3'er 3'er kelimesi yanlış yazılmıştır. Çünkü bu bir üleştirmedir ve üleştirmeler sayıyla değil yazıyla yazılır.
10. Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla belirtilir: 2'şer değil ikişer, 9'ar değil dokuzar, 100'er değil yüzer vb.
Sıra sayıları ekle gösterildiklerinde rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır, ayrıca nokta konmaz: 8.'inci değil 8'inci, 2.'nci değil 2'nci vb. Bu kelime genellikle 3.'ncü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı 3'üncü şeklinde olmalıdır.
Bu kelime genellikle bir'er şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı birer şeklinde olmalıdır.
19. Üleştirme sayıları harfle gösterilir: Örnek: ikişer, yedişer, dokuzar, üçer üçer, onar onar, ellişer bin lira, yüz yirmi yedişer milyon… 22. Harflerle yazılan birden fazla sayının her biri ayrı yazılır.
İlgili 31 soru bulundu
TDK sözlükte yer alan birleşik kelimeler arasında üçer beşer birleşik kelimesi de bulunur.
TDK kurallarına göre üleştirme sayılarını rakamla yazmamak, harfle yazmak gerekir. Yani "5'er kişi" değil "beşer kişi", "10'ar adım" değil "onar adım" yazmak gerekir.
Doğrulanmış Cevap. "on beşer" şeklinde yazılması doğru olacaktır çünkü üleştirme sayılarını rakamla yazamayız.
Açıklama: "Dedem kardeşimle bana 4'er elma verdi." cümlesinde 4'er yazımı bir üleştirme sayısı olduğundan böyle yazılması yanlıştır. Doğru yazımını da yazmak gerekirse; → Dedem kardeşimle bana dörder elma verdi.
Üleştirme sayıları nasıl yazılır? Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla yazılmaktadır.
2 şer ritmik sayma 0'dan başlamak üzere her seferinde 2 sayı artırılarak yapılan ritmik sayı sayma kuralı olarak ifade edilmektedir.
Soruda bizden üçte bir kesrinin yazımını soruyor. Öncelikle bu Okunuşun nasıl yazıldığını bilmek lazım.Üçte bir 1/3 Şeklinde yazılır.
Doğrulanmış Cevap. Cevap: "Üçü de" şeklinde yazılır. "-de" bağlacını ayrı yazarız. Bunun sebebi eklerin birleşik , bağlaçların ise ayrı yazılmasıdır.
Büyük sayıları belirlemenin kesin yollları: Yazımsal iletişimlerde, az büyük olan sayılar için en basit çözüm tam miktarı yazmaktır. Örn; 1 trilyon (kısa ölçekte), 1 bilyon (uzun ölçekte) söylemek yerine 1.000.000.000.000 yazmaktır.
Bulunma durumu eki getirildiği kelimeye bitişik yazılır: devede (deve-de) kulak, yolda (yol-da) kalmak, ayakta (ayak-ta) durmak, işte (iş-te) çalışmak vb.
Birçok kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "birçok" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise bir çok şeklindedir.
Bu sayı: altmış üç tam, ondalık işaretine geldiğimizde tam deriz yüzde on beş olarak ifade edilir. Bir daha söylüyorum. Bu sayı; altmış üç tam, ondalık işaretine geldiğimizde tam deriz, yüzde on beş, olarak ifade edilir.
4'te 2 ifadesi, 2/4 şeklinde yazılır.
Sayılara getirilen ekleri ayırmak için konur: 1985'te, 8'inci madde, 2'nci kat; 7,65'lik, 9,65'lik, 657'yle vb. Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adlarına gelen ekleri ayırmak için konur: Başvurular 17 Aralık'a kadar sürecektir.
“TL” kısaltması ayrı ve sağda (sonda) yazılır. Örneğin rakamla “100 TL”, harfle “yüz TL”.
ÜLeştirme sayıları yazıyla yazılır. saydık er e bitişik yazılmış 5'er saydık olması lazım . bide 5'er 5'er değil beşer beşer olcak . Yazım yanlışı nedir? yazım yanlışı bir kelimenin, cümlenin, harfin, noktalama işaretinin vb. yanlış yazılmasına denir.
Türk Dil Kurumu'na göre bitişik olarak yazılmalıdır.
On iki TDK'nin (Türk Dil Kurumu) internet sitesinde yer alan bilgilere göre de on iki şeklinde ayrı olarak yazılır. Bu sayının doğru yazımı bitişik değil ayrı yazılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri