Hazır Ettiğiniz Ürünleri Kuru Saç Diplerine Uygulayın. 20-30 Dakika Kadar Bekletin. Boyanın Kalan Kısmını Saçın Tamamına Uygulayın. Toplam Bekleme Süresi 45 Dakika Olacak Şekilde Saçınızda Bekletin. Belirtilen Bekleme Süresinin Sonunda Temiz Bir Su İle akıncaya Kadar Ilık Ve Bol Suyla Saçı Durulayın.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.
Market boyası genellikle paketin üzerinde belirtilen talimatlara göre saçlarda belirli bir süre bekletilir. Genellikle market boyaları için bekletme süresi 20 ila 30 dakika arasında değişir, ancak her ürünün kendine özgü talimatlarına ve önerilerine dikkat etmek önemlidir.
Saçınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk ya da ılık su kullanarak saç boyasının renginin saçınıza daha iyi bir şekilde kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuanlar, boyanın canlı renginin uzun süre saçınızda sabit kalmasına yardımcı olur.
Başınızı öne eğin ve saç köklerine kuru şampuan spreyi sıkın. Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur. Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde, saçlarınızı ıslatmayın.
İlgili 42 soru bulundu
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
Beyaz saç boyası denince ilk akla gelen renk olan sarının gümüş ve platin tonları oldukça popülerdir. Bu renk tonları koyu saçlar için kullanıldığında sık sık yenilenmesi gereken tonlar olmasına rağmen beyazlayan saçlar için idealdir.
Evde Saç Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Öncelikle, seçtiğin saç boyasını kullanmadan önce, içerdiği bileşenlere karşı alerjin olup olmadığını öğrenmek için küçük bir test yapmalısın. Saç boyasından çok az bir miktar alarak kulağının arkasına sürmen ve 48 saat beklemen önemli.
Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır. Bu şekilde boya saçın tamamı değil, sadece açık tonlardaki kısımlara etki eder.
Koyu renkler kullanmayın
Düz boya ve açık tonlara sahip boyaların metali az içermesinden dolayı saça fazla zarar vermez. Kızıl ve siyah tonlarındaki saç boyaları ise fazla metal içermesinden dolayı saç ve saç derisinin çabuk dökülmesine neden olur" şeklinde konuştu.
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
En iyi organik saç boyası markaları tavsiyelerine gelecek olursak; Tints Of Nature, Color Soin, Herbatint, Phyto, Naturigin, Logona, BioMagic ve Naturtint; besleyici, onarıcı, beyaz karşıtı, nemlendirici, güçlendirici ve uzun süre kalıcılık sağlayan en iyi organik saç boyası markaları olarak biliniyor.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Saçlarınızı ortadan ikiye ayırın ve tarayın. Bir boyama fırçası yardımıyla diplerden başlayarak uçlara doğru boyama işlemini tamamlayın. Ön bölümleri boyarken saçlarınızı sağdan sola ya da soldan sağa doğru, birbiri üzerine yatırarak bekletin. Bu işlem saç tutamlarınızın her iki yüzünün de boyanmasına yardımcı olur.
Zeytinyağı da kesinlikle çok ise yarar çünkü hem nemlendirici özelliği vardır hem de hafiftir. Saçlarını yağ ile ıslat ve durulanmcaya kadar şampuanla. İşlem bittikten sonra daha açık bir renk elde ettiğini göreceksin. Boyamaya başlayın!
Öncelikle saç boyasını kuru saça uygulamanız gerektiğini bilmelisiniz. Hatta saçınızı boyamadan önce saçlarınızı bir süre yıkamamanız tavsiye edilmektedir. Boya işleminden en az 24 saat öncesine kadar saçınızın yıkanmamış olması boya işleminden daha kalıcı sonuç almanızı sağlar.
Eğer saçların fazla uzun değilse 1 kutu ihtiyacını karşılamaya yeterli olabilir. Uzun saçlara sahipsen 2 ya da daha fazla kutu saç boyası almalısın. Her ne kadar kısa saçlar için 1 kutu yeterli desek de boya işleminin yarıda kalmaması için yedek bir kutu bulundurmanda fayda vardır.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
20 Vol. Oksidan: Beyaz saç tellerini kapatmak, saçı 1-2 ton açmak ve saçı aynı tona boyamak için uygun olur. 30 Vol Oksidan: Saçı 2-3 tona kadar açmak için uygun olur.
Saçlar yeni yıkanmış temizken saça boya yapılmasındansa , bir iki günlük yağlı bir saça yapılmasını daha çok öneriyorum. Sebebi ise saçtaki yağın doğal koruyucu görevi üstlenmesidir. Saçta ki yağ , saç ile saç dipleri arasında bir bariyer görevini üstlenir.
Saçınızı tekrar boyamadan önce bir peeling şampuanı kullanarak saçlarınızı yıkamalısınız. Daha sonra saçınızın yapısındaki yıpranmaları iyileştirmek için bir saç besleme kürü uygulayın.Yeni boyama işlemi için daha önce kullandığınız ürünü kullanmaya özen gösterin.
Saç Dipleriniz Saçınızın Kalanından Daha Açık Renk Olduysa
Yukarıdaki turunculaşma sorununa benzer şekilde, yeni çıkan saçların olduğu bölge saçınızın geri kalanından bir ton daha açık olduğunda, bunun nedeni genellikle taze çıkan saçın boyaya daha önce boyanmış tellerden farklı tepki vermesidir.
Beyaz rengi kapatan farklı renk tonları da vardır. Bunlar; koyu kestane, koyu buğday, kızıl, çikolata kahve, patlıcan moru olarak sıralanabilir. Bu renkleri tercih etmeniz durumunda sıklıkla dip boyası yapmanız gerekir.
Eğer saçında beyazlar varsa beyazları 0 kapatır, saçlarına olağanüstü bir nem ve doğal bir parlaklık katar. Özellikle açık tenliysen, Garnier 7.1 küllü kumral saç boyası sana çok yakışacaktır. Saç Rengini Korumak İçin Nasıl Bir Bakım Uygulamalısın?
Platin sarısı saç boyası, sarının griye yakın oldukça açık ve parlak bir tonudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri