Mengen denilince akla ilk gelen lezzet Mengen Pilavı'dır. Mengen'e gittiğinizde tatmadan dönmemenizi önerdiğimiz bu lezzet için gerekli olan malzemeler: Pirinç, kuşbaşı et, soğan, domates, mantar, dereotu, tereyağı, ceviz içi, su, tozşeker, kekik ve karabiberdir.
Bolu şehrinde yiyebileceğiniz yöresel yemekler arasında; Ovmaç Çorbası, Abant Kebabı, Mengen Pilavı, Kaldırık Dolması, Paşa Pilavı, Keş, Bolu Köftesi, Bakla Çullaması, Keşli Cevizli Erişte, Kedi Batmaz, Kabaklı Gözleme, Çantıklı Pide ve Bolubeyi Tatlısı yer almaktadır.
Mengen'den Ne Alınır? Mengen'e geldiğinizde yöreye özgü olan ve koyun ile inek sütünün karıştırılması ile özel olarak elde edilen Mengen peyniri alabilirsiniz. Bolu'da ve ilçelerinde yaygın olan Bolu patatesi bulabilirsiniz.
Mengen'de Günübirlik Gezilebilecek Yerler
Karabük'te bulunan Hadrianapolis Antik Kenti, Bolu'nun Gerede ilçesindeki Gerede Keçi Kalesi, Bolu merkezindeki Bolu Müzesi görülmeye değer mekanlardır. Ayrıca tatiline doğal güzellikler ile devam etmek isteyenlerin gidebileceği Yedigöller Milli Parkı, Bolu merkezine bağlıdır.
Yayla çorbası, yaprak dolması, et yemeği, hoşaf, börek, baklava düğün yemekleri arasında yer alır. Ayrıca, kedi batmazı, paşa pilavı, cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, katık keş yöreye özgün yiyeceklerdir. Mudurnu'nun saray helvası yurt çapında ün yapmış bir kuru tatlı çeşididir.
İlgili 24 soru bulundu
Bolu'nun nesi meşhur, hangi tatlısı derseniz karşınıza Bolu Çikolatası çıkacaktır. Paketli halde birçok yerde satışa sunulan bu çikolata oldukça lezzetlidir. Bolu çikolatasının yanı sıra Saray Helvası ve Bolubeyi Tatlısı da Bolu'nun meşhur tatlıları arasındadır.
Bolubeyi Tatlısı
Bolubeyi ismiyle dahi herkesin hafızalarına kazınan bu meşhur tatlı, bir nevi Türk usulü profiterol desek yanlış olmaz. Un ve margarinle yapılan hamurların pişirildikten sonra arasına krema eklenen tatlı, üzerine çikolata ve saray helvası dökülerek servis ediliyor.
Mengen, Bolu'ya bağlı ve doğal güzellikleri ile öne çıkmış bir İlçedir. Bolu merkezinden 50 kilometre doğuda bulunan bu ilçe, yıl boyunca doğal güzellikleri sayesinde dünyanın her yerinden turist ağırlamaktadır. Yayla turizmi oldukça gelişmiş bir yerdir. Kampçılar ve doğa severlerin sıkça tercih ettiği bir ilçedir.
AĞALAR GÖLÜ : İlçemizin 6 km güneybatısında asfalt yol ile gidilen kenarındaki açı su denen farklı bir suyun bulunduğu mevsiminde yaban ördeklerine barınak olan gölümüz piknik ve mesire yeri olarak da tercih edilmektedir. DİPSİZ GÖL: (KOCAGÖL) Bölükören Köyü Dereköy Mahallesi'nde bulunmaktadır.
Mengen Gelin Kayaları Mengen'in Güneyhisar mahallesindedir.
Bolu tatilinden dönüldüğü esnada, ziyaretçilerin sevdikleri insanlara alabilecekleri en popüler hediyeler arasında; bakır ürünleri, iğne oyası ürünleri, Gerede kemerleri, deri ürünleri, saray helvası, çikolata, kozalak reçeli ve çam balı yer almaktadır.
Mengen Halk Pazarı İle İlgili Resmi Açıklama: “Cumartesi Saat 10.00-17.00”
Bolu Mengen'e Özgü Kaldırık Dolması Tarifi - Sağlıklı Mutfak 42. Bölüm - YouTube.
Bolu'dan çam balı, kozalak reçeli, Mudurnu saray helvası ve Bolu çikolatası satın alabilirsiniz. Bu yiyecekleri semt pazarlarında veya yerel marketlerde bulabilirsiniz. Bolu'nun En Meşhur Tatlısı: Bolu beyi tatlısı, Mudurnu saray helvası ve Bolu çikolatası Bolu'nun yöresel tatlılarıdır.
Vedat Milor'un 'Türkiye'nin en iyisi olabilir' dediği 7 Mehmet'de oğlak tandır, mumbar dolması, bamya, iç pilavı, piyaz, şiş köfte, kokoreç ve kabak tatlısı tavsiye ediliyor.
Mengen denilince akla ilk gelen lezzet Mengen Pilavı'dır. Mengen'e gittiğinizde tatmadan dönmemenizi önerdiğimiz bu lezzet için gerekli olan malzemeler: Pirinç, kuşbaşı et, soğan, domates, mantar, dereotu, tereyağı, ceviz içi, su, tozşeker, kekik ve karabiberdir.
İlçenin rakımı 610 m., yüzölçümü 883 km² dir. 2 beldesi ve 55 köyü olan İlçenin nüfusu; 5411 kişi İlçe merkezinde, 11093 kişi köylerde olmak üzere 16.504'dür. Kayabükü, Akören - Kisecik Mevkiinde ve Çayköy'de kilise kalıntıları bulunmaktadır.
Bu aşçıların yapmış oldukları yemeklerin nefaseti devrin saray mutfaklarına kadar ulaşmıştır. Yukarıda bahsedildiği bahsedildiği üzere saray mutfaklarında çalışmaya başlamışlardır. Aşçılık meslek ve şöhretlerini daha da geliştirerek aşçılığı Mengenli için baba sanatı haline getirmişlerdir.
Mengen, Türkiye'nin Bolu iline bağlı ilçe.
Bu ilçede doğa ile iç içe bir konaklama yeri arayanlar Hindiba Pansiyon, Nesilce Pansiyon, Mengen Cennet Vadi, Mengen Çam Pınarı Doğa Evleri'ni tercih edebilirler. Eğer ilçe merkezinde ve biraz daha ucuz bir konaklama yeri arayanlar varsa Otel Peker ve Mengen Belediye Konuk Evinde kalabilirler.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre; 2018 yılı Bolu İlinde meyvelerden en çok sırasıyla 22 bin 851 ton ile Elma, 3 bin 243 ton Armut, 1.591 ton Erik, 1.222 ton Kızılcık, 1.108 ton Fındık, 945 ton Üzüm, 901 ton Kiraz, 569 ton Ceviz, 468 ton Şeftali, 421 ton Vişne, 500 ton diğer ...
Hayvancılıkta sığır ilimizde birinci oldu.
Bolu yöresinin tümüyle fethedilmesi ise Orhan Gazi döneminin ilk yıllarına (1324 - 1326) rastlar. Bir başka rivayete göre Osmanlılar zamanında bölgede, bol olarak Uluğ - Alim olması nedeniyle önceleri “Bol Uluğ”, zamanla yöre “BOLU” olarak isimlendirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri