Dökülmeyle birlikte kendinize en yakın sağlık kurumuna başvurabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında tamamen kelleşen insanlara saç ekimi yapılabildiği gibi seyrek saçlı kişilere de bu işlem rahatlıkla yapılır.
Dökülme devam ederken tamamen dökülmemiş saçlarınızın zarar görmemesi amacıyla doğru bir ön muayene ve değerlendirme çok önemlidir. Böyle bir durumda mevcut saçlarınızın zarar görme olasılığına karşı saç ekim işlemini ertelemeniz genelde daha doğrudur.
Saç ekimi, kalp hastalığı, diyabet, karaciğer yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları olan kişiler için uygun değildir. Tansiyon ve diyabet (şeker hastalığı) rahatsızlıkları olan kişilere saç ekimi önerilmemektedir.
Saç ekiminin ilerde kişiye sıkıntı yaratacak hiçbir yan tesiri veya komplikasyonu yoktur. Ekilmiş saçların ömrü ne kadardır? Ekilen saçlar iki kulak arasındaki dökülmeyen saç genetiğine sahip saçlardan alındığı için, yeni yerlerinde de aynı şekilde yani ÖMÜR BOYU kalacaktır.
Seyrek saçlı kişilerde saçların bu hali genetikse full saç ekimi yapılmamalı ve var olan saçlara gelebilecek zararlar önlenmelidir. Aksi taktirde full saç ekimi yapıldığında seyrekte olsa var olan saç kökleri zarar görebilmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Ekilen saçlar, FUE tekniğinde %100 kalıcıdır. Ancak doktorun tavsiyesine uymak, sağlıklı ve düzenli beslenmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekir. 3 ay sonrasında ekilen saç kökleri biçimlenmeye ve uzamaya başlar. Yaklaşık 1 sene sonunda ise saçlar normal görünmeye başlar.
Ekilen saçların çıkmaması hasta açısından çok travmatik bir problem olacaktır. En önemli neden operasyonun ehli ellerde yapılmamasıdır. Sağlık bakanlığınca ruhsatlandırılmamış yerlerde, tıp ve cerrahi eğitimi almamış kişiler tarafından yapılan ekimlerde sağlıklı sonuçlar beklenmesi çok gerçekçi olmayacaktır.
Saç ekiminde mevsim konusunda herhangi bir tercih yapmanıza gerek yoktur. Bu işlemler artık hastanın konforu artırılarak yapılmış olduğundan dolayı her mevsim aynı sonuçlar ortaya çıkabilir. Önemli olan dökülmenin artık tamamlanmış olmasıdır. Saç ekimi işlemine başlamadan önce muayene aşamasının tamamlanması şarttır.
Teknik olarak donör bölgenizde yeterli sayıda greftiniz olduğu sürece alabileceğiniz saç ekimi sayısında bir sınır yoktur. Yani 2 kez saç ekimi yapılabilir. Her ne kadar saç ekimi operasyonu sayısında bir sınır olmasa da 3'ten fazla saç ekimi yaptırmak kesinlikle önerilmez.
Öncelikle saç ekimi seansının sayısını kişinin saç yoğunluğu belirler hastanın saç sıklığı ne kadar fazla ise alınacak saç kökü o kadar fazla olmaktadır, fakat saç seyrekse alınacak kökte ona göre azalmaktadır. Hastanın açıklığına göre bir seansta uygulanabilir, bu seanslar ihtiyaca göre 3'e kadar da çıkabilir.
DHI Saç Ekimi Kimlere Yapılmaz? Saç yapısı, doktor muayenesi ve uygun olan yönteme göre kimlere DHI saç ekimi yöntemi uygulanacağı belirlenir. Buna göre DHI saç ekimi yapılamayacak kişiler şunlardır: Donör bölgesi saçsız alanı kapatabilecek greft sayısına sahip olmayanlar.
En sık dile getiren yanlış bilgilerden biri de ince telli saçlara sahip olan kişilere saç ekimi yapılmayacağıdır. Ancak daha fazla greft uygulanarak bu hastalara saç ekimi yapmak mümkündür.
İnce telli saç ekimi tekniği sürekli tercih edilen teknikler arasındadır. Saç ekiminden sonra saçların ilk çıkışı üçüncü ay, yani Şok dökülme evresinden sonra gözlemlenir. İlk çıkan saçlar zayıf ve seyrek olacaktır. Altıncı aydan itibaren saçların güçlenmeye başladığını ve gürleştiğini gözlemleyebilirsiniz.
Doku Medical gibi güvenilir bir saç ekimi kliniğinde 5000 greft saç ekimi operasyonunun fiyatı 35,000 – 55,000 TL civarındadır.
Bunların yanında çok nadir de olsa şok dökülmeyi hiç yaşamayan saç ekimi hastaları da olmaktadır. Aynı zamanda şok dökülmenin bitmesi yaklaşık iki ay sürmektedir. Geçici olarak görülen şok dökülmeler, bilinenin aksine işlemin başarısız olduğunu göstermez. Hatta bu yaşanması çok doğal olan bir süreçtir.
Her bir saç köküne tek tek ayrı açı verilerek yapılan saç ekimi sayesinde tepeye saç ekimi başarılı sonuçlar verir. Bu açıdan FUE tekniği tepe bölgesi için en ideal saç ekim tekniğidir. Otomatik FUE yani micromotor kullanılarak yapılan FUE saç ekimi çok daha başarılıdır.
Dolgu Saç Görünümü
Kötü yapılmış saç nakli sonucu oyuncak bebek saçı gibi görünen bazı resimler görmüş olabilirsiniz. Fakat bu durum, her zaman doktorun kötü olduğu anlamına gelmez – ekilen saçların etrafındaki doğal saçlar dökülmeye devam edebilir ve bu tarz seyrek saç görünümü ortaya çıkabilir.
Bu açıdan bakıldığında tamamen kelleşen insanlara saç ekimi yapılabildiği gibi seyrek saçlı kişilere de bu işlem rahatlıkla yapılır. Seyrek saçlı kişilerin saç ekim işlemleri oldukça kolay geçer. Tamamen kel olan kişilerde donör kıl kökü bulmak oldukça zordur.
1 greft 1 ile 6 adet saç teli içerebilir. Kişilerin genetiğine bağlı olarak ise bir saç greftinde ortalama 1.8 ile 2.2 saç teli eder. Ortalama olarak bakıldığında bir saç grefti 2 saç teli içerirken 3000 greft kişinin saç tipine bağlı olarak 5400 ile 6000 arası saç teli içermektedir.
Saç ekimi yaptırmak için en uygun yaştan bahsettiğimizde pek çok genel cevap bulabiliriz. Çoğu zaman doktorlar saç ameliyatı olabilecek hastalar için 18-65 yaş aralığı verirler ancak saç ekiminde bir yaş sınırı koymak zordur. 20 yaşın altındaki bazı genç hastaların saç dökülme şekli henüz belli değildir.
Saçlarınızın ilk üç gün boyunca herhangi bir şekilde su ile temas etmemesi oldukça önemlidir.
Saç ekimi için en ideal yaş aralığı 18 – 65 yaş arasıdır. 18 yaşından küçüklerin estetik yaptırmaları etik olarak doğru değildir.
Prosedür doğru bir cerrah tarafından uygulanır ve uygun postoperatif bakım gerçekleştirilirse saç ekimi işlemi ömürlük bir işlemdir. Deneyimli bir saç ekimi uzmanı tarafından yapıldığında, saç ekimi operasyonu ömür boyu sürmektedir.
Öncelikle şunu söylemeliyiz ki eğer saçsız halinize dönmek gibi bir niyetiniz yoksa ve doğru bir kliniği seçtiyseniz saç ekimi sonrası pişman olma ihtimaliniz yoktur. Doğru bir saç ekimi planlaması ve kişiye özel saç ekimi protokolü ile siz de yepyeni saçlara kavuşarak görünümünüzü yenileyebilirsiniz.
Ekilen saçlar sonra dökülür mü? Saç ekimi ile ekilen saçlar kesinlikle dökülmez. Bunun sebebi ekilen greftlerin genetik olarak dökülme özelliği olmayan iki kulak arasındaki ense bölgesinden alınmaktadır. Bu nedenle saçların tutmama diye bir ihtimali yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri