Bozcaada'nın denizi genellikle poyraz zamanları biraz dalgalı oluyor. Fakat bu koy, poyraz zamanlarında bile sakin deniziyle dikkatleri üzerine çeker. Bozcaada tatilinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri Poyraz Limanı Koyu!
Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Dolayısıyla bu aylar plajların en kalabalık olduğu dönem oluyor. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen rüzgar sayesinde bunaltıcı geçmiyor.
Türkiye'nin üçüncü büyük adası olduğu için oldukça fazla koya sahip olan bu ilçe, Bozcaada plajları ile ünlüdür. Cam gibi berrak denizi ve büyük ya da küçük oldukça fazla plajı ile dikkatleri üzerine çeken Bozcaada'da her mevsim denize girilse de suyu genellikle hep soğuktur.
Oldukça geniş ve uzun olan plajın bir kısmı taşlık bir kısmı da incecik kum. Sığ denizi le çocuklu aileler için ideal noktalardan. Adanın kalabalık koylarından kaçıp daha huzurlu bir ortam arayanların tercihi.
Bozcaada'nın turkuaz rengi denizi ve incecik altın rengi kumsalları ilk defa gelenleri büyüleyecek güzelliktedir.Denizi oldukça temiz, yosunsuz, kumluk ve sakindir. Suyu genel olarak soğuktur ama bu tertemiz suyun dirileştirici serinliğine alışmak çok zor değildir.
İlgili 20 soru bulundu
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Türkiye'nin üçüncü büyük adası olması nedeniyle fazla koy ve plaja sahip. Genellikle deniz suyu soğuk olmasına rağmen Bozcaada, berrak denizi ve temiz havası ile tatilcilerin ilgisini çeken bir ilçedir.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
– Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin en soğuk deniz suyu sıcaklığı Akçakoca'da ölçüldü. Akçakoca'yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık ise 32 derece ile Mersin'de ölçüldü.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor. Bunun yanı sıra plajda şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor.
Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm. Ancak, gezilecek yerlere olan ilgi ve zamanınızın elverişliliği doğrultusunda bu süreyi artırabilirsiniz.
Bozcaada'nın en çekici yanlarından biri tertemiz berrak denizi, bakir koyları ve kuytu plajları. İnsanı şaşırtacak güzellikteki irili ufaklı koyların çoğu denize girmek için uygun. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen poyraz sayesinde bunaltıcı geçmiyor. Eylül-ekim ayları deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu dönem.
Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Bozcaada'da dır-dir 18.0°C, mevsimlere göre: kışın 13.5°C, baharda 15.0°C, yazın 23.7°C, sonbaharda 19.8°C.
Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
NÜFUS. 0. 500 yıldır Rumların ve Türklerin bir arada yaşadıkları Bozcaada'nın nüfusu 2500 civarında. Tarih boyunca göç alan ve göç veren adadaki Rum nüfus artık yalnızca 25-30 kişi. Son yıllarda büyük kentlerden gelip yerleşenlerin sayısı ise her geçen gün artıyor.
Eski adı Tenedos olan Bozcaada'nın bu adı, mitolojik bir öyküyle açıklanır. Tarihin her döneminde cazibe merkezi olan Bozcaada, Fatih Sultan Mehmed zamanında 1455-56'da Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1912 Balkan Harbi yenilgisinin ardından Yunanistan'ın kontrolüne geçmiştir.
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır. Sivil olarak hizmete giren Gökçeada Havalimanı, tarifeli uçuşlara kapalı olduğu için yalnızca acil durumlar için istisnai olarak kullanılmaktadır.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin nüfus bakımından en küçük ilçesidir.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz. Yaz aylarında; Mayıs'dan Ekim'e kadar hem taksi hem minibüs seferleri bolca vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri