Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
İlan edilen mazeret sınavı tarihinde de mazereti olduğunu beyan eden öğrenciye başka bir mazeret sınavı hakkı verilmez.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
İlgili 45 soru bulundu
Madde 4 - (1) Yukarıda sayılan mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçeyi, gerekli belgeyi de ekleyerek, Dekanlığa/Müdürlüğe sunar. Mazeretin kabul yetkisi ilgili Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu'ndadır.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
ifade eder. MADDE 5 – (1) Üniversitenin eğitim-öğretime açık olduğu süreleri kapsayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tanınan hastane ve sağlık kuruluşlarından alınan raporlar geçerlidir.
Mevzuat kapsamında sınav izini söz konusu değildir, ancak işverenin işçisine sınava girebilmesi için izin vermemesi de iyi niyet kurallarına aykırılık teşkil eder. Diğer mazeret izni uygulamaları ise iş sözleşmelerinde belirlenebilmektedir.
Avukat mazeret dilekçesi, mahkemeye fiziki olarak veya UYAP üzerinden e imzalı şekilde gönderilebilir.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.
MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "MADDE 19 – Dönem sonu sınavına girme hakkını elde ettikten sonra, herhangi bir nedenle bu sınava girmeyen veya girdiği halde başarılı olamayan öğrenciye bütünleme sınavına girme hakkı verilir.
Dilekçe vermeden 2. dönem sınavlarına katılmayan öğrencilerin e-Okul sisteminde ilgili derslerin sınavlara girmediği (G) işleneceğinden 1. dönem ortalamaları da bu nedenle düşecek olup birçok dersten sorumluluk durumu ortaya çıkabilecektir.
Uzaktan eğitim konseptinde hiçbir sınav şartı olmadan üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz.
Öyle bir şeye hakları yok. Doktor tarafından rapor verildiyse, paşa paşa seni telafi sınavı yapmak zorundalar. Ama telafi sınavları normal sınavlara göre genelde zor olur bunu da unutma.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez.
Dişçi Rapor Verir mi: Özel Doktordan Alınan Rapor Geçerli mi? Dişçi Rapor Verir mi: Özel bir diş hekiminden alınan istirahat raporu resmi bir belge niteliği taşıdığından geçerlilik özelliğine de sahiptir.
Sınava giren öğrencilerin birçoğu sistemsel aksaklıklardan dolayı sınava girememiş veya tamamlayamamışlar ise bu durumda dersin öğretim elemanı tüm öğrenciler için telafi sınavıhazırlayabilir. Bu durumda dersin öğretim elemanı telafi sınavını tüm öğrenciler için gerçekleştireceğini birimlere dilekçe yazarak belirtir.
Mazeret dilekçesi, bir kişinin belirli bir durumu veya olayı nedeniyle görevini veya zorunluluğunu yerine getirememe durumunu resmi olarak bildirmek ve özür dilemek amacıyla yazılan bir mektuptur.
Örneğin, bir öğrenci 3 kısa sınavdan oluşan bir dersin 2 sınavına mazeretli olarak girememişse, bu sınavların yerine mazeret sınavı ile girdiğinde almış olduğu tek sınav notu girdiği diğer 1 sınavın toplam notuna eklenir ve toplam 2 'ye bölünerek öğrencinin ara sınav notu hesaplanır.
Mazereti kabul edilerek mazeretli kayıt hakkı verilen öğrenci, döneminde alması gereken derslerini akademik danışmanı ile birlikte belirleyerek mazeretli ders kayıt formunu doldurur ve akademik danışmanına onaylatır.
Mazeret sınavı dilekçesi, öğrencinin sağlık problemleri, kaza, yakınlarının vefatı ve benzeri diğer sebeplerle asıl sınava katılmaya engel durumların mevcut olması halinde öğrenciye giremediği sınavı telafi etme imkanı sağlamaktadır.
……………………..................Fakültesi/Yüksekokulu ...........………………………………. Bölümü ………………. Numaralı öğrencisiyim. Mazeretim sebebi ile giremediğim aşağıda belirtilen dersin mazeret sınavına girebilmem için gereğini bilgilerinize arz ederim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri