Saç boyaları çok fazla kimyasal madde içerdiğinden saçı hem döktürür, hem de yakar. Bazı marketlerde satılan farklı markalara sahip boyaların pigmenti çok ağır olduğundan saça inanılmaz zarar verir. Ürünlerin fiyatını belirleyen ise kalitesidir. Bayanların saç boyama işlemi esnasında çok dikkatli olması gerekir.
Saçınızı sık aralıklarla devamlı boyamak ve kimyasallara maruz bırakmak saçınıza zarar verir. Normalde her boyama işleminin arasına 4-8 hafta kadar zaman girmelidir ama bu durum kullandığınız boyaya göre değişebilir. Saçınızı sık boyamak saçta kırılmaya yol açabilir, saça zarar verir ve mat bir görünüme sebep olur.
Saç Boyadan Nasıl Yanar
Saç boyama işlemlerinde kullanılan kimyasal maddeler amonyak ve hidrojen peroksit içerir. Her iki maddede güçlü derecede tahriş edici ve aşındırıcı etkiye sahiptir. Saç boyama daha açık renkte yapılacak ise veya çok açık renk elde edilmek isteniyorsa genellikle saç açma işlemine başvurulur.
Saç Boyasının Zararları Nelerdir? Saç boyaları bazı kişilere kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve tahrişe neden olabilir. Hatta bazı kişilerde aşırı alerjik reaksiyonlar, yüzde şişlik ve nefes darlığına neden olabilirler. Alerjik reaksiyonlar için boyama öncesi mutlaka alerji testi yapılmalıdır.
Organik saç boyasında amonyak barınmaz ve özünde doğal pigmentler tercih edilir. Organik saç boyalarının esas formüllerinde soya proteini, buğday özü, keten tohumu yağı, üzüm, şeftali, kayısı, limon, mandalina gibi bitkisel özler bulunur.
İlgili 44 soru bulundu
En iyi organik saç boyası markaları tavsiyelerine gelecek olursak; Tints Of Nature, Color Soin, Herbatint, Phyto, Naturigin, Logona, BioMagic ve Naturtint; besleyici, onarıcı, beyaz karşıtı, nemlendirici, güçlendirici ve uzun süre kalıcılık sağlayan en iyi organik saç boyası markaları olarak biliniyor.
Koyu renkler kullanmayın
Düz boya ve açık tonlara sahip boyaların metali az içermesinden dolayı saça fazla zarar vermez. Kızıl ve siyah tonlarındaki saç boyaları ise fazla metal içermesinden dolayı saç ve saç derisinin çabuk dökülmesine neden olur" şeklinde konuştu.
Boyalı saçlarınız için önerilen özel şampuanları, besleyici kremleri, yağları ve ek bakım ürünlerini kullanmayı asla ihmal etmemelisiniz. Bu ürünleri kullandığınız zaman boyanızın kalıcılığını ve saçlarınızın sağlığını daha iyi şekilde koruyabilirsiniz.
Daha Az Kimyasal İçerik: Su bazlı saç boyaları, geleneksel boyalara göre daha az kimyasal içerir. Bu, saçın doğal yapısını daha az bozar ve saça zarar verme riskini azaltır. Saça Daha Az Zarar: Su bazlı boyalar, amonyak içermez ve daha az agresif kimyasallar içerdikleri için saça daha az zarar verirler.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.
Saçınızın yanması; kırıkların saç diplerinden uçlarına kadar her alanda olması, saçınıza dokunduğunuzda keçe tüyü düşüncesi vermesidir. Bilhassa boyalı, ısıtıcıya çok maruz kalan sürekli fön çekilen saçlar da bunun yaşanması daha çok görülmektedir.
Neyse ki saç yanması nasıl anlaşılır sorusunun son derece basit bir yanıtı var: Bakarak! Saçlarına biraz daha yakından bakarak yanıp yanmadığını kolayca anlayabilirsin. Saçların mat, uçları kuru ve cansız görünüyorsa yanmış olabilir.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
Hazır Ettiğiniz Ürünleri Kuru Saç Diplerine Uygulayın. 20-30 Dakika Kadar Bekletin. Boyanın Kalan Kısmını Saçın Tamamına Uygulayın. Toplam Bekleme Süresi 45 Dakika Olacak Şekilde Saçınızda Bekletin. Belirtilen Bekleme Süresinin Sonunda Temiz Bir Su İle akıncaya Kadar Ilık Ve Bol Suyla Saçı Durulayın.
Saç boyalarındaki hidrojen peroksit ve amonyak gibi maddelerin saçın dış koruyucu tabakasına zarar verdiğini belirten Güneş, "Bu kimyasal maddeler saçlarda kuruma, matlaşma, deride yaralara ve saçların kırılarak dökülmesine yol açar. Özellikle hamileler, saçlarını kesinlikle boyatmamalıdır." dedi.
Saç boyalarının içeriğinde bulunan PPD maddesi saç köklerine zarar verebilmektedir. Saç köklerinde yara, kaşıntı, kızarıklık, şişlik gibi reaksiyonlara neden olabilmektedir. Boyalar yalnızca saçlarda değil, ciltle temas etmesi halinde deride tahrişe yol açabilmektedir.
Kaşıntı ve kızarıklığa dikkat
Alerjik reaksiyon; yüzde, göz kapaklarında, kulak arkasında hafif kızarıklık, kabuklanma ve sulantı şeklinde olabilmekle birlikte, tüm vücutta gözlenebilen şiddetli kaşıntı, sulantı ve ödem şeklinde de kendini gösterebilmektedir.
Öncelikle saç boyasını kuru saça uygulamanız gerektiğini bilmelisiniz. Hatta saçınızı boyamadan önce saçlarınızı bir süre yıkamamanız tavsiye edilmektedir. Boya işleminden en az 24 saat öncesine kadar saçınızın yıkanmamış olması boya işleminden daha kalıcı sonuç almanızı sağlar.
Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır. Bu şekilde boya saçın tamamı değil, sadece açık tonlardaki kısımlara etki eder.
Başınızı öne eğin ve saç köklerine kuru şampuan spreyi sıkın. Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur. Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde, saçlarınızı ıslatmayın.
Beyaz saçın üzerine bir rengin eşit bir şekilde tutturulabilmesi zor bir meseledir. Beyaz saçların üzerine boyanabilecek ve etkili çözüme ulaştıracak renkler arasında ise sarı saç boyaları ve tonları, ışıltılı gri ve küllü kumral saç boyası renk tonlarıdır.
Saç boyası özellikle saç ekiminden hemen sonra yapılmaz. Ekim işleminden sonra hem saç derisi hem de çıkan saçlar oldukça hassas olmaktadır. Bu tür saça ve saç derisine müdahale etmek ise riskli bir durumdur. Bu gibi durumlarda uzmandan gerekli yardımı alıp ona göre saç boyası yapılabilmektedir.
Beyaz saç boyası denince ilk akla gelen renk olan sarının gümüş ve platin tonları oldukça popülerdir. Bu renk tonları koyu saçlar için kullanıldığında sık sık yenilenmesi gereken tonlar olmasına rağmen beyazlayan saçlar için idealdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri