Saçlarınızı iyice ıslattıktan sonra bıttım sabunu ile köpürtün ve yıkadıktan sonra durulayın. Bir gün bıttım sabunu ertesi gün doğal bir şampuan ile yıkayın. Bıttım sabununu cildinizde de kullanabilirsiniz. Duş sırasında saçınız gibi vücudunuzu da bıttım sabunu ile yıkayabilirsiniz.
Bıttım sabunu, doğal içeriği sayesinde birçok cilt ve saç sorununa iyi gelir. İçeriğindeki bıttım yağı, cilt ve saç bakımında kullanılan değerli bir yağdır. Bıttım sabunu saç temizliğinde, cilt temizliğinde, cildi nemlendirmede, cilt rahatsızlıklarının belirtilerini hafifletmede ve cildi yatıştırmada kullanılır.
Saçınızı sabunla köpürterek yıkadıktan sonra şampuan kullanmamalısınız. Bıttım sabunu kullanmaya başladıktan sonra, faydalarını görmek için düzenli olarak kullanmaya devam etmelisiniz.
Düzenli kullanılması ve her yıkamada uygulanması önerilir. Bir yıkamada şampuan, bir yıkamada bıttım sabunu kullanımı etkili sonuçlar almanızı engeller. Her gün değil ama haftada 2 ya da 3 kez kullanmanızda fayda vardır. Sabundaki doğal yağın, saçlarınıza bakım yapmasına izin vermeniz daha doğru olacaktır.
Bıttım sabunu, herkes tarafından kullanılabilir. Ancak özellikle saç ve cilt sorunları yaşayan kişiler tarafından tercih edilir. Ayrıca, doğal bir ürün olduğu için hassas ciltliler, alerjik reaksiyon gösterenler ve kimyasallara karşı duyarlılığı olanlar tarafından da kullanılabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Hakiki bıttım sabunu ilk üretildiğinde yeşil renk de olurken zamanla bekledikçe rengi sarı renge döner.
Ürünün üretim aşamasından sonraki ilk hali yeşil renk tonundayken bekledikçe kuruyan Saf Bıttım sabunu sarımtırak renk almaya başlar bu durum tamamen doğal bir oluşumdur. Sabun yapısında bozulma,küflenme vs.gibi oluşumların olabilmesi mümkün değildir,Sabun bekledikçe yoğunlaşan yapıya sahiptir.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Düzenli olarak bıttım sabunu kullanmak, cildin çok daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. 2- Güneş lekelerine karşı korur: Bıttım sabunu yaz aylarında kullanıldığı takdirde cildi güneş lekelerine karşı korur. Var olan lekelerin de çok daha hızlı bir şekilde geçmesini sağlar.
Oranlar doğru dahi olsa her sabun her saça iyi gelmeyebilir. Birkaç deneme ile size iyi gelen sabunu bulabilirsiniz. Sabuna geçişlerde ortalama 1 aylık bir süreçte saçlarınızda sabuna alışma evresi vardır.
Uzmanlara göre saç dökülmesini önleyen en etkili yöntemlerden biridir. Saçlarınızın dökülmesinden şikâyetçiyseniz mutlaka bıttım sabunuyla saçlarınızı yıkamayı denemelisiniz. 7-8 ay içerisinde tamamen parlak, ipeksi, güçlü, kepeksiz saçlara kavuşabilirsiniz.
Bıttım sabunu cildi beyazlatır mı sorusunun yanıtı düzenli kullanımda cilt renginin açılmasına yardım edeceği olacaktır. Düzenli olarak bıttım sabununu cildinize uygularsanız kararmış bölgelerin renginin açılacağını fark edeceksiniz.
Bıttım Sabununu Nasıl Muhafaza Etmeliyiz
1 kalıp sabun kuru bir yerde muhafaza ederseniz size 2 ay 3 ay çok rahat gider. Banyoda nemli yerde ise kendi kendine yumuşar ve 2 katı hızla boş yere erir gider.
Yüz, saç ve vücut temizliğinde oldukça etkilidir. Sentetik kimyasallarla birlikte kullanılmaması tavsiye edilir. Yüz ve vücut kullanımında köpürtülerek 2-3 dakika bekletilip bol su ile durulanırsa daha etkili bir sonuç alınır. Günde 2 sabah ve akşam düzenli kullanılması önerilir.
Bıttım sabunu kepek ve mantar hastalığına iyi gelen ve daha birçok faydası olan %100 doğal bir üründür. Saçları besler, yumuşatır, erken beyazlamasını önler ve deri döküntülerine iyi gelir.Sabunun ilk yapıldığı yer Mardin'in Botan bölgesi olmakla beraber Siirt ile bütünleşmiştir.
Kaşıntıları önlemek için defne sabunuyla duş almanız önerilir. Cildi rahatlatır ve kaşıntıyı kısa sürede giderir. Defne sabunu faydaları arasında olan kaşıntı giderici özelliği dış ortamlarla en çok temas eden ellerle ilgili sorunlar yaşadığınızda da kullanabilirsiniz.
Vücudun temizliği için de bıttım sabunu oldukça başarılı bir tercihtir. Cilde düzenli bıttım sabunu kullandığınızda peeling etkisiyle cildinizi pürüzsüzleştirir ve güzelleştirir. Bıttım sabunu güneş lekeleri, doğum ve hamilelikte oluşan lekelerin görünümünün hafifletilmesine yardımcı olur.
Bıttım sabununu kullananların hepsi yüzde tüylenme yapmadığını belirtmişlerdir. Bıttım sabunu kullananlar bu sabunun yüz tüylerinde her hangi bir artış olmadığını söylüyorlar. Ayrıca, bıttım sabunu hakkında yapılan araştırmalarda yüzde tüylenme yaptığına dair bir bulguya rastlanmamıştır.
Bıttım sabunu sivilce, akne ya da siyah nokta tedavisi için kullanıldığında, haftada iki veya üç kez uygulama yapılmalıdır. Önce sıcak su ile yıkanan yüze sabun köpüğünden hafif masajla maske yapılmalıdır. Birkaç dakika bekledikten sonra önce ılık su, ardından soğuk su ile yüz iyice yıkanmalıdır.
En Doğru Saç Yıkama Rutini Nedir? Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Sürekli Aynı Şampuanı Kullanmak Doğru mu? Sürekli aynı şampuanın kullanılması, saç ve baş derisi için olumsuz olabilir. Zamanla saç, o şampuanın etkisine alışabilir ve istenen sonucu vermeyebilir.
Saç dökülmesine neden olan hiçbir etken, saçın kesilmesi ile ilgili değildir. Dökülmeyi engellemese de saç köklerinin hava alması ve kırıkların yok edilmesi saçın daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasına neden olacaktır. Saç kestirmek, sağlıklı uzayan saçlar için etkili bir yöntemdir.
Gerçek bıttım sabununda yüksek miktarda bıttım bitkisinin yağının bulunduğunu belirten Yurtsever, bu sabunun renginin yeşil olduğunu kaydetti. Yurtsever, bıttım bitkisinin bir nevi yabani Antep fıstığı olduğunu, dağ ve ormanlarda doğal ortamda yetiştiğini aktardı.
Sabunu kafama güzelce sürdüğümde rahatça köpürüyor.
Bıttım sabunu Sadece saçlarda değil deri ve sakallarda da dökülmeye neden olan saçkıran hastalığına iyi geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri