Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır. Yanlış uygulamalarda yan etki değil ama, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Botoksun etkisini yok ederek bu durumu düzeltecek herhangi bir ilaç yok. Böyle bir durumla karşılaşıldığında etki süresinin dolmasını beklemek gerekir.
Merhaba, botox uygulamasından sonra geri dönüş ne yazık ki mümkün değildir. Sonuçlardan memnun değilseniz sonuçların kendiliğinden ortadan kaybolmasını sabırla beklemeniz gerekir. Botoksun etkisi 4- 6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar.
Dolayısı ile Botoks enjekte edilen kaslar sadece “geçici” olarak kısmi felce uğrarlar. Botoks ile kalıcı felç yaratma ihtimali yoktur! (hatta isteseniz de Botoks enjeksiyonu ile herhangi bir sinir ya da kas da kalıcı felç yaratamazsınız).
Uzun ya da kısa vade de hiçbir zararlı etkisi görülmemiştir. Botoks sinirlerin kaslara gevşeme ya da kasılma mesajını iletebilme kabiliyetini azaltarak etki eder.
İlgili 42 soru bulundu
Botoks maddesinin kasları felç ederek hastada nefes alamamaya bağlı ölümlere dahi yol açabildiğini belirten Prof. Dr. Yavuz, “Öncelikle görme bulanıklığı gibi bir belirti ile başlıyor. Ondan sonra yukarıdan aşağıya doğru bütün kaslarda gevşemeye neden oluyor bu toksin.
Hayır botoksun felç gibi bir yan etkisi de yoktur.
Son yılların en çok ilgi gören uygulamaları arasında yer alan botoks aşırı doz uygulanması durumunda donuk yüz görünümüne yol açıyor. Mimik kaslarında doğru noktalara yapılmayan veya aşırı dozda yapılan enjeksiyon mimiklerinizi kaybetmenize sebep oluyor.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botox un bilinen hiç yan etkisi yoktur. Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır, 24 saat içerisinde vücuttan atılır ve en önemlisi maksimum etkisi yani kaslardaki gevşeklik 6 aydır. Uygulama anında iğneye bağlı kızarıklıklar ise kısa bir süre sonra geçecektir.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Eğer masseter botoksu yaptırmışsanız ve sakız çiğnemeye devam ederseniz, bu botulinum toksininin etkisini azaltabilir veya etki süresini kısaltabilir. Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Botulinum toksininin etkisi uygulama yapıldıktan 24-72 saat sonra görülmeye başlar ve 7-14 gün içerisinde etkisi tam olarak ortaya çıkar. Botoks, terleme ile yaklaşık 8 aylık bir süre içinde vücuttan tamamen atılır.
Ayrıca botoks yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir. Oldukça acısız olan yöntem, neredeyse hiç uygulama aksaklığı olmaz. Uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar ve küçük morluklar oluşsa da öğle tatilinde bile yaptırabileceğiniz bu işlemden sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoksun etkisi, uygulanmasından sonra 1 hafta içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Botoks cildi parlatır mı? Uygulama sonrası ciltteki tüm çizgiler ve kırışıklıklar açılacağı için evet, bir parlaklık oluşur.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
ABD'de yapılan bir araştırmada, kırışıklıkların giderilmesinde uygulanan Botox tedavisinin, enjekte edildiği bölgeden beyne hareket edebileceği ortaya çıktı.
Kaş arası botoks ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine botox ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.
Botoks bir çözeltidir ve diğer dolgular gibi gözün damarlarını tıkayarak körlük yapması mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri