Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz. Ancak yaş ilerledikçe destek dokusunda zayıflamaya bağlı sarkmalar oluşmakta ve bu Botoks etkisi ile karışmaktadır.
Çiğneme kası (masseter ) botoksu 45 yaşından sonra yapılırsa cilt elastikiyeti azaldığı için orta yüzde sarkma olabilir. Çünkü masseter kası yüze askı görevi yapar. Oysa masseter botoksu 30'lu yaşlardan itibaren yapılırsa kasın genişlemesi durdurulur, çene sıkmaya bağlı çene kaslarında ve kemiğinde kısalma olmaz.
Yüz Bölgesinde Botoks Uygulamaları
Zaman ilerledikçe cilt dokusundaki elastin, kolajen ve hyaluronik asit miktarı azalır. Buna bağlı olarak yüzün belirli bölgelerinde kırışıklıklar ve hacim kayıpları meydana gelir. Ciltteki kırışıklık ve elastikiyet kaybı ise sarkmaya neden olur.
Botoxun Etkisi Geçince Yüz Daha Kötü Olur Mu? Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline döner.
Ciltte deformasyon etkisi göstermediğinden, kişiler günlük yaşamına devam edebilir. Bu olumlu etkiler yaklaşık 3-4 ay süreyle devam eder.
İlgili 16 soru bulundu
Botoks uygulamasının oluşturabileceği komplikasyonlara gelince... Lokal alerjik reaksiyonlar her zaman mümkün olabiliyor. Eğer sterilizasyon koşullarına dikkat edilmemişse ciltte iltihabi reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor. Doz aşırılığı durumunda ciddi kas felçleri ve sinir blokları oluşabiliyor.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz.
Bunlar ilacın uygulama yeri dışına yayılması sonucu oluşmaktadır. Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks kasları felç eden bir bakteri toksinidir. Kırışıklıklara yol açan mimik kasların felç olmasıyla cilt düzelir, güzelleşir. Botoks uygulaması devam ettiği sürece kırışıklık oluşumu engellenir, yani yaşlanma kırışıklık açısından geçici olarak durdurulmuş olur.
Botoks Sonrası Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Rötuş Botoks enjeksiyonu yaptırmak bir seçenektir. Göz çevresindeki kasları sakinleştirerek ve normal göz kapağı pozisyonunu yeniden oluşturarak, bu bazı durumlarda göz kapağı sarkmasının tedavisine yardımcı olabilir.
Merhaba, botox uygulamasından sonra geri dönüş ne yazık ki mümkün değildir. Sonuçlardan memnun değilseniz sonuçların kendiliğinden ortadan kaybolmasını sabırla beklemeniz gerekir. Botoksun etkisi 4- 6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar.
Botoksun sizin masaj hareketleriniz ile yer değiştirmesi istenmeyen komplikasyonlara yol açabilir.
Alın botoksu işleminin klinik ortamda uzman tarafından yapılması durumunda herhangi bir yan etkisi söz konusu değildir. Oluşabilecek minimal yan etkiler enjeksiyon yapılan bölgede kızarıklık olmasıdır.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks cildi sıkılaştırmakta, toparlamakta etkili bir tedavi değildir. Botoks enjeksiyonu fazla aktif mimik kaslarını gevşetmek için kullanılır. Botoksun boyunda kullanıldığı tek bir alan vardır o da bazı kişilerde yaşla beraber belirginleşen ve boyun bölgesine yaşlı bir görünüm veren dikey bantların tedavisinde.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Çene botoksunun masseter kasında yani yüzün alt bölgesinde bir incelmeye sebep olabileceği bilinmektedir. Bu nedenle daha oval bir yüz veya belirgin bir çene hattına sahip olmak isteyen bireylere uygun olduğu durumlarda masseter botoks uygulaması yapılabilmektedir.
40'larınızda düzenli Botoks yaptırmayı tavsiye ediyoruz...
40'lı yaşlarda yaşlanma karşıtı krem ve cilt bakım ürünlerinin kırışıklıklar üzerinde pek bir etkisi yoktur. Bu yüzden birçok kadın Botoks'u hayatlarının bu aşamasında denemeyi tercih ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri