Zarar gören hdd bozulduğundan dolayı bilgisayar tarafından görmemektedir. Ayrıca elektrik gidip gelmesi yüksek voltaj sorunundan dolayı taşınabilir harici harddisk veya sabit harddisk zarar görebilmektedir. Bozuk disk profesyonel müdahale ile içerisindeki dosya kurtarma işlemi yapılmaktadır.
Bozuk Sabit Diski Onarmak İçin Tam Disk Denetimini Çalıştırın. Bu PC veya Bilgisayar'ı açın, sabit diske sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Araçlar > Hata denetimi sekmesi > Şimdi Denetle'ye tıklayın. Yerel diski denetle'yi seçin ve Başla'ya tıklayın.
Hard disk plaka ve okuyucu ucu zarar gören hdd tamiri yapılamamaktadır. Hasarlı harddiskten sadece veri kurtarma işlemi yapılmaktadır. Tamir ile çalıştırılan hdd plak ve iç hasarlarından dolayı kısa zaman içersin de tekrar bozulacağından dolayı onarımı yapılmamaktadır.
Hard disklerin bozulması hassas verilerinin kaybolmasına, çalışma dosyalarının silinmesine ve önemli kişisel dosyaların yok olmasına neden olup, kullanıcılar için birçok sorun yaratabiliyor.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
İlgili 36 soru bulundu
Farklı bir donanımda bir arıza meydana gelmesi durumunda bilgisayarınızı %100 verimli olarak kullanamasanız da bilgisayarın açılması konusunda bir sıkıntı yaşamayabilirsiniz. Ancak hard disklerde meydana gelen herhangi bir arıza direkt olarak bilgisayarın açılmasını engelleyecektir.
Kafa Vuran Hard Disk Tamir Edilir Mi? Kafa vuran hard disk tamir edilebilir lakin bu durum hard diskin yeniden eskisi gibi çalışacağı anlamına gelmemektedir. Tamir işleminin esasında, hard diskiniz ile uyumlu yeni okuyucu uç takılır ve sadece içerisinden verileriniz alınabilir.
sabit disklerin ebat ve boyutları, masa üstü ve diz üstü bilgisayarlarda değişiklik göstermektedir. Sabit Diskler Neden Bozulur? Sabit disklerin kalitesine bağlı olarak değişmekle beraber, normal ömürleri 10 yıl ile 12 yıl arasında olmaktadır.
harddisk silinen dosyaları kurtarma işlem başarı oranı oldukça yüksektir. Silinen dosyaların kurtarılma işlemi özel cihaz ile risksiz olarak yapılmaktadır. Bu nedenle amatör bir müdahale edilmemesi gerekmektedir. Yanlış yapılan bir işlemde geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilmektedir.
Recuva. Recuva, kullanımı oldukça basit bir ücretsiz veri kurtarma programı. Recuva ile silinen dosyaları geri getirme işlemi zahmetsiz hâle geliyor. Bilerek, isteyerek sildiğiniz ya da istemeden, bir yanlışlık sonucunda silinen belgeleri, sesleri, resimleri, videoları, dosyaları Recuva ile zahmetsizce getirebilirsiniz ...
Veri kurtarma süreci standart bir değerlendirme süreci ile başlar. İşlem genellikle 24-48 saat kadar sürer ve tamamen ücretsizdir.
Hard diskte yer alan verilerin kurtarılabilmesi için profesyonel destek gerekir. Tam olarak uzmanlığı bulunmayanların hard disklere müdahalede bulunması, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle verilerinizin kurtarılmasını istiyorsanız mutlaka teknik destek almalısınız.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Windows komut sistemini açtıktan sonra, ''chkdsk C: /r /f'' komutunu yazmalı ve ardından ''Enter'' tuşuna basmalısınız. Komut verirken yazdığınız ''C'' harfi, Windows diskinizin harfi olacaktır. Bu noktada onarım yapmak istediğiniz diskin ve bölümün baş harfini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir.
Diskler aynı eski pikaplar gibi, ama bu kez manyetik olarak, vakum içinde dönen bu disklere mikronlarla ölçülebilecek kadar çok yaklaşan ancak değmeyen kafalarla okunur ve yazılırlar. Dolayısıyla bu hassas cihazlar, en çok çalışırken hareket ettirilmekle, çalışırken ani darbeler almakla zarar görürler.
Özel bilgilerin depolandığı, yerine göre yedeklendiği sabit diskler, harici hard diskler herhangi bir gün içerisinde bu sayılan ihtimallerden biri başınıza gelerek bozulabilir. Böyle durumlarda özel dosya, fotoğraf, video ya da iş hayatınıza dair dosyalarda kayıplar yaşayabilirsiniz.
Bilgiler Hard diskte manyetik diskler üzerinde saklanırken RAM da çipler üzerinde saklanır. RAM geçici hafıza (elektrik kesilince içeriği silinen), Hard disk ise kalıcı hafızadır. HDD Performans Kriterleri Dönüş Hızı: ➢ Plakların dönüş hızıdır ➢ rpm (rotate per minute) şeklinde ifade edilir.
Kafa vurma sorunu neden olur ? Harddisk yere düşerek fiziksel olarak okuyucu kafanın plağa çarparak yamulan uç ile kafa vurmaya başlamasıdır. hdd güç veya ara kablo kısmında yetersiz iletkenden dolayı düşük veya yüksek güç gelmesi diske zarar vererek kafa vurma sorunu yapmaktadır.
Kayıt oynatıcısındaki iğne hasar gördüğünde, kaydı düzgün okumak için değiştirilmesi gerekir. Bizler buna harddisk kafa atma veya harddisk kafa vurma diye adlandırıyoruz. Harici harddisk kafa Atma Sorunu bir çok sebebten dolayı kaynaklanabilir. Fakat Harici harddisk kafa Atma tamiri yapılması mümkün değildir.
Çoğumuzun günlük hayatta kullandığımız taşınabilir harici depolama sürücüleri kullanımdan dolayı veya zaman içersinde çalışmama gibi sorunlara neden olabilmektedir. Genel olarak harddisk fiziksel sorunu var ise tık tık, bip bip, sürtme sesi, hiç ses yok gibi sorunlara neden olabilmektedir.
O zaman farklı bir donanımsal sıkıntı var, disk olmasada ekrana görüntü gelmesi gerekir. O zaman farklı bir donanımsal sıkıntı var, disk olmasada ekrana görüntü gelmesi gerekir. Aldığınız parçalardan biri sorunlu olabilir tek tek denemelisiniz, ramleri söküp tek tek takarak deneyin mesela.
Evet Windows'u SSD'ye kurarsanız çalışır, çözüm olarak işaretlemeyi unutma.
HDD Olmazsa Ne Olur? Sistemde herhangi bir sabit disk yoksa bilgisayar çalışmaz çünkü işletim sistemi HDD üzerine kuruludur ayrıca sistem boot edilemez, kullanıcı depolama yapamaz ancak yeni nesil birçok dizüstü ve masaüstü bilgisayarda HDD artık yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri