Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Botoks Yaptırdıktan Kaç Saat Sonra Uyunur? Alın botoksunu yaptırdıktan sonra, en az 5 saat uyumamanızı tavsiye ederiz. Bu nedenle de yaptırılmak istenen herhangi bir tür botoks işlemi, sabah saatlerinde yapılmalıdır.
Peki botokstan sonra yapılmaması gerekenler nedir? Yüzü veya başı öne doğru eğmek hatalı bir hareket olacaktır. Ayrıca sırt üstü uyunmalı ve işlemden sonraki iki saat içinde duş alınmamalıdır.
Böylece işleme bağlı yüz ödemi daha hafif olur. Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir. Başı sağa sola çevirip yaslamak, yan yatmak, yüz üstü yatmak botoks sonrası görünümü bozabilir. Gerekirse baş arka yanlardan hafifçe desteklenerek sırt üstü düz yatılmaya çalışılmalıdır.
Örneğin kaşları çatmak, alnı oynatmak ya da gözleri kısmak kasları çalıştırarak botoks etkisini hızlandıracaktır. Bununla birlikte olası komplikasyonların önüne geçmek için bir gece sırtüstü yatmak yararlı olacaktır. Ödemi en aza indirgemek için yatarken çift yastık kullanabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Merhabalar botoks enjeksiyonu sonrasında yüzün 4-6 saat yıkanmaması gerekiyor. 24 saat boyunca da başınızı öne eğmemeye dikkat etmelisiniz. Yani bu 24 saat içinde yüzünüzü yıkamak yerine ıslak bir bezle hafifçe silin.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
Botoks Enjeksiyonu Sonrası Uzanmak için Ne Kadar Süre Beklemeliyim? Botoks uygulaması sonrası eğilmek ve uzanmak için 2 saat beklemeniz önerilir.
Botoks sonrası cilt bakımı ve peeling gibi uygulamalarını 1 hafta ertelemenizi öneririz.
En çok işlemden sonra ertesi gün geçici morluklar olabilir. Botoks sonrası kaşlarda ve yüzde asimetri olabilir. Bu işlemden bir hafta sonra yapılan kontrolde kolayca giderilir. Göz çevresi ve alın işlemlerinde geçici kaş, gözkapağı düşüklüğü, çift görme gibi yan etkiler olabilir.
Metabolizmanın hızı ne kadar fazlaysa vücut botoksu o kadar hızlı ortadan kaldırır ve etkilerini azaltır. Daha yavaş metabolizması olan kişilerde ise durum genellikle daha tersidir. Tedavi edilen kasın boyutu da tedavinin ne kadar süreceğini etkiler.
-----Uygulama yapılan alanda ödem ve/veya kızarıklık olur ise buz uygulaması yapabilir, morluk oluşur ise doktorunuzun önereceği kremleri kullanabilirsiniz.
Botoks yaptırdıktan sonra uygulama yapılan bölgeye en az 6 saat su temas etmemelidir. Sonrasında da yüzünüzü yıkarken ya da duş alırken dikkatli olmalı ve suratınızı sertçe ovmamalısınız. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise işlemden sonra ödem ve kızarıklar geçene kadar güneşe çıkmamaktır.
Botoks işleminin ardından geçen 3 ya da 7 gün sonrasında kaslar istem dışı kasılmaya başlar ve çatamama, hareket ettirememe durumu yaşanır. Bu durum karşısında vücut istemsizce mimikleri kullanmak istediği için kasları sıkar. Bu hareket sonrasında da kaslar yorularak baş ağrısına neden olur.
Botoks sonrası göz kapağı düşmesi, ilaca karşı olası bir olumsuz reaksiyondur. Botoks sonrası göz kapağı pitozu Botoksun yakındaki kaslara istenmeyen biçimde yayıldığında bu meydana gelir.
Çene botoksu sonrası (Masseter botoksu sonrası) 12 saat sert gıdalar çiğnenmemesi, işlem yapılan akşam sıvı ya da püre tarzında fazla çiğneme gerektirmeyen gıdalar tüketilmesi önerilir.
Botoks, enjekte edilen bölgede kasların kasılmasını engelleyerek cilt üzerindeki kırışıklığın azaltılmasını sağlar. FDA tarafından onaylıdır. Uygulamadan sonra çok hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Şişlikler iki gün içerisinde kaybolur.
Botoks Sonrası Banyo. Botoks Sonrası Duş. Botoks Sonrası Neler Yapılmamalı? Botoks işleminin yapıldığı gün herhangi bir yan etkinin oluşmaması ve etkinliğinin azalmaması için banyo yapılmamalıdır.
Botoks enjeksiyonundan önceki ve sonraki 24 saat kan sulandırıcı özellikte ilaçlar alınmamalıdır. Ağrı kesiciler kan sulandırıcı etki yaratarak enjeksiyondan sonra morarma ve kanama riskini artırabilir.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri