Pek çok kişi cildinde oluşan kararmalardan mustariptir. Bazen güneş yüzünden bazen de kapalı kaldığı için oluşan kararmalar bıttım sabunu sayesinde giderilebilir. Bıttım sabunu cildi beyazlatır mı sorusunun yanıtı düzenli kullanımda cilt renginin açılmasına yardım edeceği olacaktır.
Menengiç yağından sağlanan bıttım sabunu; yüze, saça ve cilde oldukça faydalıdır. Siirt'te yetişen bıttımdan sağlanan bıttım sabunu, saç dökülmesini önler. Bıttım sabunu; kepek oluşumunu önler. Bununla beraber mantar, egzama, ergenlik sivilcelerine, bedendeki tahrişe ve yaraya karşı çok etkilidir.
En az haftada iki ya da üç kez kullanılması gereken bıttım sabunu hızlı bir şekilde etkisini göstermeye başlar. Bıttım sabununu yüz için iki ay boyunca düzenli kullanmak önemlidir. Bıttım sabununun önemli hastalıklara tedavi için kullanılmaya başlanmadan önce mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir.
Aksi taktirde faydası yeteri kadar görülmeyebilir. Uzmanlar bıttım sabununu düzenli kullanan kişilerin saç beyazlamasına fayda sağladığını belirtmektedir. Bıttım sabunu beyaz saçları azalttığı gibi grileşmelerin de eski görünümlerine dönmesini sağlamaktadır. Ancak sabunun sık sık ve düzenli kullanımı gerekmektedir.
Bıttım sabunu yaz aylarında kullanıldığı takdirde cildi güneş lekelerine karşı korur. Var olan lekelerin de çok daha hızlı bir şekilde geçmesini sağlar.
İlgili 18 soru bulundu
Cilt beyazlatmaya yardımcı özel olarak üretilmiş pirinç sabunumuzda Octadecenedioic Acid, sabun için üretilmiş yüksek kalitede pirinç özü, cildi besleyici olarak ise sheabutter yağı bulunur. Pirinç sabunumuzda bulunan yüksek kalitede pirinç proteini, sekiz farklı amino asit ve vitaminler ile cildi güzelleştirir.
Cilt Beyazlatıcı Sabun düzenli kullanımda ölü cilt hücrelerinin atılmasında, cilt renginin açılmasında ve cildin beyazlamasında son derece etkilidir. Koltuk altı, diz kapağı, kol dirsekleri gibi çeşitli nedenlerle kararmış olan bölgelerin renginin açılmasını sağlar.
Yüz ve vücut kullanımında köpürtülerek 2-3 dakika bekletilip bol su ile durulanırsa daha etkili bir sonuç alınır. Günde 2 sabah ve akşam düzenli kullanılması önerilir. Bıttım sabununun saç için kullanımı ise saçlar ıslatılır, köpürtülür, saçlı deriye masaj yapılarak uygulanır.
Bu nedenle, sabunu uyguladıktan sonra birkaç dakika beklemek gerekebilir. Bıttım sabunu, günlük kullanıma uygun bir üründür. Ancak, özellikle cilt hassasiyeti olan kişiler, her gün kullanmadan önce doktorlarına danışabilirler.
Hakiki bıttım sabunlarının rengi yeşil ve sarı renk olmak üzere iki farklı rengi bulunur. Hakiki bıttım sabunu ilk üretildiğinde yeşil renk de olurken zamanla bekledikçe rengi sarı renge döner. Hakiki bıttım sabunu içinde ender bulunan bıttım yağı konulur.
Cilt bakımında kullanımı için bıttım sabunu ılık su ile köpürtülür ve cilde masaj yaparak uygulanır. Ardından yüz suyu ile durulanır. Bıttım sabunu cilt bakımında günlük olarak kullanılabilir. Ancak cilt tipine göre kullanım sıklığı ayarlanabilir.
Bıttım sabununun zararları nelerdir? 1- Bıttım sabunu bazı saçların kurumasına neden olabilir. Bunun önüne geçmek için sabunu duruladıktan sonra saç kremi kullanılmalıdır. 2- Göze kaçan bıttım sabunu gözlerin kısa süreliğine yanmasına neden olur.
Ciltte meydana gelen yara ya da tahrişlerin giderilmesinde etkili olurken, sedef hastalığında ve egzamada tedavi edici bir özelliğe sahiptir. Bıttım yağı günlük cilt bakımında da kullanılabilir. Nemlendirici özelliği sayesinde cildin daha parlak ve canlı kalmasını sağlar.
Kepek oluşumunu engelleyen bıttım sabunu egzamaya, mantara, ergenlik sivilcelerine vücuttaki yara ve tahrişlere karşı etkilidir. Gözenekleri açar varisleri iyi derecede rahatlatır. Ancak etkisini iyi görmek için düzenli uygulanması gerekir.
Gerçek bıttım sabununda yüksek miktarda bıttım bitkisinin yağının bulunduğunu belirten Yurtsever, bu sabunun renginin yeşil olduğunu kaydetti. Yurtsever, bıttım bitkisinin bir nevi yabani Antep fıstığı olduğunu, dağ ve ormanlarda doğal ortamda yetiştiğini aktardı.
Birçok uzman görüşüne göre güvenirliliği onaylanmış sabunları kullanarak daha temiz ve berrak bir cilde ulaşabilirsiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sabun doğru kullanıldığında cildi onarır ve iyileştirir.
Bıttım sabunu cilt bakım ürünü satan mağazalardan ve aktarlardan temin edilebilir. Bu sabunu online satış mağazalarından tekli ve set olarak sipariş etmek de mümkün.
düzenli kullandığınız takdir de faydalarını sizde göreceksiniz. Bir gün Bıttım Sabunu kullanıp ertesi sabah, yada akşamı şampuan kullanmayınız.
Yüzü Sabunla Yıkamak Zararlıdır
Yüzümüz için kullandığımız sabunlar ancak içeriği nedeniyle zararlı olabilir. pH değerleri cilt yapısına uygun olmayan, nemlendirici içermeyen, yüksek derecede kimyasal madde bulunduran ve kokulu sabunları kullanmak zamanla ciltte tahrişe sebep olabilir.
Dolayısıyla yüz sabunu kullanımı genelde suyla yüzün yıkanması şeklinde olmaktadır. Öncelikle yüz sabununu elimizde köpürtüp güzelce sanki el yıkar gibi yüzümüzü yıkayabilir. Ardından da güzelce bol su ile köpükler giderilir. Böylece yüzün yumuşak bir yapıya sahip olduğunu fark ederiz.
Sabun, düzenli olarak ve uzun süre boyunca kullanılırsa saç tellerinin canlanmasına ve çıkan saçların kalın formda olmasına yardım eder. Bunun için saçlarınızı en az 8-9 ay boyunca haftada 2-3 kez bıttım sabunu ile yıkamanız gerekir.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri