Hata: Device boot not found hatası, genellikle Windows güncellemelerinin ardından yaşanan bir hatadır. Güncellenen bilgisayar açıldığında bu sorun ortaya çıkar. Hatanın temel sebebi, bilgisayara sonradan eklenen SDD'nin açılışta tanınmamasıdır.
No bootable device hatası, bilgisayarı açma kapma düğmesine basıldığı zaman bilgisayarın yükleme işleminin başlamaması ve sonucunda da bilgisayar ekranında no bootable device hatası belirme durumudur.
BIOS sıfırlama ile “ İşletim Sistemi bulunamadı ” hatasını düzeltmenin en kolay yolu , BIOS kurulum yardımcı programında bir sıfırlama seçeneği aramaktır. Basmanız gereken F9 gibi bir işlev tuşu veya BIOS'u Sıfırla adlı bir menü seçeneği olabilir .
BOOT SORUNU NEDİR? Boot sorununun birden fazla nedeni olabilmektedir. Bu hata ile karşılaşmanız durumunda eğer bilgisayarınız açılmıyorsa o zaman ilk önce hard diskin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu hatanın oluşmasının en önemli nedeni bilgisayarın hard diski görememesinden kaynaklanmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
No Bootable Device hatasının giderilmesi için öncelikle bilgisayarın kapatılması gerekir. Ardından bilgisayar tekrar açılır ve BIOS ekranı gelene kadar bilgisayarın F2 tuşuna basılır. BIOS ekranı açıldığında boot kısmına gidilir. Burada Harddiskin görünür olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.
BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin. Dizüstü bilgisayarlar: Storage (Depolama) > Boot Options (Önyükleme Seçenekleri) öğesini seçin.
0XC000000F Hata Kodu - Erhan DEMIR. İşletim sistemi, aşağıdaki sebeplerden önyükleme yapılandırma verilerini okuyamayabilir ve bu hataya neden olabilir. Virüs / kötü amaçlı yazılım bulaşması nedeniyle veya bozuk önyükleme sektöründen kaynaklanabilir. Hasarlı sabit diskten kaynaklanabilir.
Bu hata, önyükleme kesiminin bozuk veya eksik olduğunu gösterir.
işletim sistemi hatası sistem dosyalarının hasar görmesiyle oluşur. Bu hasarın farklı farklı sebepleri olabilir. Kullanıcı dikkatsizliği nedeniyle virüs bulaşmış olabilir. İşletim sistemi doğru bir şekilde kapatılmamış olabilir.
Bir bilgisayar kavramı olarak boot, işletim sistemine erişebilmek için bilgisayara güç verme işlemidir. Bu işlem İngilizcede boot kelimesi ile ifade edildiği gibi, boot up, start up ve booting kelimeleriyle de ifade edilmektedir.
BIOS tipine bağlı olarak ya Enter'a basıp ya da + veya - tuşları ile CD-ROM'u ilk sıraya yani "First Boot Device" kısmına getirin. Second Boot Device ise HDD 0 olmalıdır. Gerekli ayarı yaptığınıza göre artık önce F10'a ardından da "Y"ye basarak ayarları kaydedip BIOS'tan çıkabilirsiniz.
Bir bilgisayarı açtığınızda ve ekranda "mevcut önyükleme aygıtı yok", makinenin bir işletim sistemi veya Windows kurulum CD'si gibi bir önyükleme diski içeren bir sabit sürücüyü bulamadığı anlamına gelir. Bir işletim sistemi yüklenene kadar bilgisayar başlamayacaktır.
2. Bir İşlev Tuşu veya Novo Düğmesi kullanarak Önyükleme Menüsünden Önyükleme aygıtını seçin. Önyüklenebilir bir USB diski ( USB Stick) takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Güvenli Önyükleme, bilgisayarınız başlatıldığında kötü amaçlı yazılımların yüklenmesini önlemek için tasarlanmış önemli bir güvenlik özelliğidir.
Bios veya UEFI ayarlarına eriştiğinizde, Secure Boot seçeneğini bulmanız gerekmektedir. Bu seçenek genellikle "Boot" veya "Security" menüsünde yer alır. Secure Boot seçeneğini bulduğunuzda, bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
boot other devices
Yeni anakartlarda , sistemin sıra ile hangi araçlardan açılabileceğini seçtiğimiz kısımda , bir de bu seçenek var. Anlamı ise , sistemin eğer belirttiğimiz cihazlardan açılamazsa , başka cihazlara da erişip erişmeyeceğini belirlemek.
Adım #1: Windows arama çubuğuna cmd yazın ve aratın. Adım #2: Komut İstemi ekranını yönetici olarak çalıştırın. Adım #3: Ekrana sfc /scannow yazın ve Enter'a basın. Adım #4: SFC taraması değişen bir süre sonunda tamamlanacak.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
BIOS'tan çıkmak için f10 tuşuna basın ve ardından bilgisayarı kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri