Eğer ojeyi tırnağınıza uygularken kalın bir tabaka halinde sürülüyorsa, zorlukla kuruyor ya da hiç kurumuyorsa ojenizin kuruduğunu anlayabilirsiniz. Ek olarak ojeyi şişesinden çıkardığınız anda sakız gibi uzuyorsa yani akışkan yapısını kaybettiyse bozulduğundan emin olabilirsiniz.
Açılmış oje şişesi sadece iki yıl dayanabilir. Açılmamış şişeler ise süresiz olarak kalabilir. Farkında olmadan oje kapağını açar açmaz bazı bileşenler buharlaşır, bu da sizin lehinize formülü ve kıvamı değiştirir. Ojeleri banyo dolabında saklamak doğru bir fikir değildir.
Oje saklamanın püf noktaları:
Ağzı iyi kapanmayan ojeler hava alır ve kısa sürede ojenin yapısı yoğunlaşır ve katılaşır. 2) Oje yapısını bozan bir diğer unsur ise ojenin aşırı sıcak ya da aşırı soğukta bırakılmasıdır. Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır. 3) Ojeleri güneş ışığı altında da bırakmamak gerekir.
Kuruyan ojenizin şişesini sıcak su dolu bir kabın içine koyun. Şişenin ağzının sıkıca kapalı olduğundan da emin olun. Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın. Bu yöntem ile eğer ojeniz kapağı zor açılıyorsa kapağın gevşemesine de yardımcı olacaktır.
Süresi dolmuş oje kullanırsanız ne olur? “İki yıldan uzun süredir açık olan bir ojeyi kullanmanın temel sorunu, o kadar iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayamayacak olmasıdır. Muhtemelen kalın ve sürmesi zor olacak ve rengi de solmuş olabilir” diyor Berry.
İlgili 32 soru bulundu
Tırnaklarınıza renk veren ojeleri ise 2 yıl süreyle kullanabiliyorsunuz. Hepimizin vazgeçilmezi olan rujlar ise 12-18 ay aralığında dayanabiliyor.
Oje sürdükten 6 saat sonra, metabolizma sürecinde oluşan trifenil fosfat türevi difenil fosfat seviyelerinin yükseldiği görüldü. 10 saat sonra ise, tüm katılımcıların vücutlarındaki difenil fosfat seviyeleri normalin 7 katına kadar yükseldi.
Ancak tırnakların hava alabilmesi için zaman zaman ojesiz kalması gerekir. 2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Doğru oje sürme tekniği
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır. Her bir tırnak üç adımda bitirilmelidir.
Ojenin daha kolay kuruması ve pürüzsüz olması için rengin ilk katını ince uygulayın. 2 dakika sonra ikinci katı sürün. Parlak bir görüntü elde etmek için 2. kat oje kuruduktan sonra parlatıcı uygulayabilirsiniz.
Güneş ışığı ve ısı ojenin rengini ve kıvamını değiştirdiğini bilmeyeniniz yoktur. Bu nedenle ojelerinizi daha uzun süre ilk günkü haliyle kullanabilmek için onları buzdolabında saklayın.
Tırnaklarınızdaki fazla yağı aldığınızda ojeniz daha kalıcı olabilir. Oje sürmeden önce tırnak bazı kullanmak tırnaklarınızı ojeden koruyacağı gibi kalıcılık süresinin de artmasını sağlar. İnce yapılı bir tırnak bazı alın ve tırnaklarınıza sürün. İyice kuruduğundan emin olunca üzerine ojeyi uygulayabilirsiniz.
1- Ojeden hemen sonra tırnaklarına bebek yağı sürerek hızlıca kurumalarını sağlayabilirsin. 2- Ojenin hemen kuruması için ellerini kısa bir süre için buzluğa tutabilirsin. 3- Tırnaklarına oje sürdükten sonra ellerini (tırnak kısımlarını) bir müddet soğuk suda bekletebilirsin.
2-3 dakika soğuk hava ile temas eden oje hemen kurur. Ancak fön makinesinin soğuk hava üflediğinden emin olmalısınız. Aksi halde özellikle oje desenleri hemen bozulur. Elinizin sığabileceği genişlikte bir kabın içerisine buz kalıpları ile bir miktar su koyup bekletin.
Ancak daha yoğun ve 2 kat olarak sürülen ojenin tamamen kuruması için gereken süre yaklaşık 1 saati bulabilir. 15- 20 dakikada kuruyor gibi gözükse de tamamen kurumadan oje çizilebilir ya da üzerine iz çıkabilir bu nedenle yaklaşık olarak 1 saat beklenmesi gereklidir.
Oje uyguladıktan hemen sonra sıcak duş almak
Oje uygulamasının hemen ardından, ojenin kurumasını beklemeden duşa girmek tüm çabanın boşa gitmesine neden olacak. İşi garantiye almak için sen en az bir saat bekle.
Ojenin daha uzun süre dayanması için iki ila üç kat arasında ince bir tabaka halinde oje sürebilirsiniz.
Oje uygulaması bittikten sonra 2 dakika ojenin tırnaklarına iyice yerleşmesini bekle. Sürenin sonunda ellerini ( veya ayaklarını) buzlu suyun içine koy. 5 dakika boyunca buzlu suyun içinde tırnaklarını beklet. Sürenin sonunda tırnaklarını buzlu sudan çıkardığında ojelerinin kurumuş olduğunu göreceksin.
Eğer eliniz çok alışık değilse o ojenin kenarlara taşması an meselesidir. Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün. Böylece taşan ojeler rahatça silinecektir.
Ojeden dolayı tırnak sararması nasıl geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için tırnaklarınızın hava alması ve bir süre oje ya da aseton gibi kimyasal madde içeren ürünlerin kullanılmaması önerilir. Bunun yanı sıra çay ağacı ve menekşe gibi onarıcı ve besleyici yağlar kullanabilirsiniz.
Alman Bild gazetesinin haberine göre sporcular tırnaklarını mantar ve bakterilerden korumak için de koruyucu bir tabaka ile kaplıyorlar. Bild'e göre sporcular saatlerce terli ayakkabılar içinde kaldıklarında tırnaklarını mantar ve bakterilerden korumak için bu yöntemi tercih ediyor.
Oje bazı ve top coat önerisi
Özellikle yumuşak tırnakları sertleştirme ve tırnakları güçlendirme özelliğiyle tırnaklarımızın çok daha uzun süre, daha sağlıklı görünmelerini sağlıyor. En iyi tırnak güçlendiricilerden biri olduğu için tırnakları sertleştirdiği için de kırılmadan uzuyorlar.
Eğer kısa tırnaklarında koyu oje tercih edeceksen, tırnaklarının daha da kısa görünmemesi için ojeyi tüm tırnağına uygulamak yerine yalnızca ortasına uygula. Kenarlara oje uygulamadığında tırnağının daha uzun göründüğünü fark edeceksin. En güzel kış oje renkleri de kısa tırnaklara çok yakışacak.
Trifenil fosfat maddesi insan bedenindeki hormonları kontrol eden endokrin sisteminin bozulmasına yol açar. Oje sürdükten sonra tırnak yoluyla kana karışan bu madde hormon sistemini bozarken aynı zamanda metabolizmayı da yavaşlatır.
Bunun nedeni, kapakta biriken oje kalıntılarıdır. Bunun önüne geçmek için, ojeni kullandıktan sonra hem kapağının içindeki ojeyi, hem de şişenin ağzında biriken ojeyi asetonla temizlemelisin. Ojenin kapağı tam kapanmadığında şişenin içine giren hava, ojenin kısa sürede bozulmasına neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri