Soğuk buhar makinesi astıma iyi gelir mi? Buhar makinesi kullanımı alerji ya da astımı olan kişiler için tavsiye edilmez.
Ortamda bulunan toz, polen, alerjenler ve mikropları çözerek uzaklaştırmaya yarayan buhar makinesi, özellikle astım ve alerji gibi solunum problemleri yaşayanlar için büyük bir avantaj sağlar.
Buhar makineleri özellikle cilt, burun, boğaz ve dudak kuruluğunun tedavisinde etkili olur. Buna ilave olarak, grip veya soğuk algınlığının neden olduğu belirtilerin şiddetini de hafifletir. Bunun yanında, buhar makinelerinin çok sık kullanılması solunum problemlerini potansiyel olarak arttırabilir.
Astım, bronşları daraltan iltihaplanma nedeniyle hava akışının güçlükle sağlandığı bir durumdur. Nebülizatörler astım semptomlarını hafifletmeye ve bronşları genişletmeye yardımcı olabilir. KOAH gibi kronik solunum yolu hastalıklarında, solunum yolu fonksiyonlarını iyileştirmek için kullanılır.
Bu ürünü solunum yolu rahatsızlıkları yaşayan bireyler tercih edebilir. Rutubet oranını belirli seviyede tutan hava nemlendiricisi bebekli evlerde sıkça kullanılır. Küçük bireylerin sağlık sorunu yaşamaması ve rahat uyuması için bu cihazlar tercih edilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Astım veya alerjisi olan kişilerin buhar makinesi kullanması tavsiye edilmez.
Boğaz kuruluğunun ve ameliyat sonrası oluşabilecek sorunları minimize eden bu makineler soğuk buhar püskürtme yöntemi ile bulunduğun alan içerisindeki havanın nemlenmesine yardımcı olarak daha rahat nefes almanı sağlarken kuruluk gibi problemlerin de yaşanmasının önüne geçebiliyor.
Nebülizatörler öksürük burun tıkanıklığına iyi geldiği gibi astım, zatürre ya da akciğer hastalıklarını tedavi etmede kullanılmaktadır.
Buhar odasını düzenli olarak kullanmak stresi azaltır ve dinlendirir. Kas ağrılarını giderir ve kısıtlı eklemleri açar. Bedenin metabolik aktivitesini arttırır. Soğuk, astım ya da alerjik durumlardan dolayı oluşan sinüs tıkanıklarını azaltır.
Cihazın açma tuşuna basılarak cihaz çalıştırılır ve ilacın solunum yollarına gitmesi sağlanır. Bu sırada hasta mutlaka oturur pozisyonda olmalıdır. Yaklaşık 10 dakika sonunda işlemin bitmesine yakın cihazdan cızırtı sesi duyulmaya başlanır. Bu ses duyulduktan 1 dakika sonra nebülizatör kapatılır.
Bununla beraber alt solunum yolu enfeksiyonları oluşuyor, bu enfeksiyonlar da astımı tetikleyebilir. Astımı olabilecek bir çocuğa buhar makinesi yaparak rahatlatmaya çalışırsanız çocuğunuzu sıkıştırırsınız. Buhar makinesi soluk borusunu da tahriş ediyor.
-Nemlendirici cihazlar bütün gün çalıştırılmamalı. -1 saat, 2 saat ortamı nemlendirmek ideal. Bütün bir gün ya da bütün bir gece çalıştırınca yarardan çok zarara neden oluyor. -Yüksek nem oranı bazı hastalıklara zemin hazırlıyor.
Buhar tedavisinin bronşiolitli hastalarda hava yollarındaki balgamın temizlenmesine yardımcı olabileceği düşünülmüştür. Ama bilimsel çalışmalarda bu hastalarda soğuk ya da sıcak buhar tedavisinin bir faydasının olmadığı görülmüştür ve rutin kullanımı önerilmemektedir.
Alerjik Astım Tedavisinde Nefes Egzersizleri
Nefes egzersizlerinin, alerjik astım tedavisinde faydalı olabildiğine yönelik veriler vardır. Bu tedavi yöntemlerinin, her hastada kullanımı için yeni çalışmalara ihtiyaç vardır. Sonuç olarak; Alerjik astım tedavisinde, öksürük dönemlerinde bal veya zencefil önerilebilir.
Medikal tedavi olarak, alerjik astımda altta yatan enflamasyonun tedavisi yapılır. Bu tedavide bazen kortizon içeren kana az karışan sprey tarzında kontrol edici ilaçlar ve yakınmalara yönelik rahatlatıcı ilaçlar kullanılabilir.
Alerjik astım rahatsızlığı bulunan kişilerin kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlardan uzak durması gerekmektedir. Ayrıca alerjik astıma stres, mevsim değişiklikleri ve hava kirliliği de neden olabilmektedir.
Astım hastalığına hangi hava iyi gelir? Astım hastalarına iyi gelen hava %30-50 arasında nem oranına sahip olan havadır.
İlkbahara geçiş döneminde sık görülen alerjik astımın daha çok polen kaynaklı olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ekinci, hastaların bu dönemde eve gidince mutlaka duş almaları ve kıyafetlerini hemen değiştirmeleri önerisinde bulundu.
A ve C-VİTAMİNİ; FLAVONOİDLER
C vitamininden zengin portakal, mandalina, kivi gibi gıdalardan zengin beslenmek astımı olan çocuklarda hastalığın seyrine olumlu etki etmektedir. A vitamininden zengin havuç, yumurta gibi gıdaların dengeli bir şekilde beslenme düzenine sokulması çok önemlidir.
Nebulizatör Ne İşe Yarar? Nebulizatör sağlık alanında kullanılan medikal bir cihazdır. Ürün sayesinde astım hastaları, çeşitli maddelere alerjisi olan bireyler ve akciğer sorunları yaşayan kişiler ilaçlarını daha etkili bir şekilde kullanabilir. Ürünün iç haznesine bu doğrultuda birtakım sıvı ilaçlar yerleştirilir.
Aerosol antibiyotik uygulaması da yalnıza nebulizasyon ile mümkündür. Sıvı ilaca ek olarak hazneye, seyreltici özelliği bulunan 2-3 cc serum fizyolojik eklenmesi gerekir. Nebulizatörler sadece ilaçla değil, su veya tuzlu su ile de kullanılabilir. Bu, havayı yumuşatmayı ve kolay nefes alıp vermeyi sağlar.
Kullanıldığı taktirde mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle aletin devrilmelere karşı bebeğin beşiğinden uzağa düz ve sağlam bir zemine yerleştirilmesi gerekir. Buhar aletinin gece çalıştırılması ve sık sık bebeğin oda havasındaki nem oranının kontrol edilmesi gerekir.
Çocuk yatar pozisyondayken tedavinin uygulanması, ilacın dökülmesine veya cihaz içinde kalmasına yol açabilir. Ayrıca randımanlı bir solunum sağlanamaz. Çocuk uyuyorsa inhalasyon tedavisinin etkisi tahmin edilemez. Tedavi başarısız olabilir.
4. Gerektiğinde tuzlu su kullanın: İlaç haznesine tuzlu su eklemeniz gerekebilir. Bu durumda eczanenizden steril fizyolojik tuz alın. Ev yapımı tuz kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri