Botoksun etken maddesi, botulinum toksin tip A olarak adlandırılan bir proteindir. Yılan zehiri ile hiçbir ilgisi yoktur. Clostridium botulinum adı verilen bir bakteri tarafından üretilir. Enjekte edildiği bölgedeki kasların kasılmasını engelleyerek cilt üzerindeki kırışıklıkların azaltılmasını sağlar.
İlk olarak eğer sadece 1 kere yapılırsa belli bir süre için geçerli olacaktır ve botoksun etkisi geçtiği zaman kırışıklıklar da geri gelecektir. Ancak belli aralıklarla botoks işlemi yapılırsa bir süre sonra kırışıklıklar kalıcı olarak geçer ve daha sağlıklı bir görüntü oluşmuş olur.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
“En başından söyleyelim doğru yapılan bir Botoks ile yüz ifadesi değişmez, mimikler donmaz, kızgın veya donmuş yüzler ortaya çıkmaz.
Botoks kasları felç eden bir bakteri toksinidir. Kırışıklıklara yol açan mimik kasların felç olmasıyla cilt düzelir, güzelleşir. Botoks uygulaması devam ettiği sürece kırışıklık oluşumu engellenir, yani yaşlanma kırışıklık açısından geçici olarak durdurulmuş olur.
İlgili 43 soru bulundu
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Yüz Bölgesinde Botoks Uygulamaları
Zaman ilerledikçe cilt dokusundaki elastin, kolajen ve hyaluronik asit miktarı azalır. Buna bağlı olarak yüzün belirli bölgelerinde kırışıklıklar ve hacim kayıpları meydana gelir. Ciltteki kırışıklık ve elastikiyet kaybı ise sarkmaya neden olur.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Botoks uygulamasının etkisi geçtikten sonra aynı etkiyi görmeniz için uygulamayı tekrarlamak gerekmekte.Ancak botoks kırışıklıkları tedavi ettiği için bıraksanız bile çizgileriniz azalmış olacaktır. Eğer botoks işlemine devam edilmezse cildinizdeki kırışıklıklar eski halinizden daha iyi bir durumda olacaktır.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Botoks etkilerini sürdürmek için bu enjeksiyon her üç ila altı ayda bir yapılmalıdır. Kişiye özel değişen bu süreden sonra Botoks etkileri kaybolur ve kırışıklıklar yeniden oluşmaya başlar. Birçok hasta Düzenli Botoks yaptırarak, Botoks etkisini uzatır.
ANTİKOR OLUŞUMU : Eğer botoksu çok sık aralıklarla yaptırıp , uygun olmayan dozlar ve uygun olmayan formlar ile yaptırırsanız vücut bu toksine karşı antikor oluşturur . Ve siz botoks yaptığınızda maalesef tıpkı antibiyotik direnci gibi botoksa karşı da antikor direnci oluşur.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Botoks hangi bölgelere uygulanabilir? Botoks, alın, göz çevresi, kaş arası, dudak kenarları, boyun ve çene gibi yüzün farklı bölgelerine uygulanabilir.
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
Diğer botoks uygulamalarında olduğu gibi etkisi 4 ila 6 ay süren masseter botoksu uygulaması, tek seansta yapılabilmektedir. Ancak daha etkin ve kalıcı bir sonuç için 3-4 haftalık periyotlarda 3 kez uygulanabilmektedir.
Enjektöre çekip kullanacağı hacim (dolayısıyla ünite) yine aynı kalacaktır.. ♣ Botox® u 2cc. ile sulandırıyorsa ve kişi başı 1cc. BOTOX® kullanıyorsa (2 hastaya yeter), DYSPORT® u 3 cc. ile sulandırıp kişi başı yine 1cc. kullanması (3 hastaya yeter) yeterli olacaktır..
Botoks uygulaması için özel bir mevsim yoktur, yılın her mevsimi yaptırılabilir. Botoks çok ince uçlu bir iğne ile kasa enjekte edildiği için, herhangi bir mevsimde uygulanabiliyor. Güneşe veya sıcak havalara karşı hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle botoks uygulanabilir.
Kullanılan botoks malzemesinin türüne ve uygulama sıklığına göre yılda iki ya da bir kez gidilmesi yeterlidir. Kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için hasta zamanlamasını kendisi belirleyebilir. Kırışıklar geri döndüğünde doktorunuzu tekrar ziyaret edebilirsiniz.
40'larınızda düzenli Botoks yaptırmayı tavsiye ediyoruz...
40'lı yaşlarda yaşlanma karşıtı krem ve cilt bakım ürünlerinin kırışıklıklar üzerinde pek bir etkisi yoktur. Bu yüzden birçok kadın Botoks'u hayatlarının bu aşamasında denemeyi tercih ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri