Pişirme Şekli: Dondurulmuş boyozlarımız, mikrodalga fırında ya da oda sıcaklığında bekletilerek çözülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir. Fırının özelliğine göre, pişirme süresi birkaç dakika uzama ya da kısalma gösterebilir.
Çözülen boyozları fırın tepsisine dizin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 200-220° fırına yerleştirin. 20 dakika pişirin. (Pişirme süresi, fırına göre birkaç dakika fark edebilir.)
Hazırlanan hamurları fırında pişirmeden önce üzerlerine az miktarda ayçiçeği yapı serpilir ve fırında yaklaşık 180-200 °C de yaklaşık 15-25 dakika üstü hafif karamelize renge ulaşana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan ürün soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletilerek servise hazır hale gelir.
Sıcak boyozları, katı yumurta eşliğinde servis edebilirsiniz.
5 Dakikada Hazır Pratik Boyoz | A101.
İlgili 41 soru bulundu
Çiğ boyoz nasıl pişer? Pişirme Şekli: Dondurulmuş boyozlarımız, mikrodalga fırında ya da oda sıcaklığında bekletilerek çözülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir. Fırının özelliğine göre, pişirme süresi birkaç dakika uzama ya da kısalma gösterebilir.
Çok yüksek ateşte tepsi ile fırınlanmadan önce kat kat, ipince açılmış olan milföy yufkanın arasına içlik malzemesi (peynir, ıspanak vs.) konur. Ticari satılan boyozlar boş olarak yapılırsa da gerçek boyoz boş yapılmaz. Hamurun özelliği un, çiçek yağı ve tahin karışımı ve tuzlu olmasıdır.
YUMURTA ÖNEMLİ
Kendine has bir lezzeti olan boyoz; genelde tulum peyniri, çay ve haşlanmış yumurta ile birlikte tüketiliyor.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış alt üst ayardaki fırında 20- 25 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak halde alınır, yanına peynir, yumurta ve çay eşlik eder. kağıdından çıkartılıp, tabağa koyulur, kağıda bir miktar yağını bırakmıştır.
Boyoz yapımı için özel olarak üretilmiş Alfa Boyoz, %100 bitkisel susuz yağdır. İdeal sertlikte bir yağ olup bu özelliğiyle ustaların rahat işlemesini sağlar. Ambalaj Tipi: Kolide, PE torba içlnde satılmaktadır.
Boyozu dondurarak saklamak istiyorsanız tarifin 18. maddesini de tamamladıktan sonra, tam pişirmeniz gereken anda pişirmek yerine birbirlerine değmeyecek şekilde dondurup donduktan sonra poşete koyup dondurucuda saklayabilir ve yemek istediğiniz zaman çözdürmeden direkt olarak pişirebilirsiniz.
Boyozun sadece 1 tanesi neredeyse 260 kalori.
Bu kalori miktarı ise sağlıklı bir öğün için oldukça fazla. Diyetisyenler, boyozun sürekli tüketilmesi durumunda kilo aldıracağını ifade ediyor.
Boyoz yumurtası nasıl pişirilir? Fırında yumurta geleneksel bir Sefarad pişirme yöntemidir. Bilinenin aksine yüksek ısıya maruz kalmadan yumurtaları düşük dereceli odun fırınında az miktar da su konulan metal kovalarda 8-10 saat pişirilmesi sonucunda yumurtanın beyazının karamelize olması ile sütlü kahve rengini alır.
Mayasız bir hamur işi olan boyoz sade olarak tüketilebildiği gibi içerisine çeşitli harçlar katılarak da yapılıp tüketilebilir. Orijinal haliyle boyoz sade bir hamur işi olarak tüketilirken günümüzde peynirli, kıymalı, patatesli, çikolatalı gibi bir çok çeşidi bulunmaktadır.
Boyoz, İspanyolca yazılışıyla bollos, “küçük somun” anlamına gelen bollo sözcüğünün çoğuludur. İspanyolca iki L harfi Y sesiyle okunur. Birçok mutfakta çörek, börek benzeri unlu mamüllerin Sefarad kültürüne özgü bir uygulamasıdır.
Haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde tüketilen boyoz, İzmir'in vazgeçilmez lezzetleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Boyoz, 1492'de Türkiye'ye yerleşen Sefaradlar tarafından Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına katılmış, İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işidir. İzmir'in coğrafi işaret olarak tescillenen tatlarından boyoz, sadece Türkiye çapında değil, dünyada da adını duyurdu.
Boyoz İzmir'e özgü bir hamur işidir.
Boyoz, İzmir'in vazgeçilmez hamur işidir. Ancak 1 adet boyoz 2.5 dilim ekmek ve 2 yemek kaşığı yağa eş değerdir.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir.
Poğaça içerdiği malzemeler ile yüksek kalorili hamur işlerindendir. Orta boy 60 gramlık bir adet sade poğaça içinde 225 kalori bulunur. 90 gramlık bir adet sade büyük boy poğaçada 360 kalori vardır. 1 adet 45 gramlık sade poğaçada ise 180 kalori bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri