Uygulamada botoks alın ve göz çevresine uygulanır. Eğer ihtiyaç duyuluyor ise ek uygulama olarak kaşın bitim noktalarına da botoks enjekte edilir. Kaş botoksunda en önemli husus dozun doğru algılanması ve iki kaşın dengeli bir şeklide kaldırılmasıdır.
Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur. Ancak botoks enjeksiyonu kalıcı bir tedavi değildir. Botoksun etkisi ortalama 5-6 ay kadar devam eder.
Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi de düşen kaşları kaldırmak için kaş uçlarına ve içine Botoks uygulanmasını içerir. Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi ayrıca gözlerin daha açık ve canlı görünmesine yardımcı olur. Yüzde sarkık kaşların neden olduğu yorgun veya üzgün görünümden kurtulmayı sağlama konusunda başarılıdır.
Kaş kaldırma botoksu fiyatları yaptıracağınız yerin bulunduğu konum, yaptırmayı tercih ettiğiniz klinik ve doktora göre değişmekle beraber ortalama 1000-2000 TL arası değişmektedir.
Ancak botoks işlemi sadece kaşlara daha kalkık bir görünüm kazandırmayı sağlar. Aynı zamanda işlemin sonucunun kalıcı olmadığını belirtmek gerekiyor. Bu işlem ile daha kalkık bir kaş görünümüne sahip olmak isteyenler 6 ayda 1 defa işlemin tekrarlanmasını sağlamalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir.
Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur. Ancak botoks enjeksiyonu kalıcı bir tedavi değildir. Botoksun etkisi ortalama 5-6 ay kadar devam eder. Yani etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekir.
Örneğin kaş arası veya kaz ayakları kırışıklıklarının giderilmesi amaçlı uygulanan bir botox sonrası 4-5 günde tam sonuç alınabilmekteyken daha uzun hatlarda kırışıklık ve çizgileri içeren bölgelerde bu süreler uzayabilmektedir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile veya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle yapılabilir. Her ikisi prosedürün de avantajları ve dezavantajları bulunur. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma; ameliyatsız yöntemlere ise bot0ks ve ulterapi örnek verilebilir.
Kaş arası botoks ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine botox ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Kaş arası botoks kısa süre alan, pratik, acısız ve kolay bir uygulamadır. Kaş arası botox uygulaması sonrası 4. günde başlar, 7-10 günde tam olarak yerleşir.
Botolinum toksini enjeksiyonları yüz ve boyun gibi bölgelerde yapıldığında, eğilmek veya yatmak botoksun etkisini etkileme olasılığı düşüktür. Ancak uygulamadan hemen sonra başın dik konumda tutulması yani yüz üstü veya yan konumda yatılması gibi eylemlerden kaçınılması daha sağlıklı olacaktır.
Kaş Botoksu Göz Kapağını Da Kaldırır Mı? Kaş botoksunun uygulanması, danışanlarımızın arzuları doğrultusunda göz kapağını da kaldırmaya yönelik olarak yapılabilir. Hem kaşlarının hem de göz kapaklarının düşmüş olduğundan memnun olmayan hastalarımıza aynı anda kaş ve göz kapağı kaldırma botoksu uygulaması yapılabilir.
Genellikle botoksun etkisi, uygulandıktan sonra 3 ila 6 ay süreyle devam eder. Ancak kişisel farklılıklar ve uygulanan miktar gibi çeşitli faktörler bu süreyi etkileyebilir. Botoksun etkisinin azalmasıyla birlikte, kaş arasındaki çizgiler tekrar belirginleşmeye başlar ve kaşlar eski pozisyonuna döner.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapmanız Gerekenler:
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın.
Botox'un etkisi süresi 4-6 ay kadar sürmektedir. 3 aydan sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye, 4'cu aydan sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6'cı ayın sonrasında etkisi tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Bunlar ilacın uygulama yeri dışına yayılması sonucu oluşmaktadır. Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir.
Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer? Botoks prosedürü; kasları gevşeten ve tam kapasiteyle çalışmasını engelleyen bu sayede neden oldukları kırışıklıkları azaltan bir nöromodülatör olarak genellikle tedaviden sonraki 3 ila 5 gün sonra etkisini göstermeye başlar.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Botoksun herhangi bir yan etkisi yoktur.
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri