Buğday nişastası, tariflerin her birinde ayrı görevler üstlenen çok kullanışlı bir aşçılık malzemesidir. Kurabiyelerin kıyır kıyır olması için gerekir. Poğaça ve keklerin pamuk gibi yumuşak olmasını ve kabarmasını sağlar. Sütlü tatlılara, muhallebilere o çok sevilen kıvamını verir.
Unlu mamüllerde, pastanelerde çeşitli hamur işlerinde (kurabiye, pasta) yapımında kullanılır. Yufka açarken buğday nişastası kullanıldığı gibi, sütlü tatlılarda (muhallebi, sütlaç gibi) tatlıların koyulaştırılmasında kullanılır. Ayrıca çeşitli sosların yapımında da kullanılmaktadır.
Nişasta Nerelerde Kullanılır? Nişasta, muhallebi, kurabiye, baklava, sos ve jöle gibi birçok tarifte kullanılır. Kurabiyelerin ağızda dağılmasını, sosların daha kıvamlı olmasını, muhallebilerin parlak görünmesini sağlar. Pirinç, buğday ve mısır nişastası en çok tercih edilen çeşitler arasındadır.
Mısır nişastası leziz yemekler, tatlılar yapılan her mutfakta kesinlikle bulunan malzemelerdendir. Muhallebi, kurabiye, baklava, sos, jöle ve daha birçok tarifi hazırlarken bazen bir kaşık bazen de bir bardak kullanılır ama illa ki lazım olur.
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
İlgili 22 soru bulundu
Nişasta olarak buğday veya mısır nişastası kullanılabilir. Kek için temel malzemelerimiz oda ısında olmalıdır. Yumurta ve şeker homojen hale gelene kadar iyice çırpılmalıdır.
Buğday Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta, margarin, vanilya, pudra şekeri ve sıvı yağ krema haline gelene kadar karıştırılır. Üzerine nişasta ve kabartma tozu eklenir. Katı bir hamur elde edene kadar un eklenir.
3 yemek kaşığı buğday nişastasını bir kase içinde yarım çay bardağı süt ile eritin. Toz şeker ve sütü tencereye alın ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Kaynayan karışıma erittiğiniz nişastayı ekleyin ve kıvam alıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Nişasta kullanmanın kek tarifleri üzerindeki etkisi nedir derseniz, yine daha uzun süre bayatlamadan kalmasını sağladığını, bunun yanı sıra malzemelerin bir arada durmasınıa yardımcı olup keklerin daha pofuduk pofuduk, daha kabarık olmasını sağladığını söylemeden geçmeyelim.
Nişastaların direngen olan türleri, kalp ve damar sağlığını korur. Kan dolaşımı sağlıklı şekilde sağlandığında vücut fonksiyonları desteklenir. Karbonhidrat içeren nişastalar, tokluk sağlamaktadır. Mama ve lapa gibi tüketilen nişasta, uzun süre tokluk vereceği için öğünleri dengede tutmanıza yardımcı olur.
Sütün üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı nişasta koyun. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra puding karışımını ocak üzerine alın. Hafifçe koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
Son kullanma tarihi geçmiş olsa da nişastayı çöpe atmayın. Cam kavanozda serin bir yerde muhafaza ettiğinizde uzun süre rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Buğday Nişastası: Buğday tanesinin özünden elde edilen bu nişasta çeşidi en çok baklava hamuru açmada, sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılır. Buğday nişastasının rengi, mısır nişastasına göre daha sarıdır.
Aslında mısır nişastası bir kavanozda serin bir şekilde, nem almadan saklıyorsanız, asla bozulmaz.
Un, nişasta ve pirinç ununun muhallebiye verdiği kıvam birbirinden çok farklıdır. O yüzden hiçbiri bir diğerinin yerini tam olarak tutmaz. Pirinç unu bağlayıcı özelliği çok fazla olmayan bir malzeme olduğu için sadece pirinç unu ile yapılan muhallebinin çok dağılgan bir yapısı vardır.
Sütü tencereye alın ayrı bir kasede nişasta ve şekeri karıştırıp süte karıştırın kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 2-3 dk daha pişirip kaselere alın. Afiyet olsun.
Su Muhallebisi Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Tarifte buğday nişastası yerine mısır nişastası kullanabilirsiniz. Hazırladığınız su muhallebisinin üzerine ceviz kırıkları serpebilir ve biraz pekmez gezdirebilirsiniz.
Buğday nişastasının başka bir güzel yanı da kokusuz olması! Un eklenmek istenmeyen sütlü tatlılara kokusunu vermeden kıvam verir. Bu sayede buğday nişastası ile kurabiyelerden, böreklere çok geniş bir kategoride tarifler hazırlanabilir.
Buğday nişastası yerine mısır nişastası da kullanabilirsiniz.
Japon kadınların pirinç maskesi, rutin olarak uyguladıkları cilt bakımlarının en başında gelmekte. Kırışıklık, sarkma, lekeler ve kusurları gidermede oldukça etkisi olan pirinç maskesini aynı zamanda belirli takviyeler ile zenginleştirerek kullanmak da mümkün.
Kore güzellik ve cilt bakımı denilince akla ilk gelen maske elbette ki pirinç maskesidir. Koreli kadınların beyaz ve pürüzsüz bir tene sahip olmalarının en önemli etkilerinden birisi de sıklıkla pirinç maskesi uygulamalarıdır.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri