Telaş yapmanıza gerek olmayıp geçici bir durumdur. Hiçbir şey yapılmaz ise 2-4 haftada ama bazı tedaviler ile hemen 7-10 gün içinde hafifleyecek sonra da tamamen geçecek bir durumdur.
Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Yani normal şartlarda kaş kaldırma botoksu için alın bölgesine yapılan botoksla göz çevresine yapılan botoks yeterlidir. Ek bir uygulama olduğundan kaş uçlarına verilen botoks iyi ayarlanmalıdır. Genelde 5 ile 10 ünite arası yeterli gelmektedir. Kaşlar yukarı doğru yarım santime kadar kaldırılabilir.
Botoks prosedürü; kasları gevşeten ve tam kapasiteyle çalışmasını engelleyen bu sayede neden oldukları kırışıklıkları azaltan bir nöromodülatör olarak genellikle tedaviden sonraki 3 ila 5 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Sonuçların tam olarak ortaya çıkması tedaviden sonra 10 ila 14 günlük bir süre gerektirebilir.
Botoksun Etki Süresi
Botoksun etkileri geçicidir. Kişinin metabolizmasına, Botoks yapılan bölgeye ve kullanılan doza bağlı olarak Botoksun etkileri genellikle üç ila altı ay sürer.
İlgili 31 soru bulundu
Botoksun(Botox) Etkisi Ne Kadar Sürer? Botoks uygulamasının etkisini ne kadar sürdüreceği, kişiye ve hücre yenilenme hızına göre değişiklikler gösterebilmektedir. Genel olarak 6 ila 7 aya kadar uzanan bir kalıcılığı vardır.
Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir. Uygulama sonrası kişiler anında sonuç görmek istediğinden sabırsız olabilmektedir, ancak enjekte edilen kimyasal bileşen kasları bir süreç içerisinde dondurmakta ve gözle görünür etkisi zamanla ortaya çıkmaktadır.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler: İşlem sonrası 3-4 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Botoks enjeksiyonları sonrası birkaç gün içinde sonuçlar belirginleşmeye başlar ve genellikle yaklaşık 3-4 ay sürer. Bu nedenle botoks sonrası doğru bakımı yapmak, sonuçların uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olabilir.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Botoks işleminden sonra eğilmek veya başınızı aşağı doğru eğmek genellikle bir sorun oluşturmaz. Botolinum toksini enjeksiyonları yüz ve boyun gibi bölgelerde yapıldığında, eğilmek veya yatmak botoksun etkisini etkileme olasılığı düşüktür.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır.
Terleme Botoks yan etkileri uygulama sahasında işlem sonrası morluk ve şişlikler olabilir. Ancak oluşsa dahi bunlar kısa süre içerisinde gerilemektedir. El terlemesi botoks uygulamalarında nadiren de olsa 10-14 gün süren ellerde güçsüzlük ve yorgunluk hissi olabilir.
4 saatten sonra bütün hareketler özgürce yapılabilir. Botox uygulamasından hemen sonra bol bol mimik yapmak önerilir. Bu sayede botoksiun kaslar arasına yerleşmesi kolaylaşmış olur. Botoks uygulaması iğneli bir yöntem olduğundan, uygulama alanında morarma olabilir.
Yüz hafif dokunuşlarla ve ılık su kullanılarak yıkanılmalıdır. Botoks enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj ürünleri ve Retin A gibi topikal kremler kullanılmamalıdır. Ayrıca masaj, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling yapılmamalıdır.
Örneğin kaşları çatmak, alnı oynatmak ya da gözleri kısmak kasları çalıştırarak botoks etkisini hızlandıracaktır. Bununla birlikte olası komplikasyonların önüne geçmek için bir gece sırtüstü yatmak yararlı olacaktır.
Normal şatlarda botoks uygulaması sonrası herhangi bir krem sürmeye gerek yoktur. Sadece uygulama saatine göre tamamen doğal içerikli aynı zamanda nemlendirici özelliği olan güneş koruma kremi sürülebilir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks yaptırdıktan sonra, botoks yapılan enjeksiyon bölgesine masaj yapmak veya ovalamak isteyebilirsiniz, ancak bundan kaçının. Botoksun sizin masaj hareketleriniz ile yer değiştirmesi istenmeyen komplikasyonlara yol açabilir. Botoks sonrası 48 saat o bölgeye masaj yapmaktan kaçının.
Botoks sonrası botoks yapılan bölgelere çok fazla dokunmamak gerekir. Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, e-vitamini, omega 3 kullanılmaması gereklidir.
Bu yöntem, aynı zamanda mezobotoks olarak da bilinir. Çok ince deri çizgileini azaltır-deriyi parlatır ve terleme ve yağlanmayı azaltır.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Botoks alında veya uygulanan diğer uygulanan bölgelerde cildi gererek kırışıklıkları azalttığı için cilt parlayarak güzelleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri