Kolayca hazırlanan brokoli küründen elde edeceğiniz sarımtrak renkteki suyu her sabah ve akşam, yemeklerden önce aç karnına için. Tadını beğenmeseniz de içine ektra bir malzeme ilave etmeye çalışmayın ve en sade haliyle onu değerlendirin.
Brokoli kürünün 21 gün boyunca aralıksız uygulanması önerilir. 21 gün sürekli tüketilen brokoli kürü, günde 2 defa alınır. Kahvaltıdan önce 1. bardak; öğle yemeğinden önce de 2. bardak brokoli kürü içilir. 21 günün 21 günü de kürü uygulamanız gerekir.
Tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde beş dakika kadar kaynatılır. Sonrasında ise haşlanan brokoli suyu süzülür ve soğuması beklenir. Süzülen bu brokoli suyu yeşil renkte olacaktır. Bu şekilde elde edilen brokoli suyu soğuk bir meyve suyu gibi kahvaltıdan önce ya da öğle yemeğinden önce aç karnına içilmektedir.
Kalp hastalıkları, kanser, kemik, cilt yapısını iyileştirir, yanık ve kızarıklık izlerini giderir. Bağışıklığı güçlendirir ve kişiyi alerjilere karşı korur. Brokoli Suyu Neye İyi Gelir? Bilinen pek çok faydası bulunan brokoli suyu, vücut içerisinde pek çok durumda koruyuculuk görevi üstlenir.
İlgili 29 soru bulundu
Biyoaktif bileşenleri içeren brokoli, pek çok turpgil ailesinden gelen sebzeler gibi kronik hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Çeşitli araştırmalar, brokolinin meme, prostat, mide, kolarektal, böbrek ve mesane kanserlerini önlemede ve tedavisi sırasında destek olduğunu belirtmiştir.
Brokoli suyu ve çorbası kişilerin sindirim sistemini çalıştırmaktadır. Özellikle bağırsak problemi yaşayan kişiler brokoli çorbası içerek, sindirimlerini kolaylaştırabilirler. Brokoli suyu bağışıklık sistemini artırır. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişiler bu besini sürekli olarak tüketebilir.
Vücutta iltihaplanmayı azaltır ve güçlü bir antioksidan kalkanıdır. Brokoli, vücut dokularındaki iltihabı azalttığı gösterilen çeşitli biyoaktif bileşikler içerir.
BROKOLİ: Sülfür içeren besinler karaciğeri temizler. Gıda yoluyla, çevresel faktörler ya da ilaçlar nedeniyle vücuda giren kimyasallardan kurtulmayı sağlar. Lahana ve brokoli iyi birer sülfür kaynağıdır. DEVEDİKENİ: Bu bitki hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara iyi gelir.
Brokoli pişmiş veya çiğ olarak yenebilir ikisi de tamamen sağlıklıdır ancak farklı besin profilleri sağlar. Kaynatma, mikrodalgada pişirme, tavada kızartma ve buharda pişirme gibi farklı pişirme yöntemleri, sebzenin besin bileşimini değiştirir, özellikle C vitamininin yanı sıra çözünür protein ve şekeri azaltır.
Brokoli suyu: Vücuttan ödem atmayı sağlar. Gaz sancısını önler. Metabolizmayı hızlandırır.
Her gün taze tüketilmesi önerilen brokoli kürü sabah kahvaltısından önce 1 bardak, öğle yemeğinden önce 2 bardak olmak üzere 21 gün boyunca uygulanmalıdır. Etkili bir sonuç almak adına 21 gün boyunca kesintisiz bir şekilde uygulanmalıdır.
Haşlanmış brokoliler eğer hava almayacak bir kapta doğru soğuklukta bir dolapta kalırsa 4-5 güne kadar dayanır.
Her gün iki aşamada içeceğiniz brokoli suyunu karnınız aç iken tüketmeniz gerekir. En az 30 dakika geçtikten sonra yapacağınız kahvaltıdan sonra arta kalan brokoli suyunu uyumadan önce için. Böylelikle metabolizma hızı artacak ve siz uyurken bile yağlarınız yakılacaktır.
Brokoli sapı, yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde diyet listelerinin aranan seçeneği olmaya uygundur. Yüksek lif içeriği ile tokluk hissi sağlamada ve sindirimin kolaylaşmasında önemli rol oynayarak kilo verme sürecinin daha kolay bir şekilde işlemesini sağlar.
Brokoli, ıspanak, kabak, patates, domates gibi sebzeleri tansiyonunuzu düşürmek için tüketebilirsiniz. Meyveler de sebzeler gibi lif, vitamin ve mineral içerdikleri için tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
Kilo vermek ve egzersiz karaciğer yağlanmasına iyi gelmektedir. Akdeniz tipi beslenme ve haftada 3-4 gün egzersiz yapılmalıdır. Ayrıca karaciğer için en faydalı besinlerin arasında kahve gelmektedir. Günlük kahve tüketimi karaciğer yağlanmasının yanında karaciğer kanserine bile iyi gelebilmektedir.
Kırmızı üzüm Karaciğer içinden zararlı toksinleri arar. Soya Karaciğeri harika bir şekilde temizleyen soyanın sütünü de sık sık içmelisiniz. Baklagiller ve kuru yemişler Bu besinler karaciğerde bulunan zararlı toksinleri temizliyor.
Karatay açıklamasının devamında: Doğal kırmızı et, yumurta ve kelle paça kolesterolü yükseltmez, karaciğeri yağlandırmaz, kilo aldırmaz. Göbekteki yangını söndürür.” Karatay mutfağının şifa sağlık kaynağı olduğunu dile getiren Karatay, “Karaciğer yağlanmasını önler.
Kahvaltıdan önce 1. bardak; öğle yemeğinden önce de 2. bardak brokoli kürü içilir. 21 günün 21 günü de kürü uygulamanız gerekir. Yapacağınız 1 günlük kaçamak, kürün etkisini azaltabilir.
Sararmış brokolinin tadı acımsı olur ve besin değeri de oldukça düşüktür. Sağlığa herhangi bir zararı olmasa da besin değerinin düşmesi nedeniyle brokolinin sararmış şekilde yenmesi uzmanlar tarafından önerilmez.
Kaynayan yarım litre suyun içine 200-250 gram brokoliyi atılır. Hafif ateşte en fazla 4-5 dakika haşlanır. ve ılıdıktan sonra süzüp ayrılır. Üçte birini sabah, üçte birini öğlen ve son kalan üçte biri de akşam aç karnına içilir. Brokoli suyunu içtikten sonra 20 dakika su hariç herhangi birşey tüketilmemelidir.
Lahana gibi brokoli ve karnabahar da sülfür içeren sebzelerdendir. Kalın bağırsaklara gelerek sindirimi gerçekleşir. Bu nedenle brokoli ve karnabahar tüketildiğinde bir süre gaz problemi ile uğraşabilirsiniz.
Genel olarak brokoli yemenin herhangi bir zararı olmadığı gibi yan etkileri de ciddi değildir. Brokoli tüketiminin en yaygın yan etkileri gaz ve bağırsakta tahriş ise brokolinin yüksek lif oranından kaynaklanır.
Vücut direnci için gerekli vitamin ve mineralleri sağlayan brokolinin en sağlıklı tüketim şekli kaynatılıp üzerine limon ve yoğurt döküp yenilme şeklidir. Bunun yanı sıra çiğ halinde yüksek oranda su bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri