Brülör seçiminde kazanın tipi, kazanın kapasitesi, kazanın cinsi , kazan karşı basıncı, kazan ısı kaybı , kazan derinlik , yakıt cinsi , brülörün çalışma şekli (tek/çift kademe, oransal) gibi faktörler önemlidir. · Karşı basınçlı kazanlarda uzun namlulu, karşı basınçsız kazanlarda kısa namlulu brülör seçilmelidir.
Brülör kataloğunda fan basıncı, kazan karşı basınç değerinin 2 katı veya üzerinde olacak şekilde seçim yapılır. Kullanılacak meme açısı yanma odası boyutlarına bağlıdır. Dar ve uzun yanma odalarında 45° açılı, geniş ve kısa yanma odalarında 60° açılı meme kullanılmalıdır.
– İki Kademeli Brülörün Çalışma Prensibi
Kazan üzerinde bulunan termostat ve presostatın ayarlanmış değerlerine göre sırasıyla 1. Ve 2. Kademeler devreye girer. İki kademeli çalışmayı yürütebilmesi amacıyla, iki adet meme ve selenoid vanasının yanısıra, yakma havasını otomatik olarak ayarlayan servomotor vardır.
Yakıtın Atomizasyonuna Göre Brülör Çeşitleri
Sıvı yakıt brülörleri; buharlaşmalı brülörler (karbüratörlü), pompalı brülörler ve dönel brülörler olmak üzere üç grupta toplanır.
Betonlu brülörler olark da tabir edilirler. Ortam yanma havası 550 derece ön ısıtılmasına kadar aynı kapasiteyi verebilecek şekilde çalışabilmektedirler.
İlgili 27 soru bulundu
HAVA AYARI (ALM5, ALM7, ALM14, ALM22, ALM30, ALM30)
Hava ayarı için brülörün dış kapağı çıkarılır. A ile gösterilen klapenin üzerindeki vida gevşetilir, iste- nen konuma ayarlandıktan sonra ayarın (bozulma- ması için aynı vida vasıtasıyla sabitleme yapılır.
Brülörde yakıt varken ateşleme gerçekleşmiyorsa: Fuel oil brülör arızaları içinde en sık görülenlerden biri ateşleme sorunudur. Brülörde yakıt varken cihaz ateşleme yapamıyorsa bu durumda memede pislik birikmiş olabilir. Meme kısmını temizleyerek çözüme gitmek mümkün.
Ekonomik brülör veya normal brülör ile kullanı- labilir. Ocakta birden çok nor- mal brülör mevcutsa Simmer Plate'nin arka veya ön sağ normal brülöre yerleştirilmesi önerilir.
Sıvı yakıtlı brülörler, yakıtın sıvı halde olduğu durumlarda kullanılır. Bu brülörler, yakıtın püskürtülmesi ve ardından da yanması yoluyla ısı üretirler. Brülörler, yakıtın püskürtülmesi için bir püskürtme memesi kullanır ve bu memeden çıkan yakıt, bir ateşleme kaynağı tarafından tutuşturulur.
Brülör ve yakım tesisinin bakımı
Brülör memesi 3-4 günde bir defa sökülmeli, mazotla yıkanarak temizlenmeli. (Meme deliğini açmak için tel vs. kullanılmamalı. Mazot içinde çalkalamakla veya meme içine mazot doldurup parmakla basınca kolaylıkla açılır.) Fotosel her gün temiz ve kuru bir bezle silinmeli.
Üflemeli Brülörler: Bu brülörlerin en önemli özelliği yanma havasının bir fan vasıtasıyla cebri olarak gönderilmesidir. Üflemeli brülörlerde yakma havasını sağlayan fan aynı zamanda yanma hücresinde oluşan karşı basıncı ve eğer varsa bacadaki dirençleri yenmeyi sağlar.
Premix Brülörler, ön karışımlı yanma teknolojisini kullanırlar. Brülöre verilmeden önce yüksek verimli yanmayı sağlamak için gaz ve yanma için gerekli olan havanın karışımı Premix teknolojisi olarak adlandırılır.
Doğalgaz yakan cihazların (brülör, bek v.b.) emniyetli ve verimli olarak çalışmalarını temin etmek maksadıyla tesis edilen sistemlerdir. Gaz kontrol hattında kullanılacak olan ekipmanlar yakıcının kapasitesine, brülör tipi ve şekline bağlı olarak değişiklik gösterir.
Brülör Otomatiği/ Beyin: Brülörün emniyet koşulları içinde yanmasını temin eden ve arıza durumlarında ventillerin, motorun durmasını temin eden elektronik kumanda cihazı.
Brülör Nedir ve Brülör Ne İşe Yarar? Brülör, yakıtın hava ile uygun oranda karıştırılarak tam olarak yakılmasını sağlayan bir cihazdır. Özellikle mekanik tesisatlarda kullanılan brülörler, kazanlarda kullanılan yakıtın tam olarak yanmasını ve kontrol edilmesini sağlarlar.
Demir-Çelik sektöründe, Demir dışı metallerde kullanılan endüstriyel fırınlarda ve ateşleme sistemlerinde ana brülörlerin güvenli ateşlenmesi için kullanılan küçük kapasiteli pilot beklerdir. Bu sektörlerin yanı sıra plastik, elyaf vekağıt endüstrilerinde de kullanılmaktadır.
ÜRET BRÜLÖR ÜRG 2 GAZ BRÜLÖRÜ (75-185 KW) TEK KADEME GAZ YAKITLI TEK KADEMELİ BRÜLÖR.
Brülör ayarı doğalgaz sistemlerinde ve pek çok gaz sisteminde püskürtme işlevi sunan bir sistem olarak belirtilmektedir. Genel bakımdan yakıt ayarını ısı jeneratörüne göre ayarlaması brülörün genel işlevi sayılmaktadır.
Brülör bakımı, çeşitli endüstriyel proseslerde kullanılan brülörlerin verimli ve güvenli çalışmasını sağlamak için en az yılda bir ağır bakımlarının yapılması gerekir. Düzenli bakım arızaları önlemeye, brülör performansını optimize etmeye ve ekipmanın ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
Bunsen brülörü, ısıtma, sterilizasyon ve yanma için kullanılan, tek bir açık gaz alevi üreten yaygın bir laboratuvar ekipmanı parçasıdır. Adını Robert Bunsen'den almıştır.
c) Brülör memesi 3-4 günde bir defa sökülmeli, mazotla yıkanarak temizlenmesidir. (Meme deliğini açmak için tel vs. kullanılmamalı. Mazot içinde çalkalamakla veya meme içine mazot doldurup parmakla basınca kolaylıkla açılır.) d) Fotosel her gün temiz ve kuru bir bezle silinmelidir.
Brülörün yanma havasının miktarı hava ayar klapesinin açılıp kapanması ile arttırılıp azaltılır. İstenilen yanma hava miktarının ayarlanması el ile manuel olarak veya servo motor vasıtası ile ayarlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri