Brokoli nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir? Tezgahta 2 gün, buzdolabında 7-14 gün, dondurucuda 8-12 ay boyunca.
Brokoliyi buzdolabında direk bir poşet içerisinde saklayabilirsiniz. Brokolinin kök kısmını su içerisine koyarak dolapta saklayabilirsiniz. Brokolinin etrafına nemli bir bez sererek buzdolabında saklayabilirsiniz.
Brokoli kürünün 21 gün boyunca aralıksız uygulanması önerilir. 21 gün sürekli tüketilen brokoli kürü, günde 2 defa alınır. Kahvaltıdan önce 1. bardak; öğle yemeğinden önce de 2. bardak brokoli kürü içilir. 21 günün 21 günü de kürü uygulamanız gerekir.
Pişmiş brokoli buzdolabında 3 güne kadar saklanabilir..
Bir hafta veya daha uzun süre bekletilen brokoli kötü koku yayacak, sararma ve solma başlayacaktır. Ayrıca brokoliyi mutlaka buzdolabında kuru şekilde muhafaza etmelisiniz. Eğer brokoli ıslak olursa birkaç saat içinde çürüyecek ve hiç kullanılmaz hale gelecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Sararmış brokolinin tadı acımsı olur ve besin değeri de oldukça düşüktür. Sağlığa herhangi bir zararı olmasa da besin değerinin düşmesi nedeniyle brokolinin sararmış şekilde yenmesi uzmanlar tarafından önerilmez. Brokoli çok fazla sararmadıysa tüketilmesi ya da tüketilmemesi tamamen kişilerin tercihlerine bağlıdır.
Su kaynarken içine bir tutam tuz atmanız faydalı olacaktır. Kaynayan su içerisine brokolileri atın ve 10 dakika kadar kaynatın. Bu süre 7-8 dakika kadarda yeterli olmaktadır. Bunun için brokoliler haşlanmaya başlayınca kontrol etmenizde fayda vardır.
Doğru şekilde saklanmış yiyeceklerin ne kadar süreyle yenebilecekleri, her kaynakta farklı yazıyor. Uluslararası bildirilerde kullanılan sağlık tavsiyeleri, “En fazla 4 gün yenebilir” diyorlar. Bazı kaynaklar ise bu sürenin, her hangi bozulma belirtisi görülmüyorsa, bir haftaya kadar uzatılabileceğini söylüyor.
Biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve dilimleyip bir derin kaseye alın. Üstüne soğumuş brokolileri, mısırı, doğranmış turşuyu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Yağ, balzamik ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayın ve servis edin. Afiyetler olsun!
Bu şoklama işleminden sonra süzgeç üzerine alıp fazla sularının akmasını bekliyoruz. Buzdolabı poşetlerimizin içerisine paylaştırıyoruz ve ağızlarını sıkıca bağlayıp buzluğumuza koyuyoruz. Evinizde brokoli bulunmadığı zamanlarda veya yaz aylarında çorbalarınızda rahatlıkla taze bir şekilde kullanabilirsiniz.
Brokoli, kalp sağlığı için harikadır ve genel olarak kardiyovasküler hastalıkları önler. Kötü kolesterolün vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca tansiyonu düzenler ve yüksek tansiyonun da önüne geçer.
2) Brokoli ve Karnabahar
Kalın bağırsaklara gelerek sindirimi gerçekleşir. Bu nedenle brokoli ve karnabahar tüketildiğinde bir süre gaz problemi ile uğraşabilirsiniz.
Brokolilerin besin değerinin kaybolmaması için mümkün olduğunca az pişirilmeli. Bunun için maksimum 2-3 dakika yeterli. Brokoli haşlanırken ocağın altı kısık olmalı. Brokolinin haşlandıktan sonra yeşil kalması içinse şoklama yöntemi kullanmalı ve daha önce hazırladığınız buzlu suya batırıp çıkarmalısınız.
Salatanızın üzerine streç film sarın. Bu şekilde sakladığınız salataları iki üç günden fazla tutmamanızda fayda vardır. Önceden pişirilmiş malzemelerle hazırlanan salataların, bakterilerin üremesini veya yiyeceklerin bozulmasını önlemek için buzdolabında saklanması gerekecektir.
Suyun içine 1 fincan sirke ekleyerek brokoli parçalarının daha da temiz olmasını sağlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar sirkeli suda bekleyen brokoliyi, musluk altında soğuk sudan geçirin ve dilediğiniz tarif için kullanın. Sirkeli su, bazı bitkilerde bulunan minicik böceklerin temizlenmesini sağlar.
Kaynamakta olan suya atarak 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı, limon tercihe göre sarımsak ve tuz ilave edin. Afiyet olsun.
Brokoli ve yoğurdu birlikte yemek bağırsak kanserini önlüyor hatta tedavi ediyor. Brokoli, kanserle mücadele eden sülforan maddesini içeriyor. Yoğurt ise içerdiği probiyotikler ile mide ve bağırsaktaki bakterileri önlemeye yardımcı oluyor.
Brokolinin buharda ve suyun içinde haşlanma süresi birbirinden farklıdır. Buharda haşlandığında ortalama 10 dakika yeterlidir. Bu süreden daha fazla pişerse tüm besin değerini kaybedebilir. Tencere içinde suyla beraber brokoli haşlamak istediğinizde 5 dakikayı geçmemelidir.
Ayrıca gece rahat bir uyku uyuyabilmemiz için de sindirim sistemimizin dinlenmeye geçmesi gerekir, bu nedenle gece mümkün olduğunca çiğ ve hazmı zor olan salata ve meyve yememeliyiz.
Uzun vadede ki sonuçları ise özellikle böbrek ve karaciğer işlev soruları, kas tonusu azlığı ve güçsüz bağışıklık sistemine sebep olarak enfeksiyonlara sık yakalanmalar olarak sıralanabilir.
Ertesi veya takip eden günlerde soğumuş yemeğin sadece yenilebilecek kadar olan bölümü ısıtmak gerekir. Aksi takdirde ısınmış yemekte mikroplar ürer ve yemek soğuduğunda bakteriler ölür. Siz, soğumuş yemeği ısıtıp tekrar soğutarak yeni bakteri üretirsiniz. Üreyen bakteriler de gıda zehirlenmesine yol açar.
Haşlama Brokoli Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Brokoliler; vitamin değeri kaybedilmeden, kısa süre, hafif diri kıvamda ve canlı yeşil renkte kalacak şekilde haşlanmalıdır ve sıcak su içinde bekletilmeden, hemen haşlama suyu süzülmelidir.
Genel olarak brokoli suyunun faydaları İbrahim Saraçoğlu tariflerine göre haşlama suyu şeklinde hazırlanır ve gün içinde içilebilecek 500 ml olarak tüketilir. Bu su aynı zamanda iştah kesici özellikleri ve detoks etkisi ile sağlıklı zayıflamayı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri