Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Dolayısıyla bu aylar plajların en kalabalık olduğu dönem oluyor. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen rüzgar sayesinde bunaltıcı geçmiyor.
Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm. Ancak, gezilecek yerlere olan ilgi ve zamanınızın elverişliliği doğrultusunda bu süreyi artırabilirsiniz.
Bozcaada sezon Nisan'dan Ekim'e kadardır. Sezon Nisan'da başlar, Temmuz ve Ağustos ayları en kalabalık zamanlardır. Bozcaada'nın en sakin zamanları ise, Nisan-Mayıs-Haziran ayrıca, Eylül-Ekim'dir. Sezon Nisan'da başlar demek, tüm işletmeler Nisan'da kapılarını açar demek aslında.
Bozcaada aslında yaz aylarında da oldukça serindir. Özellikle soğuk deniziyle de nam salmıştır diyebiliriz. Ancak Eylül, Bozcaada için sıcak geçer. Sıcak su akıntıları bu mevsimde Bozcaada'dan geçerken suyu ısıtır ve ılık havada sıcak denize girebilirsiniz.
Plajlar ve koylar ise adanın tüm çevresine dağılmış. Yarım saatte bir bu koylara kalkan otobüsler var. Fakat bizim gibi Bozcaada'nın masmavi sularını koy koy gezmek istiyorsanız araba şart.
İlgili 43 soru bulundu
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Kumsalın üstündeki yol boyunca sıralanmış restoranlar plaja ayrı bir hava katıyor. Bozcaada'da sadece beach olarak hizmet veren sadece bir tesis, Habbele koyunda bulunuyor. Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor.
Çanakkale'nin İncisi: Bozcaada
Hava durumuna bağlı olarak deniz biraz soğuk olabilir; ama neredeyse ekim sonuna kadar Bozcaada iklimi, tatil yapmak için uygun olur.
Bozcaada'nın en çekici yanlarından biri tertemiz berrak denizi, bakir koyları ve kuytu plajları. İnsanı şaşırtacak güzellikteki irili ufaklı koyların çoğu denize girmek için uygun. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen poyraz sayesinde bunaltıcı geçmiyor. Eylül-ekim ayları deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu dönem.
Bozcaada Bağ Bozumu Festivali (2-3 Eylül 2022)
Hasat sırasında toplanan üzümler halka dağıtılacak ve adanın tüm heybetiyle gelenleri karşılayan kale içerisinde konserler ve yarışmalar düzenlenecek. Ağustos sonu - eylül başı gibi iyice olgunlaşan üzümler toplanarak şaraphanelere gidiyor.
Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
Bağbozumu Festivali 2-3 Eylül 2023
Toplanan üzümler, eski günlerde olduğu gibi eşek sırtında, at arabasıyla, traktör ve pırpırla, canlı müzik eşliğinde tören alanına taşınıyor. Festival boyunca kale içinde konserler ve iki yarışma düzenleniyor.
Bozcaada'ya günübirlik gelmek oldukça yanlış olur. Zaman varsa en az 1 hafta kalınmalıdır.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
Bozcaada, adada dolaşmak için araç kiralanabilen bir yerdir, ancak adanın trafiği ve dar sokakları, araç kullanımını zorlaştırabilir. Bu nedenle, Bozcaada'ya araba ile gitmek mantıklı bir seçenek olmayabilir.
3- Bozcaada, Çanakkale
Kasım ayında deniz soğuk olsa da sokaklarda dolaşmak, üzüm bağlarını gezmek ve kum plajlarda koşmak için Bozcaada en güzel rotalardan biri. Gün batımlarının enfes manzarası ve deniz ürünleriyle donatılmış ada sofraları bu rotayı mutlaka gidilecekler arasına almak için yeterli sebeplerden.
Oldukça geniş ve uzun olan plajın bir kısmı taşlık bir kısmı da incecik kum. Sığ denizi le çocuklu aileler için ideal noktalardan. Adanın kalabalık koylarından kaçıp daha huzurlu bir ortam arayanların tercihi.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor. Bunun yanı sıra plajda şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor.
Bozcaada arabasız gezilir mi? Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz.
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır. Sivil olarak hizmete giren Gökçeada Havalimanı, tarifeli uçuşlara kapalı olduğu için yalnızca acil durumlar için istisnai olarak kullanılmaktadır.
Her ne kadar Gökçeada ile alakalı yaz ve kış sezonu içinde uygundur desek de Gökçeada çoğunlukla yaz aylarında daha rahat edebileceğiniz, birçok kesim dostunuzu güzellikler ile ağırlayabileceğiniz yer olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri