Toplumun geneline bakarak yoğun olan nedenlerse şunlardır; Akut veya kronik prostatit, penisteki yapısal farklılıklar, ilişki esnasında şiddetli sürtünme ve zorlama, idrar kanalı hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları ve buna bağlı hastalıklar vb. nedenlerdir.
Zaman zaman “üretrit” adı verilen üretrada (penisin ucunda idrarın çıktığı delik) tahriş veya iltihaplanma yaşanabilir. Bu durum bazen mastürbasyon, cinsel aktivite sırasında veya hemen sonrasında ya da bir virüs veya bakterinin neden olduğu bir enfeksiyonun sonucu olarak ortaya çıkabilir.
Cinsel ilişkide acı ve yanma ilk cinsel ilişkiden itibaren olabileceği gibi, daha sonradan ortaya çıkmış da olabilir. İlişkinin özellikle ilk safhasında, penisin vajina içine girişi anında yanma, batma ve acı ile karakterize bir durumdur. Bazen cinsel ilişkide kanama da izlenebilmektedir.
Cinsel ilişki sırasında ağrı şikayetlerinin en yaygın nedeni prostatit yani prostat iltihabıdır. Sırtın alt bölümü, penis, pelvis ve skrotum ile anüs arasındaki boşlukta ağrı hissi ile kendini belli eden bu hastalık idrar yolundaki bakterilerin prostata girmesi ile meydana gelir.
Vajinal Yanma Tedavisi
Altta yatan sebepler cinsel yolla bulaşan klamidya, bel soğukluğu, genital uçuk (herpes) gibi hastalıklar, enfeksiyon ya da mantar gibi hastalıklara bağlı olarak gelişiyorsa, hekim tarafından önerilen ilaçlar, jeller veya merhemlerle tedavi mümkündür.
İlgili 40 soru bulundu
Cinsel ilişki sonrası yanma yaşıyorsanız bunun en sık görülen nedeni vajinal enfeksiyonlardır. Vajinal enfeksiyon olmadığı halde yanma problemi yaşıyorsanız vajen kaslarınızı kontrol etmekte fayda var.
Sperm alerjisi genellikle vajinal bölgede kızarıklık, şişme, ağrı, kaşıntı ve yanma hissiyle ortaya çıkıyor. Genellikle cinsel temastan 10-30 dakika sonrasında başlayan bu şikayetler spermin temas ettiği her bölgede görülebiliyor. Bu semptomlar saatler veya günler sürebiliyor.
Eşim boşaldıktan sonra kaç dakika beklenmelidir? Cinsel birliktelik sonrası 20-30 dakika kadar sır üstü yatar pozisyonda istirahat edilmesi sperm hücrelerinin rahim kanalına ve tüplere ilerlemesi için yeterlidir.
Orgazm sırasında veya sonrasında ağrı oluşması durumuna disorgazmi veya orgazmalji diye tanımlanır. İlişki veya mastürbasyon sırasında veya sonrasında hafif bir sanıdan şiddetli dayanılmaz ağrıya kadar farklı şiddette hissedilebilir.
Erkeklerde orgazm sonucunda boşalma meydana gelir, bu da penisten dışarı meni atılmasıyla gerçekleşir. Bu meni atılması sırasında idrar yolundaki kaslar 4 - 7 kere kasılarak haz verir.
Ejekülasyon-Boşalma: Boşalma sonrası semen (meni),koagülasyon adı verilen bir süreçle pıhtılaşır. Bu, semenin bir jel kıvamına dönüşmesine neden olur. Koagülasyon, sperm hücrelerini korumaya yardımcı olur ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların yayılmasını engeller.
Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır.
Erkekler de tıpkı bebekler gibi, orgazm sırasında zirveye çıkan oxytocin ve sonrasında serbest kalan endorfin hormonlarının etkisiyle uyuma ihtiyacı hissederler. Uyku gereksinimi erkeklerde cinsel ilişkiden hemen sonra ortaya çıkarken, kadınları yavaş yavaş etkiler.
Genellikle erkeklerde ilişki sonrası peniste yanmanın nedeni sürtünmeden kaynaklıdır. Bu sürtünme normalden farklı yani şiddetli seviyede ise söz konusu yanma ve ağrılar meydana gelir. Ayrıca vajinal bölgedeki kuruluk da yanmaya neden olur.
Vücut kaslarınızı gevşetin. Mastürbasyon öncesi idrar hissi olmaması gerekir. Aksi halde alacağınız haz azalır. Aynı zamanda mastürbasyon sonrası idrar yapmaya çalışırsanız yanma, ağrı, acı ve zorlanma olur.
Orgazm sırasında pelvik taban kasları hızla kasılır ve kramp girebilir ve bu durum, alt karın ve pelviste ağrıya neden olabilir. Bunun yanı sıra menstrualsyon döneminde olmak veya kullanılan ilaçlar bu ağrıları ve krampları ortaya çıkarabilir.
Uzun süre boşalamama sorunu, hem bireysel hem de ilişkisel açılardan etkiler yaratabilir: Cinsel Tatminsizlik: Boşalmanın uzun sürmesi, cinsel tatminsizliğe neden olabilir ve cinsel ilişkinin kalitesini düşürebilir.
Orgazm sırasında pelvik kaslarınız kasılır. Bazı insanlar için bu kasılmalar alt karın ve pelviste ağrılı kas spazmlarına neden olur. Orgazm sırasında veya sonrasında ağrı disorgazmi olarak da bilinir.
Yapılan araştırmalar da boşalma süresini yani penis vajen içindeki sürenin 5-6 dakika olduğunu biliyoruz. Bu 20 dakikaya kadar uzayabilir. Genellikle yapılan araştırmalarda 25 dakikadan sonra hem erkeklerin hem de kadınların rahatsız olduğu ve bu durumu sürdürmek istemediği bu durumdan şikayetçi olduğu ortaya çıkmış.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için ilişki sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli adet gören kadınlarda adetin 12 ila 17. günleri arasında gün aşırı ilişkiye girmek yeterlidir. Daha sık yaşanan ilişkiler erkeğin sperm kalitesini azaltabilir bu nedenle gün aşırı yaşanan ilişki gebe kalma ihtimalini artırır.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Sperm alerjisi tedavisinde en çok tavsiye edilen yöntem prezervatif kullanılmasıdır. Sperm alerjisinin sebep olduğu kızarıklık, yanma ve tahrişi ortadan kaldırmak için öncelikle devamının gelmesini engellemek gerekiyor. Sperm teması önlendikten sonra cinsel ilişki öncesinde desensitizasyon tedavisi uygulanabilmektedir.
Cinsel ilişki esnasında vajina bölgesinde hissedilen yüzeyel ağrılar vajinit, vulvanın tahrişi ve egzaması, genital uçuk, menopoza bağlı esnekliğini yitirmiş atrofik vajina ve doğum dikişlerinin nedbelerinden kaynaklanabilir. Yüzeyel ağrılar daha çok yanma, kesilme, batma tarzında hissedilebilir.
Kızlık zarı bozulduktan sonra genellikle genital bölgede sızlama, yanma, batma tarzı ağrılar olmaktadır. 1-2 gün içinde kendiliğinden geçen acılardır. Ancak çok rahatsızlık verirse lokal anestezik kremler ve buz uygulaması çözüm olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri