değişkenlik gösterebilmektedir. Hava şartlarının biraz zorla olduğu zamanlarda 30 dakika içerisinde köprü geçişi yapılabilmektedir. Hava şartlarının iyi olduğu süreçte ise en fazla 5 dakika içerisinde 3,2 kilometrelik mesafe rahatlıkla kat edilebiliyor.
Hattın neredeyse dörtte biri; tünel, viyadük ve köprülerden oluşuyor. Hat üzerinde toplam 38 kilometre uzunluğunda 26 adet tünel bulunuyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Geçişi, bakım onarım çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikametinde 21 Kasım 2023 Salı günü 08.00-22.00 saatleri arasında ulaşıma kapatılacak.
Söz konusu kesim (Bolu Tüneli dahil), tünel portallarının çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde uzatılması ve 3 viyadükte 5 derz değişimi yapılması amacıyla, saat 11.00 itibarıyla 9 Kasım saat 17.00`ye kadar trafiğe kapatıldı.
ENKA ve Bechtel tarafından yapımı üstlenilen Ankara Çevre yolu'nun inşaatı 31 Temmuz 1987'de düzenlenen törenle başladı. İlk etabı 5 Şubat 1993'te hizmete giren otoyol, 1 Mayıs 1999'da doğu kesiminin de açılmasıyla tamamlandı.
Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli bittiğinde Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 2. en uzun tüneli olacak. Bugüne kadar her iki taraftan çift tüpte toplam 8 bin 807 metrelik kazı çalışması yapıldığı belirtildi.
Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Ovit'te kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı. Rize Valisi Erdoğan Bektaş: "Bir tüpte 250 metre, diğer tüpte ise 380 metre kaldı.
14.476 m (47.493 ft) uzunluğuyla ülkenin en uzun kara yolu tünelidir. Zigana geçidi, Gümüşhane ilimize bağlı Torul ilçesi sınırları içerisinde ismini verdiği dağlarındadır. Zigana Geçidi Gümüşhane'den 60, Trabzon'dan 120 kilometre uzaklıkta yer alır.
Kazı işlemi ve beton kaplama çalışmalarının Ocak 2022 tarihinde tamamlandığı Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli'nin inşaatı her şeyi ile tamamlandı.
Cengiz Holding, inşaat faaliyetleri kapsamında karayolu ve demiryolu işlerine imza atarken aynı zamanda karayolu ve demiryolu tünelleri inşa ediyor. Kurum bu kapsamda bugüne kadar Ilgaz ve Çamlıca tünellerini hizmete açtı, Ovit ve Zigana Tüneli çalışmaları ise devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Yani her yıl 272 milyon lira milletimizin cebine, Hazinemize kazandıracağız." dedi.
Projenin 5,4 km'lik kısmı deniz tabanı altına özel bir teknolojiyle inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşuyor. Tünelin en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre aşağıda bulunuyor.
Dünya'daki ilk yeraltı tüneli günümüzden 2.000 sene kadar önce Türkiye'de yapılmıştır. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Terelek Kaya Tüneli, Kızılırmak altından geçmiş ve Boyabat ve Durağan'ı biraz güneylerinden birleştirmiştir.
Depreme karşı güçlendirildi
Aynı zamanda orta refüjdeki beton bariyerler 3 kilometre boyunca yenilenerek, 9 Kasım 2023 tarihinde trafiğe açılacağı açıkladığımız yolu, tüm çalışmaları tamamlayarak 7 Kasım Salı günü hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri