Böyle bir hata ile karşılaşmanız durumunda öncelikle bilgisayara takılı olan USB ve DVD aygıtlarının çıkarılması gerekmektedir. Çünkü bu aygıtlar sebebi ile bilgisayar No Bootable Device hatası verebilir. Başka bir çözüm yöntemi ise bilgisayardaki BIOS üzerinden BOOT sıralamasının değiştirilmesidir.
Bu hatanın oluşmasının en önemli nedeni bilgisayarın hard diski görememesinden kaynaklanmaktadır. Böyle bir sorun ile karşılaşılması durumunda bilgisayara bağlı bulunan USB veya USB ile bağlanan aygıtların çıkarılması ardından bilgisayarın tekrar açılması gerekir.
Sabit sürücünün arızalanma olasılığı ile ortaya çıkması muhtemel bu hata sistem dosya denetleyicisi anlamına gelir. No bootable device please restart system genel olarak Windows komutları kullanılarak çözülür.
Daha önce bahsettiğimiz gibi 'Reboot And Select Proper Boot Device' hatasının nedeni yanlış önyükleme yapılmış olmasıdır. Format atmak ya da başka bir işlem yapmak için önyükleme önceliği farklı bir diske verildiyse bu hata ortaya çıkabilir.
Hata: Device boot not found hatası, genellikle Windows güncellemelerinin ardından yaşanan bir hatadır. Güncellenen bilgisayar açıldığında bu sorun ortaya çıkar. Hatanın temel sebebi, bilgisayara sonradan eklenen SDD'nin açılışta tanınmamasıdır.
İlgili 29 soru bulundu
BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin. Dizüstü bilgisayarlar: Storage (Depolama) > Boot Options (Önyükleme Seçenekleri) öğesini seçin.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
– Reboot System Now: Cihazı geri yükleme modundan çıkarıp normal şekilde yeniden başlatmanızı sağlar. – Reboot to Bootloader: Bu yöntem, cihazınızı kapatıp sistemin sorunsuz çalışan haline geri getirmek için oluşturulan kurtarma sistemidir.
Reboot'un anlamı yeniden başlatma demek zaten, telefonunuz sıfırlanmaz. Hard reset ekranına girip buradan çıkmak istiyorsanız reboot demeniz lazım zaten.
Özellikle telefonların ve bilgisayarların yeniden başlatılması durumu olarak adlandırılan reboot işlemi yapıldığı takdirde, telefon ve bilgisayarlar tamamen kapanarak, tekrar şekilde, sıfırdan başlatılmaktadır.
No bootable device hatası bilgisayarda ön yüklenebilir bir aygıt olmaması nedeni ile meydana gelebilir. Bunun dışında bu aygıtın arızalanması sebebi ile de bu hata meydana gelebilmektedir. Yani bu durumda bilgisayarda yer alan USB, DVD ve Harddisk gibi alanlarda bir arızalanma söz konusu olabilmektedir.
Windows'u başlatırken "Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del" hatası Bu hata, önyükleme kesiminin bozuk veya eksik olduğunu gösterir.
Bir bilgisayarı açtığınızda ve ekranda "mevcut önyükleme aygıtı yok", makinenin bir işletim sistemi veya Windows kurulum CD'si gibi bir önyükleme diski içeren bir sabit sürücüyü bulamadığı anlamına gelir. Bir işletim sistemi yüklenene kadar bilgisayar başlamayacaktır.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Bilgisayarın boot edilmesi, işletim sisteminin başlatılması için bilgisayarı hazırlamak anlamına gelmektedir. Daha kolay bir dille ifade etmek gerekirse boot etmek, bilgisayarın açma tuşuna basılması ile işletim sisteminin arayüzünün gelmesi arasındaki süreç olarak tanımlanmaktadır.
Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir. Böylece açma kapama konumuna getirmek suretiyle kombi resetleme işlemi gerçekleştirilmiş olur.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Harici bir depolama aygıtından önyükleme yapmak için, fastboot işlemi için, ADB güncellemesi yapmak için, çekirdek dosya ve klasörlere erişmek için, özel testler ve düzenlemeler yapmak için de Android Recovery Mode kullanılır. Kısacası Android cihazla ilgili ince ayarlar kurtarma modu üzerinden yapılır.
Seri kurguda "reboot" ("yeniden başlatma") terimi, var olan bir kurgusal evrene, çalışmaya veya diziye yeni bir başlangıç yapma anlamına gelir. Yenilenmiş senaryo kullanıldığı için karakterler, olay örgüsü ve arka plan hikâyeleri yenilenir ve devamlılık bir kenara bırakılır.
Wipe data, akıllı cihazları sıfırlamak ve fabrika ayarlarına geri döndürme işlemine denir. Bunun geri dönüşü kesinlikle yoktur ve tüm bilgilerin kalıcı olarak silinmesine neden olur.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
Bunun için aşağıdaki yolu izleyin: Adım 1: Windows'ta arama kısmına “Sistem Bilgisi” yazın. Adım 2: Açılan menüde “BIOS Modu” ve “Güvenlik Önyükleme Durumu” kısmını kontrol edin. (Sırayla UEFI ve Açık olacaktır, eğer Açık seçiliyse Secure Boot özelliğini kullanıyorsunuz demektir)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri