Kullanılacak borcam iyice yağlandıktan sonra bol miktarda un ile kaplanırsa yapışma olasılığı en aza iner. Ayrıca yağlama için katı yağ kullanmak da kayganlığı bir parça arttıracaktır. Derin bir borcam kullanmak kekin kabarmasının önüne geçebileceğinden yayvan bir kap kullanmak da bir diğer doğru seçimdir.
TEPSİ VE KEK KALIPLARINI NASIL YAĞLAMALISINIZ? Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün.
Kek kalıbı Hangi yağ ile yağlanır? Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.
Granit kek kalıbına yağ sürülür mü? *İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir.
Borcama içine yağlı kağıt konur mu? Paket içerisinden çıkarıldıktan sonra borcama veya tepsiye oturtulan ürünler, yağlı, silikon pişirme kağıdı olarak da kullanılabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Kullanılacak borcam iyice yağlandıktan sonra bol miktarda un ile kaplanırsa yapışma olasılığı en aza iner. Ayrıca yağlama için katı yağ kullanmak da kayganlığı bir parça arttıracaktır. Derin bir borcam kullanmak kekin kabarmasının önüne geçebileceğinden yayvan bir kap kullanmak da bir diğer doğru seçimdir.
Kek harcını dökmeden önce borcamı yağlayabilirsiniz veya fırın kağıdı kullanarak kekin borcama yapışmasını önleyebilirsiniz.
Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.
Hepimizin mutfağında yer alan klasik yağlardan yola çıkarak anlatalım. Kek harçlarında genellikle sıvı yağ, kimi zamanda tereyağı veya zeytinyağı kullanılıyor. Bazı durumlarda tereyağı- sıvı yağ, zeytinyağı - tereyağı gibi kambinasyonlar yapılabiliyor.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.
Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Borcama kek neden yapışır? Borcamda pişecek kek için kek hamurunun kıvamı iyi ayarlanmalıdır. Olması gerekenden nemli bir hamur cam tepsiye yapışır. Daha katı bir hamur ise kekin sert olmasına neden olur.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
İşte hepsi bu kadar. Lezzetli keklerinizi kek kalıbından çıkarırken zorlanıyor musunuz? Öyleyse kek kalıbını yağlamak yerine pişirme kağıdı kullanmayı deneyin. Böylelikle parmak ısırtan keklerinizi dağılmadan ve şekli bozulmadan servis edebilirsiniz.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup spatula ile karıştırın. Homojen kıvamlı bir kek harcı elde edin. İçinde un topakları kalmamasına özen gösterin. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C' fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Bunun dengelemek adına keklerinizin içerisinde kullanacağınız süt, yoğurt gibi malzemelerin tam yağlı malzemeler olmasına özen gösterin. Süt-yoğurt, süt-krema gibi kombinasyonlar yaparak da keklerinizi yağsız bir şekilde hazırlayabilir ve kıvamında herhangi bir farklılık yaşamadan afiyetle tüketebilirsiniz.
En İyi Cevaplar. Yağ = kıvamın oluşumudur. Yağ yoksa kıvamda yoktur bu nedenle sertleşecek istediğin kıvama ulaşmayacaktır.
Ancak yağ olmadan da kek olur, hem de şahane olur! Kıvamı daha süngerimsi, tadı da daha hafif olan bir tarif var karşınızda. Kabarıp kabına sığmayan, nefis mi nefis yumuşacık yağsız kek tarifi ile karşınızdayız.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.
Silikon kek kalıplarını kullanmadan önce kekin daha rahat ve kolay çıkmasını sağlamak için her tarafı iyice yağlanır. Bu işlemde tereyağı kullanabileceğiniz gibi sıvıya kullanarak da yapabilirsiniz. Silikon kalıpların yapışmaz özelliği olmasına rağmen yağlama işlemini asla atlamamalısınız.
Eğer muffin kalıplarınız silikon ya da seramik kaplıysa ömrünü uzatmak için ilk kullanımda yağlamalısınız. Sonraki kullanımlarda yağlamanıza gerek yok.
Sırf sıcak olduğu için kullanacağınız ıslak bir bez, eliniz için doğru karar olsa da borcamınızın geleceği için hiç de doğru olmayacaktır. Aynı şekilde sıcak borcamlarınızı asla doğrudan soğuk ya da ıslak bir zemine bırakmayın. Aksi halde borcamınız üzerinde çatlaklar meydana gelir.
Borcam, cam ve seramik ocaklarda doğrudan kullanılabilir. Ancak gazlı ocaklarda kullanılırken mutlaka alev dağıtıcı olması gerekir. Alev dağıtıcı, yuvarlak dağıtıcının küçük parçalar halinde çıkmasını sağlayan bir aparattır ve neredeyse bütün ocaklarda bulunur.
Borcam'ın nasıl eşsiz olduğunu anlamak için, camın doğasını anlamak önemlidir. Cam hem kristalli katılara hem de sıvılara benzer özelliklere sahip bir madde halidir. Makroskopik düzeyde bir camda katı gibi gözüküyor. Serttir ve bir konteynırdan çıkarıldığında tek parça halinde kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri