Kilopat. Hayır, devamsızlık silme diye bir şey yok. Ancak özürsüz devamsızlıklar özürlü devamsızlığa geçirilir.
Bilindiği üzere liselerde devamsızlık hakkı 30 gün olarak tüm seneyi kapsayacak şekilde belirlenmiştir. Yani devamsızlığın birinci ya da ikinci dönemde yapılmış olması fark etmeksizin tüm sene dikkate alınarak silme işlemi yapılabilecektir.
Öğrenciler, yeni yönetmeliğe göre özürsüz devamsızlık sınırını aşması durumunda sınıf tekrarına kalabiliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.
OKULDA DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN, DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI? Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Hectopat. Devamsızlık silinmez aslında özürsüz olan şey özürlüye geçer yani toplam 30 gün hakkınız var. Velinizin gelip müdür ile konuşması gerek sonra bir kağıt verecekler onu dolduracaksınız.
Hocam özürlü denilen şey izinli, raporlu ve faaliyettir. Özürsüz ize dersten veya okuldan kaçmak ya da okula hiç gelmemektir. Bizde silindiğinde direk silinmekte ve özürlüye işlememekte.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor. Zorunlu durumlarda da bu süre yirmi güne kadar çıkabilir diyor. Bu da okul yönetimince yirmi güne kadar uzatılabilir, yirmi günü aşamaz diyor.
Sorusu öğrencilerin genel olarak endişe içerisinde sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Ancak bu noktada MEB tarafından 5 günlük bir ekstra süre tanınmıştır. Yani bir öğrenci okulunu değiştirip başka bir okula nakil olursa, korkmasına gerek yoktu çünkü +5 gün devamsızlık hakkı kaydına tanımlanmaktadır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişikliklerin arasında öğrencilerin devamsızlık süreleri de bulunuyor. Buna göre 2 gün üstüste okula gelmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek.
2023-2024 eğitim öğretim yılına kısa bir zaman kala, liselere başlayacak olan binlerce öğrenci, "Lisede sınıfta kalma var mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, liselerde sınıfta kalma yeniden uygulanacak.
Kaymakamlıkça yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL idarî para cezası verilir. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun velisine 500 TL idarî para cezası verilir.
O dersi ayda 16 saat, 1 dönemde ise 64 saat görürsünüz. 64 saatin %70'ini hesapladığımız zaman 45 saate yakın bir süre ortaya çıkar. Yani siz o derse 1 dönem boyunca en az 45 saat katılmak zorundasınız. Geri kalan 19 saat ise sizin kullanabileceğiniz devamsızlık hakkını gösterir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
· Birinci ders saatine okulun belirlediği saat dışında gelindiği zaman sisteme geç kalma olarak işlenmektedir. · Beş defa geç kaldığınız zaman e-okula yarım gün devamsızlık olarak işlenir. · Birinci ders saatinden sonraki geç kalmanız ise yarım gün veya tam devamsızlık olarak e-okula işlenmektedir.
Özürsüz devamsızlığınız 10.5 olursa tabii ki kalırsınız. Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var.
Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre, öğrencilerin devamsızlık durumuyla ilgili belirlenen kurallar çerçevesinde, birinci dönemde biriktirilen devamsızlık süresi ikinci döneme geçirilmekte ve bu süre sıfırlanmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri