En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Sonbahar aylarında yapılacak ziyaretlerde ise denizden gelen rüzgarların yaratacağı serinlik etkisi göz ardı edilmemelidir. Bundan dolayı da kalın giysiler tercih edilebilir. Bozcaada'ya her mevsim ziyaret gerçekleştirmek mümkün olduğu için kışın yapılacak gezilerde atkı ve bereler de unutulmamalıdır.
Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm. Ancak, gezilecek yerlere olan ilgi ve zamanınızın elverişliliği doğrultusunda bu süreyi artırabilirsiniz.
Adanın 30'da 1'i mahkeme kararıyla açık artırma ile satılacak. Devasa tarlalar ve arazilerin satışı yapılacak. Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi olarak bilinen ve turizm cenneti Bozcaada tarihinin en büyük satışı yapılıyor. Bu satışı duyuran ise Hürriyet yazarı Sefer Levent.
İlgili 37 soru bulundu
Her Çarşamba adada açık meyve-sebze pazarı kuruluyor. Daha çok Çanakkale'nin köylerinden gelen taze sebze-meyveler, salça, zeytinyağı, yumurta bu açık pazarda bulabileceğiniz yöresel ürünler.
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
Bozcaada'ya günübirlik gelmek oldukça yanlış olur. Zaman varsa en az 1 hafta kalınmalıdır.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Geyikli - Bozcaada feribot saatleri ve tarifeleri (2022) hakkında detayları derledik. Geyikli - Bozcaada feribot ücreti yolcular için 14 TL, Gestcard'ı olan yolcular için ise 11 TL'dir. Araç ücretlerinde ise küçük motorlar için 26 TL, otomobiller için 150 TL, midibüsler için 290 ve kamyonetler için ise 185 TL'dir.
Mafiş Tatlısı
Biz çok özel bulmadık ama adadayken denemek isteyebilirsiniz. Ayazma'daki Vahit'in Yeri'nde veya yine Dört Hanımeli'nde bulup tadabilirsiniz.
Eğer yolunuz Bozcaada Çiçek Pastanesi'ne düşerse, buranın spesiyallerinden Bozcaada Bademlisi (Sofia Badem), Damak Çatlatan (Çatlak Kurabiye), Tenedos Kurabiyesi, Hacı Tahir Badem Lokumunu denemenizi tavsiye ederiz.
Bozcaada'da kurabiye yiyebileceğiniz, sevdiklerinize hediye olarak dönüşte Meşhur Bozcaada Kurabiyesi alabileceğiniz bir çok seçenek mevcuttur. Bunlardan en meşhur olanlar ise Çiçek Ekmek Pasta Fırını ve Veli Dede Kahvaltı fırınlarıdır.
Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor. Yazın adaya gidiş ve dönüşte araçların online rezervasyon yapmaları gerekiyor.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
Bozcaada'ya Özgü Üzümler. Bozcaada'nın, kendine has dört çeşit üzümü var. Bu üzümler Kuntra, Karalahna, Vasilaki, Çavuş. Kuntra, Karalahna'dan kırmızı şarap, Çavuş ve Vasilaki'den beyaz şarap yapılıyor.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Bozcaada deyinde adanın günbatımı en güzel izlenen 2 yerinden birisi hiç kuşkusuz Polente Feneri ve Rüzgar Güllerinin olduğu bölgedir. Diğeri de 180 metre rakkımlı Göztepe'dir.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor. Bunun yanı sıra plajda şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor.
Eylül-ekim ayları deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu dönem. Rüzgarın hafiflemesi ve plajlardaki kalabalığın çekilmesi ile denizin keyfine doyulmayan bir dönem aynı zamanda!
Ayazma plajı belki de Bozcaada'nın en çok tercih edilen ve en çok yüzülen plajlarından birisidir. Bozcaada merkezine geldikten sonra Ayazma plajına giden birçok otobüs bulunmaktadır. Dolayısıyla bu plaja ulaşım son derecede kolaydır. Bundan ötürü de Ayazma plajı fazlaca tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri