Brokoli haşlama suyu tam olarak kaynar olmamalı. Brokolileri kaynayan suda fazla tutmamalısın. Brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir. Aksi halde besin değerini kaybedebilir.
Haşlama Brokoli Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Brokoliler; vitamin değeri kaybedilmeden, kısa süre, hafif diri kıvamda ve canlı yeşil renkte kalacak şekilde haşlanmalıdır ve sıcak su içinde bekletilmeden, hemen haşlama suyu süzülmelidir.
Kaynayan su içerisine brokolileri atın ve 10 dakika kadar kaynatın. Bu süre 7-8 dakika kadarda yeterli olmaktadır. Bunun için brokoliler haşlanmaya başlayınca kontrol etmenizde fayda vardır. Brokoliler çok yumuşamadan ve renkleri değişmeden tencereden çıkarın.
Brokolilerin üzerini aşmayacak miktarda kaynar suyun içerisine brokolilerin çiçekleri üst kısımda kalacak şekilde koymalısınız. Brokolileri haşlarken tencerenin kapağı mutlaka açık olmalı. Brokolilerin besin değerinin kaybolmaması için mümkün olduğunca az pişirilmeli. Bunun için maksimum 2-3 dakika yeterli.
Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında tercihen alt raflara yerleştirerek 20-25 dakika pişirin. Uçları hafifçe renk almaya başlayınca kürdan veya bıçak ucuyla pişme derecesini kontrol edin. Hafif dişe gelir kıvamda seviyorsanız 15 dakika, pişmiş seviyorsanız 20 dakika kadar fırında tutun.
İlgili 22 soru bulundu
Kalp hastalıkları, kanser, kemik, cilt yapısını iyileştirir, yanık ve kızarıklık izlerini giderir. Bağışıklığı güçlendirir ve kişiyi alerjilere karşı korur. Brokoli Suyu Neye İyi Gelir? Bilinen pek çok faydası bulunan brokoli suyu, vücut içerisinde pek çok durumda koruyuculuk görevi üstlenir.
Sararmış brokolinin tüketilmesinde herhangi bir problem yoktur fakat tadı ve besin değeri sebebiyle tüketilmesi önerilmez. Eğer çok sararmış kısım yoksa buralar ayrılarak tüketilebilir.
Tencerede, kapağı açık şekilde haşlamanız gerekir. Brokolileri, köklerinden kesip tencereye koyabilirsiniz. Her bir brokoli çiçeğinin üzerini geçecek kadar su eklediğinizde, kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. Pişirme süresine dikkat ederek, mevsiminde brokoliyi lezzetli şekilde haşlayabilirsiniz.
BROKOLİ YOĞURT İLE YENİR Mİ? Evet, brokoli yoğurt ile yenebilmektedir. Hatta yoğurt ile birlikte brokoli yemenin bağırsak kanserini önleme gibi bir tedavi yöntemi de vardır.
Genel olarak brokoli suyunun faydaları İbrahim Saraçoğlu tariflerine göre haşlama suyu şeklinde hazırlanır ve gün içinde içilebilecek 500 ml olarak tüketilir. Bu su aynı zamanda iştah kesici özellikleri ve detoks etkisi ile sağlıklı zayıflamayı sağlar.
Ocaktaki su kaynama noktasına denk geldiğinde içine çiçekli kısımları üstte olacak şekilde yerleştir. Brokoli haşlama suyu tam olarak kaynar olmamalı. Brokolileri kaynayan suda fazla tutmamalısın. Brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir.
Brokoli çok Haşlanırsa ne olur? Brokoliler; vitamin değeri kaybedilmeden, kısa süre, hafif diri kıvamda ve canlı yeşil renkte kalacak şekilde haşlanmalıdır ve sıcak su içinde bekletilmeden, hemen haşlama suyu süzülmelidir. Gereğinden fazla haşlanırsa, çok yumuşayacak, dağılacak ve besleyiciliği azalacaktır.
Brokoli haşlamadan önce yıkanır mı? Brokoli sebzesini tüketilmeden önce yıkanabilir. Bir kap içine su doldurulur. Az miktarda sirke ilave edilen suda brokoli yaklaşık olarak 10 dakika boyunca bekletilir.
Uzmanlar bu yüzden haftada bir iki kezde olsa brokoli tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Besin değerini korumak açısından brokoliyi buharda pişirmek en sağlıklı yöntemi. Buharda pişirdiğiniz brokolinin yanına hem renk olarak hem de lezzet olarak çok yakışacak iki sebze daha var ki patates ve havuç! Bir güzel buharda yumuşatılan bu sebzeleri yoğurtla servis ederek sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.
Brokoli, günlük tüketilmesi önerilen ve sağlıklı bir vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılar. Lahana ailesi üyelerinden olan brokolide protein ve lif oranı oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra folik asit, magnezyum, kalsiyum ve selenyum bulunur.
Kaynamaya başlayan suyun içine yıkanmış brokolileri atın ve 5 dakika kadar haşlanmasını sağlayın. Haşlanan brokoliler, tencere içinde birkaç dakika demlenmeli. Demlendikten sonra brokoli suyunu süzün ve 2 farklı kaba ayırın. Tüketeceğiniz günlerde taze olarak demlemeye özen gösterin.
Brokolileri kaynayan suda 3 dakika haşlayın ve çıkardıktan sonra buzlu su dolu kaba koyun. Süzüp, kuruttuktan sonra Koroplast Buzdolabı Poşetine yerleştirip, havasını alarak ağzını kapatın.
Demet demet ayırdığımız brokolileri tenceremize koyuyoruz. Brokolilerimizin üstünü geçecek kadar su ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. Haşlanan brokolilerimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra bol zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Haşlanmış brokoliler eğer hava almayacak bir kapta doğru soğuklukta bir dolapta kalırsa 4-5 güne kadar dayanır. Ancak üzerine z. yağ, sirke, limon eklenmemeiş olmalı. Bunları ekleyip dolaba atarsna süre 1-2 güne düşer.
Brokoli, insan sağlığı için oldukça faydalı ve besin değeri yüksek bir besindir. Aynı zamanda düşük kalorili olması sayesinde sağlığını ve formunu korumak isteyenler için vazgeçilmezdir. Sindirim sistemini güçlendirmesi, bağışıklığı artırması, enfeksiyonları önlemeye yardımcı olması brokolinin faydalarındandır.
Brokoli, insan sağlığı için çok faydalı sebzelerden birisidir; başta kanser ve kalp hastalıkları olmak üzere, diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Bu şifalı sebze vücuttaki sağlıklı hücreleri ve dokuları destekleyen, oksidatif stresi azaltan, çok sayıda antioksidan içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri