Borcu olanlar doğru vize başvurusu yapması, banka hesabını kullanmada herhangi bir engel olmaması durumunda elbette vize alabilecektir. Ancak bazı durumlarda borcu olan kişiler vize onayı alamayabilir. Öncelikle yurt dışına çıkarken bir kişi 2 farklı soruşturmadan geçecektir.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Pasaport verilmeyen kişiler listesinin başında herhangi bir adli süreç, dava ya da tutuksuz yargılanma nedeniyle yurt dışı yasağı konan kişiler geliyor. Bu kişilerin pasaport almaları imkan dahilinde değil. Bunlar yalnızca yargıda devam eden davaların sonuçlanması durumunda pasaport alabilirler.
İlgili 25 soru bulundu
Vergi Borcu Olan Vize Alabilir Mi? Hayır, vergi borcu olan kişiler, vize gereken ülkelere seyahat etmek için vize alamamaktadır. Vize başvurularında, başvuru sahibinin vergi borcu olduğunu beyan etmesi gerekmektedir.
Anayasa Mahkemesi, 2007 yılında, mahkeme kararı olmadan vergi borcu ve TMSF'ye borcu olanlara yurt dışına çıkış yasağı konulamayacağına karar vermiştir.
Tahminen yurt dışı çıkış yasağı getirilirse borçtan dolayı tüm banka hesapları ve mal varlığı dondurulur yurt dışına çıkamaz. İcra da yurtdışı çıkış yasağı konmaz, Yurtdışi çıkış yasağı devlet'e borcu varsa olur.
Yurt dışına çıkış yasağı konulmasını gerektiren amme alacağı miktarı, 1 milyar lira ve üzeri olarak belirlenmiştir. Bu miktarın altında borcu bulunan şahıslar hakkında tahsil dairelerince yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıyacaktır.
Vize reddi, genellikle başvuranın gerekli şartları karşılayamadığını gösterir. Bu, genellikle başvurudaki eksik bilgiler, belgelerin yanıltıcı veya hatalı olması, yetersiz mali kaynaklar veya başvuranın geçmişteki suç kayıtları nedeniyle olabilir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Maddi açıdan kanıtlanmış yeterli gücünüz yoksa, o ülkedeki seyahatinizi tamamlayacağınız düşünülmüyorsa başvurunuz reddedilir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi dolmuşsa, daha önceden sınır dışı edilmişseniz, seyahat sigortası yaptırmamışsanız, eksik belge teslim etmişseniz vizenizin reddedilme olasılığı yüksektir.
Ancak bu kanun maddesi Anayasa Mahkemesince iptal edildi. Şu an banka kredi borcu nedeniyle yurt dışı yasağı uygulanmamaktadır. Daha önce çıkış yasağı konulanlar ise kaldırılmaktadır.
Gerçek kişilerde, 6183 sayılı Kanun uyarınca vergi borçlusu durumunda olan şahıslar için yurt dışı çıkış yasağı uygulanmaktadır. Tüzel kişilerde ise, borcun muhatabı tüzel kişiliktir.
Yurt Dışına Çıkış Yasağı Nasıl Öğrenilir? – Yurt Dışı Çıkış Yasağı Sorgulama. Yurt dışına çıkış yasağı emniyet müdürlüklerinde yada havalimanında gümrük kapısında sorgulanarak öğrenilebilir.
Alacaklı icra dosyasını güncel tutarak borcun ödenmesini sağlamak amacıyla icra takibini devam ettirebilir. 5 yıl süresince ödeme yapılmaması durumunda alacaklı mahkemeden icra takibinin devam etmesi için talepte bulunabilir. Mahkeme borçlunun mali durumunu değerlendirerek çeşitli icra işlemlerine karar verebilir.
Yurt dışına çıkma yasağı tutuklama kararı yerine verilen bir uygulama olduğundan bu kararın verilebilmesi için, ilgili olayla ilgili söz konusu kişinin işleyebileceği ile ilgili kuvvetli şüphe, kaçma durumu, delil karartma şüphesi gibi durumların hâsıl olması gerekmektedir.
Ödeme yapmadığınız toplam süre 90 günü bulduysa yasal takip başlatılır. Eğer bu süre zarfında borcunuzu kapatırsanız yalnızca gecikme faizi ödersiniz. Borç ödemediğiniz süre 54 günü bulduysa, 54. günde ihtar çekilir. Eğer ihtar çekilmişse gecikme faizi ile birlikte ihtar ücreti de borçluya yansır.
Devlet memurlarının vize başvuru dosyasında bulunması gereken evraklar arasında Banka hesap özeti dışında banka ile ilgili başkaca bir bilginin ibraz edilme zorunluluğu bulunmuyor.
Cevap: Vize sınavı için bir alt sınır yoktur, ancak Final ve Bütünleme sınavlarından 30'un altında olan öğrenciler vize notuna bakılmaksızın başarısız sayılırlar ve FF notu ile notlandırılırlar.
Pasaport Kanununun, Vergi Borcu Bulunan Kişilerin Yurt Dışına Çıkışlarını Engelleyen Maddesi, Anayasa Mahkemesince İptal edildi. KONU: Pasaport Kanununun, Vergi Borcu Bulunan Kişilerin Yurt Dışına Çıkışlarını Engelleyen Maddesi, Anayasa Mahkemesince İptal edildi.
Güncel tarihte minimum 11.000 TL bakiyesi bulunan, geriye dönük son 6 aylık hesap hareketli banka hesap dökümü. Hesap dökümünde her sayfanın ıslak imza ve kaşeli olması gereklidir ve imzalayan banka memurunun imza sirküsü de olmalıdır.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Otel ve uçak bileti satın almadan vize başvurusu yapacaksanız vize başvurusu için bankada en az 35-40 bin TL para bulundurmanız genel anlamda yeterli olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri