Botoks ve Dolgu Kursuna Kimler Katılabilir? Botoks Dolgu Kursunu sadece Tıp Hekimleri ve Diş Hekimleri alabilmektedir.
Kursa kimler katılabilir? Katılımcılar hekim veya kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimleridir. Başvuru sahibi bu yeterliliği sağladığını gösteren belgeleri ve kurum tarafından istenebilecek diğer belgeleri ibraz eder.
Botoks, dolgu gibi işlemler, en doğru şekilde uzmanlık alanı deri olan Plastik, Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanları ve Dermatoloji uzmanları tarafından yapılabilir. Bu kişiler, size bu uygulamaları yapabilmek için 12 sene tıp eğitimi almış kişilerdir. Donanımları bu işlemleri tüm riskleriyle yönetmeye elverişlidir.
Dolgu eğitimini alabilmek için temel şart tıp hekimi ya da diş hekimi olmaktır. Cilt ve yüz anatomisine hakim olunması, eğitimler sırasında bu konulara değinilecek olsa da esastır.
Yani botoks işlemini yüz estetiği alanında uygulayabilmek için, hekimlik sıfatına sahip olmanın yanında, bu uzmanlık dallarında eğitim görmüş olmak da bir zorunluluktur.
İlgili 37 soru bulundu
Dolgu ve Botox Eğitimi tıpkı diğer serbest meslek dalları gibi alanında uzmanlaşmak isteye n ve kurs merkezinin istediği evrakları tamamlayarak kurs derslerine düzenli katılan herkes tarafından alınabilecektir. Estetisyen olmak isteyen kişiler için özel eğitim şartları aranmamaktadır.
n Pratisyen hekim, bu işlemleri yapmaya yönelik bir eğitim almamıştır. Bu uygulamaları tıp fakültesinin üzerine 4-6 sene uzmanlık eğitimi alan plastik cerrahlar ve dermatoloji uzmanları ile Bakanlık tarafından sertifika verilmiş hekimler yapabilirler.
Hemşirelik profesyonelleri, Botoks eğitimi için ideal adaylardır. Botoks, dermal dolgu maddeleri ve diğer estetik tedavilerde son derece yetenekli estetik uygulayıcıları olma potansiyeline sahiptirler.
Botoks sadece yetkili tabip ve uzman tabiplerce (KBB Uzmanı, Plastik Cerrahi Uzmanı, Dermatoloji Uzmanı ve Medikal Estetik sertifikalı doktorlar) yapılabilir. Botoks nerede yaptırılır? Botoks tıbbi bir işlemdir. Sadece sağlık tesislerinde (muayenehane, poliklinik, tıp merkezi ve hastaneler) yapılabilir.
Botoks gibi estetik prosedürler genellikle özel eğitim ve yetenek gerektirir. Bu nedenle, pratisyen hekimlerin botoks yapabilme yetenekleri, aldıkları ek eğitime bağlıdır. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı, botoksun sadece belirli uzmanlık alanlarındaki doktorlar tarafından uygulanmasına izin verir.
“Botoks, dolgu gibi uygulamalar, yasal olmadığı halde Güzellik merkezlerinde uygulanabiliyor.
1) Güzellik salonu, güzellik merkezi gibi mekanlarda enjeksiyonla yapılan botoks, dolgu, PRP, mezoterapi gibi işlemler, kimyasal peeling gibi cilt soyucu işlemler ve lazer uygulamaları (lazer epilasyon dahil) yapılamaz.
Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika, Sağlık Bakanlığının onay verdiği üniversiteler ya da özel kurs merkezleri tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanarak alınır. Bu eğitimlerin bazılarında sınav da yapılır, sınavı geçen kişiler Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika alabilir.
Ülkemizde 'Medikal Estetik Uzmanlığı' veya 'medikal estetik doktoru' diye bir uzmanlık yoktur, Tıp fakültelerinde böyle bir eğitim verilmez ve yasal değildir. Tıpta Uzmanlık Kurulu ve Yüksek Öğretim Kurumunun 'Medikal Estetik Uzmanı' yetiştirmeye yönelik eğitim ve uygulaması da yoktur.
Botoks Dolgu Kursunu sadece Tıp Hekimleri ve Diş Hekimleri alabilmektedir. Hemşireler Botoks Dolgu yapabilir mi? Hemşirelerin Botoks veya Dermal Dolgu enjeksiyonlarını uygulamalarına izin verilmez sadece işlem sonrası hastaya bakım sağlayarak hekimlere asistanlık edebilirler.
Medikal estetik doktoru, ameliyatsız estetik uygulamalarını yapabilir. Yani Genel estetik uygulamaları, cilt bakım uygulamaları, dolgu uygulamaları, botoks uygulamaları, zayıflama, sağlıklı beslenme, mezoterapi ve peeling gibi cildi güzel ve genç gösteren uygulamaları yaparlar.
Botoks uygulamasının yalnızca uzman sağlık profesyonelleri tarafından yapılması gerekir. Dermatologlar, plastik cerrahlar ve bazen de nörologlar gibi branşlar botoks uygulaması yapabilir.
Eczacılar, ilaç bilgisi konusunda uzmanlaşmış profesyoneller olsalar da, Türkiye'de yasalar ve eğitim gereksinimleri nedeniyle botoks uygulaması yapamazlar. Botoks, yalnızca yetkili ve deneyimli bir tıp profesyoneli tarafından uygulanmalıdır.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinin dermatoloji kliniğine bağlı yeni bir ünite açıldı. Kozmetoloji Ünitesi; dolgu, mezoterapi, yüz genleştirme, zayıflama mezoterapisi, lazer gibi estetik amaçlı dermatoloji uygulamalarından yararlanmak isteyenlere hizmet verecek.
Medikal Estetik Uzmanları yüz germe uygulamalarını çoğunlukla yaş alma sebebiyle ortaya çıkan cilt kırışıklıklarını ortadan kaldırmak için, botoks uygulamaları ise daha dolgun ve canlı yanak ve dudak görünümünün elde edilmesine yönelik olarak yapılmaktadırlar.
bu yönetmelikle Güzellik Merkezlerinde çalışabilecek hekimler; Dermatoloji Uzmanları, Plastik Cerrahi Uzmanları ve Sertifikalı Hekimler olarak tanımlanmış, bu hekimler dışında güzellik merkezlerinde hekim çalışamayacağı hükme bağlanmıştır.
Halk arasında kısaca estetik cerrah, plastik cerrah olarak geçen unvanı kazanmak için, öncelikle liseden sonra 6 yıl tıp fakültesi eğitimi almak gerekiyor. Akabinde uzmanlık sınavına girerek, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmak gerekiyor.
Estetik ve güzellik sektöründe uygulayıcı olarak, özellikle estetik ve plastik cerrahi uzmanları, dermatoloji uzmanları ve kendilerini medikal estetikçi olarak tanımlayan sertifikalı pratisyen hekimler, diyetisyenler, hemşireler, fizyoterapistler ve güzellik uzmanları görev yapmaktadır.
Bunlar profesyonel makyaj, masaj, el-ayak bakımı, kozmetik satışı, kalıcı makyaj, protez tırnak, plastik makyaj gibi eğitimlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri