Boynunuzda çeşitli nedenlerden ötürü yağ birikebilir ancak başlıca nedeni vücut ağırlığınızın fazla olması veya obezitedir. Boynunuzdaki aşırı yağın ardındaki diğer nedenler hipotiroidzm, cushing sendromu ve polikistik över sendromu gibi yaşlanma sorunları olabilir.
Gıdı ve boyun bölgesindeki aşırı yağlanmalar için genellikle Coolsculpting soğuk lipoliz yönteminden faydalanıyoruz. Tedavi bölgesinde fazlalığın olduğu yerler belirlendikten sonra o bölgeye cilt dokusu soğuktan etkilenmesin diye özel jel pedler yerleştirilir.
"Bazı insanlarda erken yaşlarda başlayan gıdı bölgesinde sarkma ve yağlanma problemi yapısal yani genetiktir. Bzaı insanlarda ise kilo alma sonucunda bu bölgede yağ birikimi görülebilir.
Boyun ve yüz kasları zayıflar ve bunun sonucunda o bölgedeki cilt elastikiyetini kaybeder. Sırtınız düz bir şekilde oturarak duruşunuzu geliştirin ve bilgisayar ekranınızı daha yükseğe yerleştirin, böylece çalışmak için başınızı eğmenize gerek kalmasın.
Dowager kamburu(boyun hörgücü, hiperkifoz, yağ birikintisi), genellikle orta yaş sonrası görülen, duruş bozukluğu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan bükük duruşu tanımalamak için kullanılan bir terimdir.
İlgili 43 soru bulundu
Kasların güçlenmesini sağlayacak fiziksel egzersizler, boyun düzleşmesi hastalığını önlemektedir. Omurga çevresi kas yapısıyla çevrilidir. Düzenli olarak yapılan spor, bu kasları güçlendirmektedir.
Boynun arkasında kemik çıkıntısı oluşması olarak ifade edilen sorun genellikle duruş bozukluğuna bağlı gelişir. Cep telefonu, tablet, diz üstü bilgisayar kullanırken başın uzun süreler boyunca öne eğik durması sırt ile boyun omurgası arasında küçük bir kambura benzeyen çıkıntı oluşmasına yol açabilir.
Boyun Yaşlanma Süreci
Yaş itibariyle, cildimizi dolgun ve sıkı tutmayı sağlayan kolajen ve elastin lifleri bozulmaya başlar. Yatay boyun çizgileri (kolye çizgiler) ve boyun sarkmaları oluşturmaya başlar.
Kepçe hareketi ile gıdı için önemli bir harekettir ve ağzınızı açarak alt dudağınızı alt dişlere doğru çekmelisiniz. Bu hareketin 10 kez tekrarlanması gıdının azalmasını sağlar. Dilinizin uç kısmını burnunuza dokundurmaya çalışarak ve bunu 10 kez tekrarlayarak da gıdı görünümünden kısa sürede kurtulmanız mümkündür.
Gıdı bölgesinde yerleşmiş olan yağ dokusu, mezoterapi solüsyonunun cilt altına enjekte edilmesiyle eritilir. Gıdı bölgesinin boyutları küçülür, boyun daha ince görünür. Mezoterapi solüsyonu içinde bulunan özel etken maddeler lipoliz yaparak yağ hücrelerinin parçalanmasına yol açarlar.
Gıdıyı oluşturan neden ne olursa olsun gıdı germe egzersizleriyle yüz ve çenedeki kaslarınızı sıkılaştırabilir, çene bölgesindeki deriyi gerginleştirebilir ve çene altı bölgesindeki fazla yağdan kurtulabilirsiniz. Kilo vermek de uzun vadede gıdıyı toparlamaya yardımcı olabilir.
Gıdı ağırlıklı olarak fazla kilo kaynaklı oluşmakla birlikte, yaş ve kiloya bağlı olmaksızın da gelişebilir. İdeal kiloda, hatta zayıf olan kişilerde bile gıdı bölgesinde sarkmalar meydana gelebilir.
Kilo kaybı: Özellikle hızlı diyetler gıdı sarkmasına neden olabilir. Kilo aldıkça derimiz esner, bu ağırlığı kaybetmek deri fazlalığının ortaya çıkmasına sebep olur. Uzun ekran süreleri: Uzun miktarda ekran süreleri belirgin gıdılara yol açabilir.
- Sabah uyandığınızda yüzünüzü yıkarken boyun bölgenizi soğuk suyla yıkamayı unutmamalısınız. Daha sonra bu alanları krem veya kaliteli bitkisel yağ ile silin. Gün içerisinde nemlendirmeyi unuttuğunuz bölgelerden biri olan boyun bölgesine mutlaka nemlendirin uygulamalı masaj yaparak ovalamalısınız.
Germe egzersizleri, boyun kaslarını esnetmek ve duruş bozukluğunu önlemek için çok önemlidir. Germe egzersizinde son noktada 15'e veya 30'a kadar sayılır. Germe egzersizini 5 tekrarlı olmak üzere günde 1 veya 2 defa yapabilirsiniz.
Ayrıca sakız çiğnemenin yemek yeme isteğinizi azalttığını ve bunun tersine kilo vermenize yardımcı olur. Kurtulmaya çalıştığınız gıdı ve yanaklarınızdan, sakız çiğneyerek veda edebilirsiniz. Özellikle düzenli çiğnediğinizde aradaki farkı göreceksiniz.
Tek bir seansta gıdı bölgesinde yağ dokusunun %25 ile %30 kadarını yok eden tedavinin etkileri birkaç ay sonra gözlenmeye başlasa da, nihai sonuç için 2-3 ay kadar geçmesi gerekiyor. Eğer gıdı bölgesindeki yağlanma çok fazlaysa ilk seanstan üç ay sonra bir seans daha uygulanması tavsiye edilebilir.
Gıdı bölgesindeki yağ fazlalığı CoolMini soğuk lipoliz tedavisi ile giderilebilir. CoolMini, CoolSculpting teknolojisidir, ancak gıdı gibi daha küçük bölgeler için tasarlanmış bir aparatı vardır. Yağ hücrelerini dondurarak etki eden sistem tek bir seansta yağ dokusunun %30 kadarını kalıcı olarak yok eder.
25 yaşından itibaren ciltteki kolajen üretiminin azalması, elastikiyetin azalmasına yol açar. Daha az kolajen üretimi demek, göz kapaklarının sarkmaya başlaması ve kaç çatma gibi mimik çizgilerinin daha belirgin olması anlamına gelir. Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor.
Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir. Aslında bunların içinde en önemlisinin güneş ışınları olduğunu söyleyebiliriz.
Cevap: Erken yaşlardaki duruş bozuklukları egzersizlerle ciddi anlamda düzeltilebilmektedir. Erişkinlerdeki posturel kifozu düzeltmek daha zordur uzun süreye dayanan duruş bozukluğuna bağlı kifozlarda omurga kamburluğu kabullenerek hasta ancak ameliyatla şifa bulabilecek seviyeye gelebilir.
Nedir: Omurgalar arasındaki disklerin ve faset eklemler arasındaki eklem kıkırdaklarının yıpranıp dejenere olmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu dejenerasyon süreci sonunda oluşan kemik çıkıntılar sinir kanalının daralmasına ve sinir basılarına neden olur. Neden Olur: Omurgalara fazla yük binmesi sonucu oluşur.
Kortizol hormonunda aşırı yükselme vücut dokularında protein kaybına neden olur. Protein kaybı ise kaslarda zayıflıkla sonuçlanır. Vücudun çeşitli yerlerinde yağ dokusu birikintileri görülür. Özellikle yüzde birikmesi sonucu aydede yüzü ve omuzlar arasında birikmesi sonucu ise bufalo kamburu denilen durum ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri