Boyun Yaşlanma Süreci Yaş itibariyle, cildimizi dolgun ve sıkı tutmayı sağlayan kolajen ve elastin lifleri bozulmaya başlar. Yatay boyun çizgileri (kolye çizgiler) ve boyun sarkmaları oluşturmaya başlar.
Peki, boyun kırışıklığına hangi yağ iyi gelir? Elbette, bu yağların başını içeriğindeki A, C ve D vitaminleriyle cildin yenilenip canlanmasını sağlayan zeytinyağı çekiyor. Susam yağı, ananas yağı ve hindistan cevizi yağı da boyun kırışıklıklarına iyi gelen yağlar arasında yer alıyor.
Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir. Aslında bunların içinde en önemlisinin güneş ışınları olduğunu söyleyebiliriz.
Botoks, Radyo Frekans ve Ultrason cihazları, Ultherapy, VShape, Icon Lazer, Mezoterapi uygulaması ve dolgu yöntemleri ile bu sarkmaları büyük oranda tedavi etmek mümkün olabilmektedir. Hatta bu uygulamalar, sonuçları daha iyi hale getirebilir ve iyileşme sürecini de hızlandırabilmektedir.
Boyun Kırışıklıklarının Sebepleri
Yüze güneş kremi kullanımına dikkat edilse de boynun ve göğüs kısmının ihmal edilmesi yaygındır. Oysa boynunuzun ince derisini de güneşten korumalısınız. Boynu sıkacak giysiler, genetik yapı, yanlış uyuma ve sigara da boyun kırışıklıklarının sebepleri arasındadır.
İlgili 19 soru bulundu
Boyun gençleşmesi ameliyat sonrası en etkili yöntemdir. Halatlar çeşitli malzemelerden yapılmış olmasına rağmen, polidioksanon ipleri çok sık kullanılır. İğneli cilt altına yerleştirilen iğneler, kullanıldığı alanda mekanik bir kaldırma sağlar ve sonuçların verimini ve tutarlılığını artıran kollajen üretimini tetikler.
Kişinin boyun yapısının kısa olması, çene ucunun küçük olması ya da genetik nedenlerle çok kilolu olunmasa da bu bölgenin yağlı olması, boyun ve gıdı olarak adlandırılan bölgede bir görüntü deformitesine yol açabilir. Gıdıdaki yağlanma dışında yaş ilerledikçe bu bölgedeki sarkmalar ve gevşemeler kaçınılmazdır.
Gıdı Sarkmasına Cerrahi Müdahale Mümkündür
Ancak gıdı sarkması ilerlediyse sadece cerrahi operasyon ile giderilebilmektedir. Lazer Lipoliz Plus yardımı gıdı sarkma estetiği yapılmaktadır.
Bu sınıflandırmaya göre; 60-74 yaş arası yaşlılık, 75-89 yaş arası ise ileri yaşlılık olarak gösterilmektedir (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2013: 2).
Yaşlanma, insanın normal bedensel ve ruhsal işlevlerinin giderek azalmasıdır. Çok değişik faktörlerin etkilediği yaşlanma sürecinin önlenebilmesi mümkün olmamakla birlikte geciktirilmesi mümkündür. Ayrıca tıp literatüründe "kaliteli yaşlanma" kavramı çoktan yerini almıştır.
1- 1 orta boy muzu, 2 çay kaşığı gül yağıyla karıştır. Karışımı boynuna dairesel hareketlerle uygula ve yarım saat sonra da iyice durula. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsin. 2- 1 tane yumurtanın akını, boynuna masaj yaparak sür. 20 dakika bekledikten sonra da iyice durula.
Sabah yeni güne başlarken boyun bölgenizi soğuk suyla yıkayın. Ardından krem ve kaliteli bitkisel yağ ile bakım yapın. Cildinizi nemlendirirken boyun ve dekolte bölgesini de ihmal etmeyin. Haftada iki – üç kez olmak üzere bölgeye peeling uygulayarak ölü cilt hücrelerinden arının.
Fraksiyonel lazer ile deriye kaybettiği elastikiyet geri kazandırılabiliyor. Aynı zamanda boyundaki kahverengi, kırmızımsı lekeler azaltılabiliyor. Ablatif (soyucu) uygulamalarla boyundaki et benleri de iz kalmayacak şekilde tedavi edilebiliyor.
Kortizon vücutta doğal olarak da üretilen bir hormondur. Cushing sendromu denilen hastalıkta vücut fazla kortizon üretmeye başlar. Sonuçta pek çok başka belirti yanında boyunda yağ birikimine bağlı kamburluk görülebilir. Bu belirti literatürde bufalo hörgücü (buffalo hump) olarak geçer.
Bu noktada boyun tutulmasına zeytinyağı iyi gelir mi diye düşünebilirsiniz. Zeytinyağı içinde bulunan mineraller sinirleri gevşetip ağrıyı hafifletecektir. Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra sıcak bir duş alarak kremi temizleyin. Bu işlemlerden sonra boyun tutulmasının geçtiğini fark edeceksiniz.
Gıdı bölgesindeki yağ fazlalığı CoolMini soğuk lipoliz tedavisi ile giderilebilir. CoolMini, CoolSculpting teknolojisidir, ancak gıdı gibi daha küçük bölgeler için tasarlanmış bir aparatı vardır. Yağ hücrelerini dondurarak etki eden sistem tek bir seansta yağ dokusunun %30 kadarını kalıcı olarak yok eder.
Kilo kaybı: Özellikle hızlı diyetler gıdı sarkmasına neden olabilir. Kilo aldıkça derimiz esner, bu ağırlığı kaybetmek deri fazlalığının ortaya çıkmasına sebep olur. Uzun ekran süreleri: Uzun miktarda ekran süreleri belirgin gıdılara yol açabilir.
Dermatologlar boynumuzdaki yatay çizgilerin yüzümüzün diğer bölgelerinde kırışıklık yaratan faktörlerle aynı nedenlerden oluştuğunu söylüyor. Cilt temelinin zayıflaması, cildin altındaki kasların daralması, cildin katlanmasına yol açıyor.
Çene altı sarkması olarak da adlandırılan gıdı, fazla kilo sorununa bağlı olarak oluşabileceği gibi genetik, kötü alışkanlıklar, sigara içme, zayıf beslenme ve yaşlanmayla beliren hormonal değişikliklerden kaynaklanır.
"Sırtüstü uyumak hem yüze bir şey değmemesi nedeniyle erken yaşta oluşan yüz kırışıklıklarının önlenmesi hem de omurga ve boyuna baskı oluşturmadığından boyun ve sırt ağrılarının engellenmesi açısından bireylere önemli avantaj sağlar.
Hücrelerin yenilenme süresine etki eden altın, kişinin cildindeki sarkmaları ve kırışıklıkları azaltma olasılığı yüksektir. Altın zincir kolyeler ile özellikle boyun bölgesinde oluşabilecek sarkma ve kırışıklıkları riskini azaltabilirsiniz.
Çene altında sarkık deriye, dik bantlara sahip olma veya bu bölgede aşırı yağlanma sonucu deforme boyunlu kişiler için sadece bu bölgenin veya yüz germe ile kombine bir şekilde yapıldığı ve yerçekiminin tüm olumsuzluklarını gidererek gergin ve düz bir görünüm sağlayan çok iyi sonuçları olan operasyonlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri