Eğmek kelimesi; ❦Düz bir nesneyi,eğik hαle getirmek αnlαmınα gelir. ➷O,αslα bαşkαlαrınα boyun eğmezdi! ➷Türk milleti, başkalarına boyun eğmez!
eymek, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 'y', 'm', 'e', 'k', şeklindedir. eymek kelimesinin tersten yazılışı kemye diziliminde gösterilir.
Anlamı: Karşı koyamamak, ses çıkaramamak.
Boyun eğmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Güçlü birinin isteğini zorla ya da istemeyerek kabul etmek.
Kadere boyun eğmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: yazgısını, talihini kabul etmek.
İlgili 17 soru bulundu
Kafa tutmak, boyun eğmemek ve karşılaşılan durumlara karşı dik bir şekilde durmak anlamına gelmektedir. Bu deyim genellikle direnme sözcüğünün deyimi olarak kullanılmaktadır. Hiç kimseye boyun eğmeyen kişiler için kafa tutma ifadesi cümle içerisinde geçmektedir.
İbadet; “itaat etmek, boyun eğmek, kulluk etmek, tevazu göstermek, ilah edinmek” anlamına gelir.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan itaat kelimesi, ne olursa olsun söz dinlemek, karşı çıkmamak ve boyun eğmek anlamına gelir.
Eylem. [2] bir durumu, bir işi ister istemez kabul etmek.
Boyun fıtığı, kireçlenme ve dejeneratif disk hastalığı, servikal dar kanal ve yaralanmalar boyun ya da ense ağrısının sık birer sebebidir. Nadiren tümörler, boyun bölgesinde ağrı sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Boğazda uzun süren enfeksiyonlar da şişmiş lenf nodları ile birlikte ense ağrısına sebep olabilir.
Baş eğmek (birine) DEYİMİ AÇIKLAMASI
Güçlü, sözü geçer bir kimsenin buyruğuna uymayı kabul etmek.
Bir nesneyi bir yöne doğru çevirmeye eğme denir. Eğme fiili mecazi anlamda da kullanılır. Örneğin boyun eğmek, karşı gelmemek ve itaat etmek anlamına gelir. Başını öne eğmek ise, düşüncelere dalmak ya da utanmak demektir.
Eylemek kelimesi, anlam bakımından gönül yapmak yani hatır kazanmak gibi anlamlara gelir. Gönlünü eylemek, nazını eylemek şeklinde kullanılır. Eğlemek TDK Sözlük Anlamı Nedir? Eğlemek kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan açıklaması eğlendirmek, oyalamak, durdurmak ve avutmak şeklindedir.
Müyesser kelimesi özellikle edebi metin ve diyaloglarda sık sık kullanılan bir kelime türüdür. Bu kelimenin anlamı kelimenin kullanım alanını da belirleyebiliyor. Müyesser kelimesinin genel anlamı kolayca ortaya çıkan demektir. Bunun yanı sıra kolay olanı ifade etmek için bu kelime kullanılabiliyor.
baş eğmek, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'ş', ' ', 'e', 'ğ', 'm', 'e', 'k', şeklindedir. baş eğmek kelimesinin tersten yazılışı kemğe şab diziliminde gösterilir.
"Dudak Bükmek" deyimi 3 farklı anlamda kullanılmaktadır. Bu anlardan ilki küçümsemek anlamındadır. Deyimin ikinci anlamını ise beğenmemek oluşturmaktadır. "Dudak bükmek" deyiminin son anlamı ise umursamamak olmaktadır.
Belini bükmek (bir şey, bir kimse birinin) DEYİMİ AÇIKLAMASI
O, söz konusu kimsenin çaresizlik içinde kıvranmasına yol açmak.
Gaf yapmak, kişinin karşısındaki kişiye farkında olmadan üzücü söz söylemesi ya da kırıcı hareketlerde bulunmasıdır. Bir başka açıklaması da bilmeden istemeden karşısındaki kişiye karşı dokunacak davranış ve lafta bulunmadır.
Radi kelimesi boyun eğen, kabul eden, razı gelen anlamına gelir. Bulmacalarda sıklıkla sorulan boyun eğen kelimesinin alternatif cevaplarından bir diğeri de İtaatkar sözcüğüdür.
Meyvenin özü sorusunda cevap kısmına nektar yazılmaktadır.
Enine Boyuna deyiminin anlamı bir konuyu derinliğine kadar tüm ayrıntılarıyla ele almak anlamına gelmektedir.
Zikir bir ibadettir ancak onu diğer ibadetlerden ayıran onun için bir şekil, mekân ve zamanın tahsis edilmemesi, herhangi bir sayıyla tahdit edilmemesidir. Her zaman, her yerde, her hâlde sayısızca yapılabilir bir ibadettir. Bu sebeple “Allah'ı anmak, en büyük ibadet” (Ankebut, 29/45.)
İhlas, ibadetin özü, samimiyetin göstergesi, kulluk bilincinde ulaşılan noktanın ifadesidir. Kulluğun değeri onu yerine getirirken gösterilen ihlasa, samimiyete bağlıdır.
ALLAH 'a İnanıp da İbadet etmeyen münafıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri