Brüksel lahanası çözünür ve çözünmez olmak üzere iki çeşit posaya sahip. Yüksek oranda posa içeriyor olması tokluk hissi yaratmasını sağlıyor ve böylece kilo vermeye yardımcı oluyor.
Zayıflama sürecinde Brüksel lahanasının etkisi ise şöyle ifade edilebilir: C vitamini, lif, antioksidan maddeler bakımından zengin olan Brüksel lahanası düzenli olarak tüketildiğinde bağırsakların işleyişini hızlandırır. Sindirim sistemini rahatlatma etkisi olan bu faydalı sebze, kilo verme sürecini hızlandırır.
Besin Değerleri 1 porsiyon Brüksel lahanası 54 (kcal) kalori içerir. 1 porsiyon Brüksel lahanası 6.68 gram protein, 0.51 gram yağ ve 6.6 gram lif içerir.
İlgili 43 soru bulundu
1 porsiyon Bürüksel lahanası; 60 g kalori içerir. 4 g lif ve 0,3 g yağ içermesinden dolayı zayıflamak isteyenler için hem tokluk sağlar hem de diyetin kalorisini düşürür.
Aşırı tüketim. Kalori değeri olarak düşük olan fakat besin değeri olarak yüksek olan Brüksel lahanasını bolca tüketebilirsiniz ancak gaz yapıcı özelliğinden dolayı özellikle ülser gibi mide rahatsızlığı yaşayanlar veya ishal sorunu olanlar dikkat etmelidir.
Bir haftada 5 kilo vermek için, her gün öğünlerinde küçük porsiyonlar halinde besleyici ama düşük kalorili yiyecekler yiyerek ve aralıklı antrenman, spor ve diğer enerjik aktivitelerle aerobik egzersiz yoğunluğunu ciddi anlamda artırarak, aldığından 4.500 ila 6.000 kalori fazlasını yakman gerekecek.
Ne Zaman Tüketilmelidir? Birçok sebze ve meyveyi artık her mevsimde bulabiliyor olsak da mevsim sebze ve meyvelerini tüketmenin sağlıklı olduğunu unutmamalısınız. Brüksel lahanasının asıl mevsimi ise kıştır. Ağustos ve mart ayları arasında sağlıklı ve lezzetli bir Brüksel lahanası tüketmek mümkündür.
Brüksel lahanasının içeriğinde C vitamini bulunuyor. Bu sayede bağışıklığı arttırıyor, bağ dokusu ve kemiklerin yapısında bulunan kolajen üretimi destekliyor ve dokuların büyümesi, onarılmasında önemli rol oynuyor. K vitamini açısından da besin zenginliği sunan Brüksel lahanası, kemikleri güçlendiriyor.
Brüksel Lahanası Zararları
Gaz yapar. Fazla tüketimle mide rahatsızlığı olan kişilere olumsuz yan etkiler yaratır. İdrar yollarına zararı olabilir.
Brüksel lahanasının 100 gramında 36 kalori bulunmaktadır. Brüksel lahanasının 1 porsiyonu (150 gr) 54 kaloridir.
Zeytinyağlı Brüksel Lahanasının 100 gramında 54 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 140 gram Zeytinyağlı Brüksel Lahanasında 76 kalori bulunmaktadır. Zeytinyağlı Brüksel Lahanası, A,C,K vitaminleri, potasyum ve lif açısından zengin bir yemek olup ana öğünlerde sebze yemeği yerine tüketilebilir.
Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.
Ünlü mankenlerin formda kalmak için kullandığı, çok özel diyet! Muhteşem bir görünüme kavuşmak isteyenler, bu diyet tam size göre... Hedef: Haftada 3 kiloGünlük kalori: 1400 Kcal Mankenlerin nasıl bu kadar ince kaldıklarına şaşırıyor musunuz?
Diyet programı, egzersizler ve elma sirkesi diyeti ile bir ayda 2 ile 8 kilo arasında kilo kaybı yaşayabilirsiniz.
Diğer yandan asidik özellikler içeren elma sirkesi vücutta yağ toplanmasının da önüne geçiyor. Özellikle aç karna tüketildiğinde yağ yakımını hızlandıran, yağ depolanmasını azaltıp metabolizmayı hızlandıran, toksinleri vücuttan atan elma sirkesinin zayıflamaya yardımcı olduğunu söylemek mümkün.
Havuç, tatlı patates, kuşkonmaz, brüksel lahanası, lahana, enginar gibi lif bakımından zengin yiyecekler, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak sizi kabızlık gibi problemlere karşı korurlar.
Brüksel lahanası, lahana, brokoli gibi gıdalar daha fazla gaz üretimine yol açarak gaz ve şişkinlik yakınmasına yol açabiliyor.
6. Posasıyla Kabızlığı Önler
Özellikle pişirirken hoş olmayan kokuları ortaya çıkaran kükürtlü bileşikler, beyaz lahananın sindirim sistemini iyi çalıştırmasını sağlar. Ayrıca yaprak kısımlarında daha yoğun olarak bulunan posa sayesinde de bağırsak hareketlerini artırıcı özelliği oldukça yüksek bir sebze.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri