Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz.
Çiğneme kası (masseter ) botoksu 45 yaşından sonra yapılırsa cilt elastikiyeti azaldığı için orta yüzde sarkma olabilir. Çünkü masseter kası yüze askı görevi yapar. Oysa masseter botoksu 30'lu yaşlardan itibaren yapılırsa kasın genişlemesi durdurulur, çene sıkmaya bağlı çene kaslarında ve kemiğinde kısalma olmaz.
Botoks uygulamasının oluşturabileceği komplikasyonlara gelince... Lokal alerjik reaksiyonlar her zaman mümkün olabiliyor. Eğer sterilizasyon koşullarına dikkat edilmemişse ciltte iltihabi reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor. Doz aşırılığı durumunda ciddi kas felçleri ve sinir blokları oluşabiliyor.
Genellikle 4-6 ay etki süresi vardır. Uygulamadan yaklaşık 3 ay sonra güçlü kasların, 4 ay sonra da zayıf kasların hareketi geri dönmeye başlar, 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. Bu etki süresi kişiden kişiye ve ilaçtan ilaca farklılık gösterebilir. Botoksun etkisi geçince, işlem gören bölge eski halini döner.
Ciltte deformasyon etkisi göstermediğinden, kişiler günlük yaşamına devam edebilir. Bu olumlu etkiler yaklaşık 3-4 ay süreyle devam eder.
İlgili 23 soru bulundu
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Uzun ya da kısa vade de hiçbir zararlı etkisi görülmemiştir. Botoks sinirlerin kaslara gevşeme ya da kasılma mesajını iletebilme kabiliyetini azaltarak etki eder. Botoks düşük dozlarda bile mimik kasların gücünü azaltabilen çok ciddi bir ilaçtır.
Botoks uygulamasının etkisi geçtikten sonra aynı etkiyi görmeniz için uygulamayı tekrarlamak gerekmekte.Ancak botoks kırışıklıkları tedavi ettiği için bıraksanız bile çizgileriniz azalmış olacaktır. Eğer botoks işlemine devam edilmezse cildinizdeki kırışıklıklar eski halinizden daha iyi bir durumda olacaktır.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Botox un bilinen hiç yan etkisi yoktur. Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır, 24 saat içerisinde vücuttan atılır ve en önemlisi maksimum etkisi yani kaslardaki gevşeklik 6 aydır. Uygulama anında iğneye bağlı kızarıklıklar ise kısa bir süre sonra geçecektir.
Yüz Bölgesinde Botoks Uygulamaları
Zaman ilerledikçe cilt dokusundaki elastin, kolajen ve hyaluronik asit miktarı azalır. Buna bağlı olarak yüzün belirli bölgelerinde kırışıklıklar ve hacim kayıpları meydana gelir. Ciltteki kırışıklık ve elastikiyet kaybı ise sarkmaya neden olur.
Botoksun sizin masaj hareketleriniz ile yer değiştirmesi istenmeyen komplikasyonlara yol açabilir.
Botoks Sonrası Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Rötuş Botoks enjeksiyonu yaptırmak bir seçenektir. Göz çevresindeki kasları sakinleştirerek ve normal göz kapağı pozisyonunu yeniden oluşturarak, bu bazı durumlarda göz kapağı sarkmasının tedavisine yardımcı olabilir.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks işleminden sonra yaklaşık 4-6 ay boyunca tekrar botoksa ihtiyaç duymazsınız. Ancak 6 aydan sonra tekrar yaptırmanız gerekebilir. Yapılan işlem arttıkça botoksunuzu 6 aydan bir kaç ay daha uzun bir süreye kadar kullanmanız mümkündür.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
“Botoks etkisi kalıcı değildir. Ancak düzenli olarak yapılan Botoks sayesinde ileriki yaşlarda aynı doz Botoksun etki süresi uzayıp, etkisi daha belirgin olabilir. Bunun sebebi de kasların zaman içerisinde kırşıklık yapma potansiyelinin kontrollü olarak azaltılmış olmasıdır.”
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Hayır botoksun felç gibi bir yan etkisi de yoktur. Olabilecek en kötü yan etki enjeksiyonun dozunun fazla kaçması yüzünden yüzde oluşabilecek asimetrik görüntülerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri