Kadınlarda cinsel isteksizlik, kadınların partnerlerinden gelen cinsel uyarıları almaması ve cinsel ilgi duymamasıdır. Cinsel isteksizlik durumunu yaşayan bir kadının cinsel etkinliği ve cinselliğe karşı duyduğu arzu azalır. Kadınlar sadece partnerlerine karşı değil kendi cinselliklerine de yabancılaşır.
Hormonal dengesizlikler, kalp, karaciğer ya da böbrek hastalıkları ile kadınlarda menopoz dönemi cinsel isteksizliğe neden olabilir. Sonuç olarak azalmış cinsel istek her yaştaki ve her sosyokültürel durumdaki kadın ve erkekleri etkileyebilen, sık görülen bir cinsel işlev bozukluğudur.
Kadınlar 40'lı ve 50'li yaşlardan itibaren menopoza adım atmaya başlıyor. Bu dönemde azalan östrojen hormonunun etkisiyle cinsel isteği ya da eylemi zorlaştıran çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyor.
Yürüyüş, koşma, yüzme gibi düzenli yapacağınız egzersizler, kan dolaşımınızı düzenleyerek libidoyu ve cinsel performansı artırır. Ayrıca Kegel egzersizleri de pelvik taban kaslarını güçlendirerek cinsel yaşama pozitif katkılar sağlar ve orgazm olmayı kolaylaştırır.
Cinsel isteksizliğin ana belirtisi, cinsel ilişki sıklığının azalmasıdır. Cinsel isteksizlik olgularında, çiftlerin ilişkiye girme sıklığı ayda bire kadar düşer. Ayrıca ilişkiden alınan zevkte de düşüş olur. Kişide yorgunluk, halsizlik ve depresif duygular söz konusudur.
İlgili 30 soru bulundu
Adet Döngüsü Nedir, Nasıl Oluşur? Kadın vücudunda ortalama her 28 günde bir, hamile kalma olasılığına karşı bazı değişiklikler gerçekleşir. Her döngüde yumurtalıklardan birinden bir yumurta, fallop kanalına atılır. Bu süreç yumurtlama (ovulasyon) olarak da bilinir.
Kadınlarda, D vitamini eksikliği, cinsel isteksizlikte daha fazla risk altında olmanızı sağlar. Erkeklerde ise, D vitamini eksikliği olanların, cinsel yaşamlarını etkileyecek daha düşük testosteron seviyelerine sahip olma olasılığı daha yüksek olabilir.
Regl döneminin ilk gününden itibaren yavaş yavaş artış gösteren östrojen seviyesi, en yüksek seviyesine ovülasyon (yumurtalama) döneminde ulaşır. Bu nedenle aslında libidonun en yüksek olduğu dönem yumurtlama dönemi olarak bilinmektedir.
Cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftlerden, 30'lu yaşta olanlar haftada 2 kez, 40'lı yaştakiler haftada 1 kez, 50'li yaştakiler 15 günde bir kez, 60 ve üzeri yaş grubundakiler ise ayda bir kez ilişkiye girmeliler.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
40'lı yaşlardaki bir kadın yaşamda ulaştığı olgunluğu ve deneyimleri cinsellik açısından da kazanır. Cinsel deneyim ve doyum açısından zirve noktaya çıkar.
Boşalmaya yakın kasılma ve terlemeleri başlar, gözleri parlaklaşır, göğüsleri daha duyarlı olur, cinsel organlarının dış ve iç bölgelerindeki kan yoğunluğu artar, ciltleri kızarır, kalp atışları hızlanır, kan basınçları yükselir ve solunumları sıklığında artış gözlenir.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Uzun süre ilişkiye girmeyince kızlık zarı eski halini almaz. Yırtılan zar sonrasında vücut diğer dokular gibi kendi kendini tedavi etmez. Kızlık zarı vajinal girişi çevreleyen bir zar yapısında dokudur. Kızlık zarı çok çeşitli şekillerde olabilmektedir.
Cinsel birleşme öncesi gerçekleşen boşalma “ileri erken boşalma”, 3 dakika veya daha az süren birliktelik sonrası boşalma “erken boşalma” kabul edilmektedir. Normal bir cinsel birlikteliğin ortalama süresi 8–15 dakikadır.
** Kadınların kendilerini en şehvetli hissettikleri gün, regl döneminin 6. Günü. Bu günden itibaren ilk bir hafta da kadınlarda cinsel isteğin zirve dönemi.
Oysa bir erkek ve bir kadın 70 yaşından sonra bile cinsel birliktelik yaşayabilir. 40 – 50 yaş arasında erkekler; Cinselliği karşı olan ilgisi kaybetmez ama uyarılma konusunda daha fazla çabaya ihtiyaç duyar. Penise kan akışı yavaşladığı için sertleşme eskisi kadar sık olmaz.
gece olunca ne yapıyorsun :)) evet hormonal bir durumdur. bazılarında regl öncesi aşırı azgınlık olurken bazılarında da reglden 7-10 gün sonra (yumurtlama dönemi) aynı durum oluşur.
Yüksek libido olumlu bir durum olarak görülse de, aşırı yüksek libido, kişinin yaşam kalitesini bozan bir ve olgudur ve hormonal dengesizliğin, nörolojik bozukluğun veya hiperseksüalite gibi ruh hali bozukluğunun bir işareti olabilir. Güçlü bir libido ile çok yüksek olan arasında gözle görülür bir fark söz konusudur.
Bu dönemde östrogen hormonuda yükselir, kadında vaginal salgı artar. Yapılan çalışmalarda bu dönemde kadında cinsel isteğin de arttığı gözlenmiştir. Doğal olarak bu durm kadında üremeye yönelik bir fizyolojik değişim olarak algılanır.
Bu durum sağlıklı bireylerde normal olarak kabul edilir. Ancak, cinselliğe dair istek kaybının olağandan uzun sürmesi ve bu durumun kişide bedensel, duygusal veya sosyal yönden olumsuz etki yaratması durumunda, kronik ve tıbbi olarak incelenmesi gereken bir cinsel isteksizlik söz konusu olur.
Cinsel isteksizlik genel olarak psikolojik faktörlere bağlı olmanın yanı sıra erkeklik hormonu olan testosteron eksikliği neticesinde de karşımıza çıkabilmektedir. Testosteron erkeklerde cinsel dürtü yani libidonun düzenlenmesinde etkili temel faktördür.
Vazelin, yağ bazlı bir merhemdir. Yumuşak, yapışkan ve pürüzsüzdür. Vazelin seks için harika bir kayganlaştırıcı gibi görünüyor olsa da gerçek şu ki, cinsel ilişkide yalnızca kayganlaştırıcı olarak kullanım için üretilmiş ürünler kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri