Marka pazarlamasının hedefi, markanın değerini ve bunun bir sonucu olarak şirketin değerini artırmaktır. Marka pazarlama stratejisi için kullanılabilen kanallar, şirketlerin ürün pazarlama etkinliklerinde kullanabileceği kanallarla (ör. dijital, sosyal medya ve ücretli arama reklamları) aynıdır.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Marka Müdürü maaş beklentisi aylık ortalama 55.000 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 49.500 TL ile 55.000 TL arasında değişmektedir.
Marka yöneticisi / yönetmeni, çalıştığı markanın ürün geliştirme ya da pazarlama gibi tüm alanlarını yönetmekle sorumludur. Marka yöneticisi / yönetmeni, altında çalışan diğer çalışanların hazırladığı raporları ve analizleri de gözden geçirmekle sorumludur.
Pazarlama, iletişim veya benzeri bir alanda lisans eğitimi almış olmak, pazarlama veya markalaşma alanında stajlar, yarı zamanlı işler veya giriş seviyesi pozisyonlar aracılığıyla deneyim kazanmış olmak, marka uzmanı olmak için gereken şartlar nelerdir sorusunun basit bir yanıtıdır.
Marka sorumlusu, markanın kimliğini, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için stratejiler geliştirir. eleman.net'te her gün güncel Marka Sorumlusu ilanları yayınlanıyor. Marka Sorumlusu olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
İlgili 43 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Marka Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 35.600 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 32.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Pazarlama Sorumlusu maaş beklentisi aylık ortalama 30.800 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.700 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
eleman.net verilerine göre, Marka İletişim Sorumlusu 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 33.700 TL maaş alıyor. Marka İletişim Sorumlusu, 2024 yılında en düşük 29.800 TL alırken, en yüksek 47.000 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Marka İletişim Sorumlusu, Temmuz 2023 yılında ortalama 25.200 TL maaş alıyordu.
Pazarlama müdürü olmak için öncelikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İktisat, İşletme ve Mühendislik fakültelerinde yer alan lisans programlarını tamamlamak gerekir. Daha sonra şirketlerin pazarlama departmanlarında çalışmak ve tecrübe kazanmak gerekiyor.
Marka İletişim Uzmanı Maaşları Ne Kadar? Marka iletişim uzmanının maaşı 16.500 TL ile 28.000 TL aralığındadır. Marka iletişim uzmanı maaş aralığı; kişinin iş deneyimine, kıdemine ve görev yaptığı kuruma göre değişir.
Branding, bir markanın kimliğini, değerlerini ve hedeflerini belirleyen stratejik bir süreçtir. Bu tanımlama, markanın hedef kitlesine nasıl görünmek istediğini ve onları nasıl etkilemek istediğini belirler.
Marka sorumlusu olmak için iktisadi ve idari bilimler ya da iletişim fakültelerinde yer alan lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Reklamcılık, Halkla İlişkiler, İktisat ve İşletme gibi bölümler bu lisans programlarına örnek olarak gösterilebilir.
Marka müdür yardımcısı adayı, satın alma ve reklamcılıktaki mevcut eğilimleri de takip eder. Ayrıca markanın kârını artırabilmek için yapılabilecek çalışmalar hakkında araştırmalar yapar. Çalışanlardan alınabilecek en yüksek performans için yapılması gerekenleri marka müdürü veya üst yöneticiler ile belirler.
eleman.net verilerine göre, CEO 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 126.200 TL maaş alıyor. CEO, 2024 yılında en düşük 78.200 TL alırken, en yüksek 195.400 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda CEO, Temmuz 2023 yılında ortalama 99.400 TL maaş alıyordu.
Üniversitelerin Pazarlama, İşletme, İktisat, Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümlerinde eğitim alan kişiler dijital marka yöneticisi olarak çalışabilir.
Şirketin tüm mali işlerinden sorumlu olan CFO'lar şirketin en önemli çalışanları arasında yer alır. En düşük 550.000 TL kazanan CFO'ların maaşı 1.200.000 TL'ye kadar çıkmaktadır.
Dijital pazarlama sorumlusu, farklı markaların ve şirketlerin sundukları ürün ya da hizmetleri internet kullanıcılarına aktarmayı amaçlayan kişidir. Dijital pazarlama sorumlusu markaların satışlarını arttırmaya yönelik projeler tasarlar ve bunları uygun ekipmanlar ile hayata geçirir.
Pazarlama direktörü, departmanın çalışmalarını ve maddi kaynaklarını yönetir. Genel müdürü bilgilendirme şartıyla, bireysel kararlar verebilir. Pazarlamacıları görevlendirmek, güncel pazarlama metotlarını tespit etmek, dönemsel kazanç hedeflerini gerçekleştirmek sorumlulukları arasındadır.
Kurumsal iletişimi verimli bir şekilde yönetmek, Markanın pazarlanmasında etkin rol oynayacak reklam bütçesini belirlemek, Dijital veya basılı reklamların planlanması sürecini yönetmek ve kontrol etmek, Şirketin bütün pazarlama süreçlerinden ve sonuçlarından yönetimi haberdar etmek.
Türkiye'de bir reklamcının ortalama aylık maaşı, 15.000 TL ile 26.000 TL arasında değişebilir. Ancak, özel sektörde çalışan ve daha deneyimli reklamcılar daha yüksek maaşlar alabilirler.
eleman.net verilerine göre, Pazarlama Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 24.000 TL maaş alıyor. Pazarlama Uzmanı, 2024 yılında en düşük 19.100 TL alırken, en yüksek 34.100 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Pazarlama Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 16.900 TL maaş alıyordu.
Radyo ve televizyon haberciliği/programcılığı, gazetecilik, sosyal medya uzmanlığı, kurumsal iletişim uzmanlığı gibi medyanın çeşitli alanlarında çeşitli birimlerde görev alabilmektedirler. Diğer yandan bölüm mezunları akademik kariyer yapabilmektedirler.
Pazarlama bölümü öğrencileri, tüketici davranışlarını, pazarlama araştırmasını, marka yönetimini, reklamcılığı, satış yönetimini ve pazarlama stratejilerini öğrenirler.Pazarlama bölümü mezunları, birçok sektörde farklı pozisyonlarda çalışabilirler.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Muhasebe Müdürü maaş beklentisi aylık ortalama 60.700 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 54.600 TL ile 65.000 TL arasında değişmektedir.
Satış ve pazarlama müdürü olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İşletme Bölümü, İktisat Bölümü, Çalışma Ekonomisi Bölümü ve Pazarlama Bölümü gibi programlarından mezun olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri