Yurt, vatan, ülke, şehir ve yer(doğup büyüdüğü yer.) olarak bulunuyor. Pek çok anlamdaş kelimeler bulunur fakat eş anlamlısı olarak kabul görülen kelimeler 'yurt' ve 'ülke' olmaktadır.
TDK sözlüğünde yer alan anlamları göz önünde bulundurulduğunda, memleket sözcüğünün eş anlamlısı olarak ülke, yurt, şehir ve bölge sözcükleri kullanılabilir.
Kelime Eş Anlamlısı
Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir.
Cevabımız, Bir devletin egemenliği altında bulunan toprakların bütünü, ülke. Bir kimsenin doğup büyüdüğü yer, şehir, yurt.
Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir.
İlgili 40 soru bulundu
Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre çehre kelimesinin gerçek anlamını taşıyan eş anlamlısı yüz sözcüğüdür. Yani yüz ile çehre aynı anlama sahip eş anlamlı kelimelerdir.
Semt, mahalle ve kasaba, ilçeden küçük olan yerleşim yerleridir. İlçeden daha büyük ve daha kalabalık olan yerlere ise il ya da şehir adı verilir. Türkçede ilçe ile aynı anlama gelen iki kelime vardır.
memleket - Nişanyan Sözlük. Arapça mlk kökünden gelen mamlaka(t) مملكة “egemenlik (alanı), mülk, krallık, ülke, devlet” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça malaka ملك “egemen idi, sahip idi” fiilinin mafˁala(t) vezninde ism-i zaman ve mekânıdır.
Yurt, vatan, ülke, şehir ve yer(doğup büyüdüğü yer.)
Memleket aynı zamanda bağ ve ilişki demek: İnsan hamuru, gelenek ve görenekler, ritüeller, bayramlar, davranış biçimleri, yer adları, hikayeler, yemekler, kokular, tınılar, iklim ve coğrafya eğer tanışımsa kişisel kimliğimin bir boyutunu temsil eder, daha da ilerisi bir güç kaynağıdır.
Örnek kelimesinin eş anlamlısı benzer, emsal, eş, model sözcüğüdür. Yazılış ve okunuş bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelerdir.
Eş anlamlı kelime; yazılış ve okunuş bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelerdir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Anlamdaş kelimelerin birisi genelde yabancı kökenlidir.
Eş Anlamlı (Anlamdaş) Cümleler/Yargılar
Anlam bakımından birbiri ile aynı olan, farklı sözcüklerle aynı düşünceyi dile getiren cümlelere eş anlamlı cümleler denir.
Türk Dil Kurumu mühimin eş anlamlısı olarak önemli, ehemmiyetli, güncel, lüzumlu, azim ve lazım kelimelerini seçmiştir.
TDK'ya Göre Ödül Kelimesinin Eş Anlamlısı
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman bu kelimenin eş anlamlı karşılığı olarak 'mükafat' kelimesi öne çıkmaktadır.
Önder kelimesinin eş anlamlı kelimeleri başçı, imam, lider, öncü, rehber, şef, yol başçı kelimeleridir.
Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan memleket kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.
Memleket kelimesinin; Tahmini anlamım: “Bir kimsenin doğduğu yer.”
Memleket Partisi, 17 Mayıs 2021 tarihinde Muharrem İnce liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "Memleket" şeklindedir.
memleket / مملكت
(Çoğulu: Memâlik) Bir devletin toprağı, ülke, yurt. Şehir. İl, kasaba.
Vatan, ilk akla gelen anlamıyla bir insanın doğup üzerinde yaşadığı toprak parçası, ev, memleket, sahip olduğu arazidir.
Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallimdir. Bu sebeple cümle içerisinde aynı anlam barındırdığından öğretmen ve muallim kelimeleri birbirlerinin yerlerine kullanılabilir.
Yel kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'rüzgar' olarak karşımıza çıkıyor.
Şehir kelimesinin eş anlamlısı olarak Türk Dil Kurumu açısından 'kent' anlamı nitelendirilmiş durumda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri